19 Sportsmemorabilia branchestatistik og tendenser

Sportsmemorabilia er en relativt ny branche, hvor de første samleobjekter ankom i begyndelsen af ​​1900’erne, da fans i USA ville samle baseballs fra de spil, de ville deltage i. Da Babe Ruth spillede, ledte mange fans efter ham for at få hans autograf. Efterhånden som årene gik og mere unikke sportslige bedrifter blev opnået, var der flere muligheder for at skaffe samlerobjekter.

Det ville dog ikke være før i 1980’erne, da Amerikas top 4 professionelle ligaer begyndte at sælge deres trøjer i detailbutikker. Dette skabte et nyt segment for branchen, hvor T-shirts blev brugt i autografspil, der ville blive et populært samleobjekt.

Memorabilia kan have nogle investeringsartikler, men det, der tiltrækker samlere til denne industri, er de memorabilia, disse stykker genererer.

Vigtig statistik fra sportsmindeindustrien

# 1. Sports memorabilia -industrien er i øjeblikket en del af samlerobjektmarkedet, som i øjeblikket har en global værdi på 370 milliarder dollars. (Forbes)

# 2. Der er over 200 millioner mennesker, der er samlere af forskellig art i verden i dag. Ca. 33% af de globale samlere har tidligere købt, ejet eller ejet mindst en sportsindsamling. (Forbes)

# 3. Boxes er en af ​​de hurtigst voksende virksomheder inden for sportsmemorabilia -segmentet og tilbyder mere end $ 125 millioner i samleobjekter til enhver tid. (Forbes)

# 4. Da Michael Jordan spillede i “Flu Game” i NBA -finalen i 1997, solgte hans sko for nylig på auktion for mere end $ 100.000. Jordans seneste trøje, brugt i spillet, solgte for nylig for $ 173.000 på auktion. (Forbes)

# 5. Handelskort er stadig en dominerende kraft på markedet for sportsvarer. Mere end 98% af sportssamlere har brugt tid på at indsamle handelskort på et eller andet tidspunkt i deres liv. (Forbes)

# 6. Eli Manning er den bedst sælgende autograf memorabilia producent for sports memorabilia industrien, der står for 2,1% af alt salg. De efterfølges af Michael Jordan (1,8%), Peyton Manning (1,5%0, Mickey Mantle (1,2%) og Tom Brady (1,2%) (SportsMemorabilia.com).

# 7. 34% af sportsminder, der sælges i USA, er fra National Football League. 26% involverer Major Leagues. Kun 10% involverer National Basketball Association. (SportsMemorabilia.com)

# 8. De 5 bedste stater i USA er ansvarlige for 40% af industriens omsætning. Californien fører an med 11,2%. De efterfølges af New York (8,9%), Texas (8,8%), Florida (5,8%) og New Jersey (5,3%). (SportsMemorabilia.com)

# 9. New York Yankees er det mest populære hold i den autograferede sports memorabilia -industri, der tegner sig for 7,1% af salget. New York Giants ligger på andenpladsen med 3,5%. De efterfølges af Dallas Cowboys (3,1%), Green Bay Packers (3%) og Chicago Bulls (2,4%). (SportsMemorabilia.com)

# 10. Det mest populære autograferede emne på markedet for sportsmemorabilia er T-shirts, der tegner sig for 24% af det samlede salg. Autograferede fotografier har en markedsandel på 23%. Disse ting efterfølges af autograferede hjelme (8%), autograferede baseballs (8%) og autograferede fodbold (5%). (SportsMemorabilia.com)

# 11. Den licenserede markedsandel for sportsvareindustrien er værdiansat til 12 milliarder dollar, mens branchens autograferede markedsandel er cirka 2 milliarder dollar. (SportsMemorabilia.com)

# 12. I øjeblikket har 23.000 atleter en form for sportsmemorabilier i omløb rundt om i verden sammen med 516 hold. (SportsMemorabilia.com)

# 13. 93% af salget, der sker inden for sportsmindeindustrien, finder sted hvert år i USA. (SportsMemorabilia.com)

# 14. Den dyreste sports souvenirartikel, der blev solgt i skrivende stund, var en Babe Ruth-T-shirt fra 1920’erne, der blev brugt i spillet, til en værdi af 4,4 millioner dollars. (SportsMemorabilia.com)

#femten. Op til 50% af de sportsartikler, der er tilgængelige i USA, betragtes som forfalskede. For nogle produkter kan forfalskningssatserne være så høje som 90%. (Federal Bureau of Investigation)

#seksten. Den gennemsnitlige samler har kun 10-20% af deres varer vurderet museumskvalitet. (CNBC)

# 17. På toppen af ​​branchen genererede baseball -handelskort mere end 1 milliard dollar i salg hvert år. I dag er branchen blevet ansat til en værdi af omkring 200 millioner dollars hvert år. (Harvard Business School)

# 18. Topps BUNT 2014 blev kåret som den bedste nye app på iPhone, der ligger på en 25. plads i den mest downloadede app på et tidspunkt i løbet af året. I løbet af de første to år af dets eksistens formodes det at have genereret 33 millioner dollars i omsætning. (Mad Motley)

# 19. Et af problemerne i forbindelse med sportsmemorabilia er, at det blev udelukket fra budgettet for de store samlere i 1980’erne og 1990’erne: børn. De fleste samlere vil købe kasseprisen, som i gennemsnit er $ 55 for 360 kort. Det reducerer de $ 2 pakker, der er tilgængelige for børn. (Tider for Pahrump Valley)

# 20. Gennemsnitprisen for en autograferet souvenirartikel i USA er $ 180. (SportsMemorabilia.com)

Sports memorabilia tendenser og analyse

Sportsmemorabilier har været en industri i USA, der har oplevet langsom og stabil vækst siden 2011. Selv under recessionen og årene efter recessionen var branchens omsætning relativt stabil, med mere end 12 milliarder dollar i værdi opnået hvert år.

I 2022 forventes sportsudstyr og memorabilia at overstige $ 15 milliarder for første gang.

Indtægter i denne branche kan forblive relativt konstante på grund af den konstante strøm af professionelle atleter gennem forskellige hold. Stjernespillere som Michael Jordan giver samlere langtidssportmemorabilia af investeringsniveau. Samtidig kan den gennemsnitlige samler finde sjældne samlerobjekter ved at købe handelskortpakker og lignende ting.

Selv atleter med minimal indflydelse på deres udstyr oplever, at værdien af ​​deres samleobjekter ofte stiger over tid. En autograferet hockeypuck fra Andrew Shaw solgte for eksempel for omkring $ 40 i 2015. På tidspunktet for denne skrivelse sælger den samme puck, der er godkendt af PSA DNA, for over $ 110.

Så længe der er sport, vil der blive genereret sportsminder. Markedet fortsætter med at vokse, efterhånden som flere teams kommer ind. Med den stigende indflydelse fra Major League Soccer og stigningen i amerikansk efterspørgsel efter internationale sportsminder, er der en række muligheder for at finde store samleobjekter og spændende tilbud i denne branche.