19 Myanmar olie- og gasindustri Statistik og tendenser

Den første råolieeksport produceret af Myanmars olie- og gasindustri i 1853. Det gør industrien til en af ​​de ældste i verden inden for olieprodukter. Selv med de nuværende sanktioner, global isolation og en generel mangel på teknisk kapacitet er olie- og gasindustrien fortsat en vigtig sektor for landet.

Vigtig statistik fra Myanmars olie- og gasindustri

# 1. Fra januar 2017 var der ydet mere end 69 milliarder dollar i udenlandske direkte investeringer til Myanmar, og omkring en tredjedel af dette beløb var afsat til olie- og gassektoren. Der er i øjeblikket 154 licenserede virksomheder, der opererer på branchens vegne i landet på nuværende tidspunkt. (International Trade Administration)

# 2. I 2015 tjente Myanmar omkring 4,3 milliarder dollar fra naturgaseksport, der gik til Thailand og Kina. (International Trade Administration)

Myanmar Offshore olie- og gasindustri statistik

# 3. De dokumenterede naturgasreserver for Myanmars olie- og gasindustri er cirka 1,82 billioner kubikfod. Råoliereserverne anslås til omkring 139 millioner tønder. (International Trade Administration)

# 4. Der er i øjeblikket mere end 1.200 private tankstationer i drift i hele Myanmar. Mellem 2011 og 2015 blev der i alt oprettet 273 tankstationer, hvoraf 261 blev privatiseret. (International Trade Administration)

# 5. Årlig import af udstyr til olie- og gasindustrien beløb sig til omkring $ 100 millioner om året til 2011. Det år importerede Myanmar $ 671 millioner i udstyr. (International Trade Administration)

# 6. På trods af at eksporten voksede mere end 300% mellem 2012 og 2013 til USA, hvilket skabte en samlet eksportværdi på $ 3,3 millioner, er landet den 118. største leverandør af olie- og naturgasprodukter gennem eksport. (International Trade Administration)

# 7. I produktionssæsonen 2015-2016 producerede industrien omkring 4,76 millioner tønder olie. Af dette tal blev omkring 3,2 millioner tønder forbrugt i landet. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 8. I produktionssæsonen 2015-2016 importerede Myanmar mere end 55 millioner tønder olie til forbrug, mens det eksporterede 1,08 millioner tønder. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 9. Mængden af ​​olie importeret af Myanmars olie- og gasindustri i 2015-2016 var mere end blevet importeret siden 2013 i hvert kombinerede år. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 10. I 2015-2016 producerede Myanmars olie- og gasindustri et rekordniveau af naturgas på mere end 696 millioner kubikfod. Ca. 119 millioner kubikfod blev forbrugt i landet, og resten gik til eksportmarkedet. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 11. I Myanmar er der identificeret i alt 17 sedimentære bassiner, og kun tre af dem producerer olie, gas og kondensat. Otte bassiner er blevet identificeret til yderligere efterforskning, mens 3 kun er angivet som sekundære mål. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 12. Kun 12% af den endelige energi produceret af olie- og gasindustrien er forbeholdt industriel brug. Yderligere 10% bruges af transportsektoren. Resten bruges til generelle formål. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 13. Naturgas tegner sig for 13% af energiforsyningen, der produceres af Myanmar hvert år. Råolie udgør 17% af den primære energiforsyning. Selv i kombination er olie- og gasindustrien stadig ikke så konkurrencedygtig som biomasseindustrien i Myanmar, der leverer 51% af den samlede primære energiforsyning. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

# 14. Mere end 60% af den elektricitet, der forbruges i Myanmar, kommer fra boligsektoren. (Ministeriet for elektricitet og energi i Myanmar)

#femten. Fra 2010-2011 er den årlige råolieproduktion faldet med mere end 800.000 tønder om året. Samtidig er produktionen af ​​naturgas udvidet med mere end 200 millioner kubikfod om året. (Ministeriet for national planlægning og økonomisk udvikling i Myanmar)

#seksten. Næsten al naturgas produceret af industrien er klassificeret som rørgas. I 2014-2015 blev der kun produceret 5,7 millioner kubikfod som komprimeret gas. (Ministeriet for national planlægning og økonomisk udvikling i Myanmar)

# 17. Den forventede vækstrate for olieforbruget i Myanmar frem til 2030 er 4,6%. I samme periode forventes væksten af ​​naturgas at være 6,1%. Når de kombineres, opfylder både olie og gas ikke vækstforudsigelserne for kul, som er sat til 11,1%. (Ministeriet for national planlægning og økonomisk udvikling i Myanmar)

# 18. Myanmar har i alt 20 gaskraftværker, der er i drift i hele landet. Der er tre gange flere vandkraftværker i landet end gasanlæg. (Det Europæiske Handelskammer)

# 19. Naturgasindtægter genereret gennem eksport repræsenterer 40% af de samlede offentlige indtægter. Myanmar har i gennemsnit omkring 170 millioner dollars om måneden i naturgaseksportindtægter. (Det Europæiske Handelskammer)

Myanmar olie- og gasindustri tendenser og analyse

Myanmars olie- og gasindustri søger at komme sig efter næsten fire årtiers forsømmelse. Med fortsatte udenlandske direkte investeringer vil aktiver fortsætte med at modernisere, hvilket i sidste ende vil hjælpe økonomien med at forbedre sig og forhåbentlig blomstre endnu en dag.

Der venter udfordringer for branchen. Nye forbehold identificeres, men de er ikke altid tilgængelige. Der er i alt 104 blokke inden for industrien, onshore og offshore, der tilsammen producerer kun 12.000 tønder om dagen.

Myanmar bruger både naturgas indenlands og eksport til Kina. Det eksporterer mere end det dobbelte af sit indenlandske forbrug til Thailand. Det betyder, at der er flere gode indkomstskabende muligheder til rådighed for olie- og gasindustrien. Du har simpelthen brug for mere infrastruktur for at opfylde de tilgængelige produktionskrav.

Hvis Myanmar -regeringen fortsat godkender udenlandske investorer til at foretage disse forbedringer, vil olie- og gasindustrien fortsat reagere positivt. Hvis ikke, vil industrien sandsynligvis fortsætte med at vokse, kun med en meget langsommere hastighed.