19 Pakistan Tøjindustri Statistik og tendenser

Mange af de årlige statistikker, der tilbydes for den pakistanske beklædningsindustri, er baseret på regnskabsåret 2010-2011. Regeringen har ikke offentliggjort officielle statistikker i de efterfølgende år. Private rapporter kan give oplysninger om branchen fra 2012 til i dag; der er dog ikke offentliggjort officielle data for at korrelere privat viden.

Meget af beklædningsindustrien i Pakistan er baseret på den private sektor. De var oprindeligt i den offentlige sektor, men med ineffektivitet fundet i deres operationer blev regeringen tvunget til at privatisere. I 2017 var der kun 3 offentlige virksomheder, der stadig opererer inden for branchen.

Pakistan er den tredjestørste forbruger af bomuld i verden i dag, samt den fjerde største producent af bomuld.

På mange måder er dette en branche i krise. En kombination af dårlige bomuldshøst, ældningsudstyr og utilstrækkelig kvalitetskontrol lægger et stort pres på de indtægter, denne industri stadig kan generere.

Fascinerende statistik fra Pakistans beklædningsindustri

# 1. Cirka 15 millioner mennesker er direkte ansat i beklædningsindustrien i Pakistan. Omkring 38% af fremstillingsstyrken er beskæftiget i beklædningsindustrien, og yderligere 20% af arbejdsstyrken arbejder i tekstilindustrien. (Arbejdsuge)

# 2. Beklædningsindustrien i Pakistan er ansvarlig for mere end 8% af det nationale BNP hvert år. Værdien af ​​eksport til industrien er cirka 54% af den samlede eksportværdi, og to tredjedele af alle beklædningsgenstande eksporteres. (Arbejdsuge)

# 3. Tekstilsektoren i Pakistan repræsenterer omkring 2% af verdens tekstilmarked. Den gennemsnitlige arbejdstager i branchen tjener en mindsteløn på $ 82 om måneden. (Horizon Pak)

# 4. Der er i øjeblikket omkring 5.000 produktionsenheder aktive i den pakistanske beklædningsindustri i dag. (Asia Textile World)

# 5. I 2013 var den samlede værdi af Pakistans beklædningseksport 12,9 milliarder dollars. Omkring 3 milliarder dollar i eksport gik til USA, mens 6,1 milliarder dollar gik til Europa. (Express Tribune)

# 6. I 2010-11 producerede den pakistanske beklædningsindustri omkring 60 millioner kvadratmeter blandede stoffer. Der var også 572 millioner kvadratmeter gråt stof, 87,2 millioner kvadratmeter bleget stof og 309,1 millioner kvadratmeter farvet og trykt stof. (Pakistan Textile Factories Association)

# 7. Samlet industriproduktion i 2010-11 var 9,018 milliarder kvadratmeter. Det var den største samlede stofproduktion, der nogensinde er opnået af industrien. I 1998-99 nåede industrien først 4,3 milliarder kvadratmeter. (Pakistan Textile Factories Association)

# 8. I 2010-11 producerede den pakistanske beklædningsindustri mere end 2,33 millioner tons garn. Garnproduktionsniveauet er fordoblet for industrien siden 1991. (Pakistan Textile Factories Association)

# 9. Cirka 18% af garnet produceret i Pakistan stilles til rådighed for eksportmarkedet. Siden 1992 har garneksporten været støt faldende, da 45% af garnet blev stillet til rådighed for eksport. (Pakistan Textile Factories Association)

# 10. Pakistans beklædningsindustri forbruger omkring 2,5 milliarder kilo bomuld hvert år. Yderligere 1.030 millioner kilo fibre forbruges også. I 2012-13 repræsenterede disse tal en stigning på 3,9% i forbruget af råvarer. (Pakistan Textile Factories Association)

# 11. Pakistans beklædningsindustri har indtaget mere end 1 milliard kilo bomuld hvert år siden 1990-91. Industrien begyndte at forbruge 2 milliarder kilo bomuld om året i regnskabsåret 2004-05. (Pakistan Textile Factories Association)

# 12. I 2012-13 var der 526 enheder aktive i beklædningsindustrien, der opererede næsten 12.000 spindler. Dette afspejlede en vækst på 1,5% i forhold til året før. Der var også 214 rotorer i drift. (Pakistan Textile Factories Association)

# 13. Pakistans beklædningsindustri kan have op til 225.000 væve tilgængelige inden for kraftvævsindustrien. Mange af enhederne ældes imidlertid, og op til 60% af dem arbejder ikke på en given dag. (Pakistan Textile Factories Association)

# 14. Cirka 14.000 væve er i øjeblikket installeret på integrerede væve i branchen. (Pakistan Textile Factories Association)

#femten. Efterbehandlingssegmentet i beklædningsindustrien tilbyder omkring 670 enheder, hvoraf de fleste drives uafhængigt. Integrerede drev rapporterer kapacitetsudnyttelse på kun 35%. (Pakistan Textile Factories Association)

#seksten. Pakistan er den ottende største eksportør af tekstilprodukter i Asien. Det bidrager også med 5% af verdens spinningskapacitet og ligger bag Kina og Indien i denne henseende. (Express Tribune)

# 17. Den samlede andel af den globale tekstilhandel for den pakistanske beklædningsindustri er mindre end 1%, selvom den er ansvarlig for cirka 30% af de direkte beskæftigelsesmuligheder, der findes i landet. (Express Tribune)

# 18. Den gennemsnitlige virksomhed, der leverer produkter til industrien, opererer med 50 maskiner eller mindre. Cirka 70% af de enheder, der findes inden for branchen, er klassificeret som uorganiserede, de er i lejligheder, huse eller små butikker. (Pakistan Textile Magazine)

# 19. Pakistan bruger i dag det mindste beløb nationalt på beklædning i verden til en stor vækstøkonomi. Husholdninger bruger i gennemsnit kun $ 35 på tøj om året. Til sammenligning bruger australierne mere end $ 1.100 om året, canadiere bruger omkring $ 900 om året, og amerikanerne bruger $ 725 om året. (Pakistan Textile Magazine)

Pakistan Tøjindustri Trender og analyse

Der er flere alvorlige problemer, der påvirker den pakistanske beklædningsindustri. Der er alvorlige kvalifikationshuller i industriens tøjmarkedsføring og produktionsstyring. Der er også hyppige kvalitetsfejl, hvilket reducerer efterspørgslen efter eksport.

Samtidig er der en fortsat trussel om konflikter i landet, der påvirker de overordnede beskæftigelsesudsigter. Selvom beklædningsindustrien er ansvarlig for langt størstedelen af ​​fremstillingsbeskæftigelsen, producerer Pakistan kun 37% af Kinas kapacitet og 46% af Indiens kapacitet.

I mange år har den lokale økonomi været baseret på produkter med lav merværdi. Det skal konverteres til produkter med større merværdi for at udvikle yderligere eksportmarkeder. Hvis dette, kombineret med en stærkere valuta, bliver muligt, kan branchen se årlige vækstrater nå 15% eller mere.