19 fordele og ulemper ved viral marketing

Hvis du er online lige nu, er chancerne gode for, at du gerne vil have muligheden for at blive viral. Med viral marketing kan du modtage høje karakterer for din troværdighed uden at skulle kontakte hver potentiel kunde. Viral marketing koster også meget lidt at blive ved, men det kan også bringe dit budskab videre til folk, der ikke er interesseret i, hvad du har at tilbyde, og det kan føre til negative kommentarer for dig på grund af det.

Fordele og ulemper ved viral marketing er mange. Dette er nogle af de vigtigste punkter, du skal overveje, før du leder efter denne type muligheder.

Hvad er fordelene ved viral marketing?

1. Du kommer til at markedsføre din virksomhed på en ny måde.

Viral marketing giver dig mulighed for at nå potentielle kunder, der ellers ikke ville høre dit brand -budskab. Dette giver dig mulighed for potentielt at gå ind på nye markeder eller målrette mod nye demografiske oplysninger og udvide det samlede antal tilgængelige prospekter. Det er en marketingkæde, der til sidst fører til potentialet for højere indkomst.

2. Sparede beløb er latterligt.

Viral marketing giver dig mulighed for at stole på dine kunder og kundeemner for at bevare dit marketingbudskab. Det er generelt en positiv oplevelse, fordi at gå viralt kræver en forventet følelse eller reaktion, som folk vil dele med hinanden. Du behøver ikke længere at annoncere for bestemte grupper, fordi de allerede ønsker at interagere med dit brand.

3. Tilføj kreativitet til din marketingindsats.

Bare fordi du lægger dit arbejde online ud, betyder det ikke, at det bliver viralt. Du skal være kreativ og fokusere på nøglepunkterne i dit brand på samme tid for at skille sig ud. Dette giver dig mulighed for at finde nye måder at markedsføre dit budskab på, især hvis du er gået i stå. Selvom din marketing ikke går viralt, vil du sandsynligvis drage fordel af øget kundeaktivitet.

4. Afbryd den hvide støj fra moderne markedsføring.

Dagens mennesker udsættes for hundredvis af mærkebudskaber hele dagen. Dette skaber en effekt på et individ, der får dem til at ignorere de fleste meddelelser. Med viral marketing kan du bryde rodet i alle de oplysninger, der tilbydes gennem daglig marketing for at få en reel indflydelse på forbrugeren. Dette gør dit brand -budskab mere effektivt.

5. Det tager pres fra dit produkt eller din service.

Med viral marketing kan du skabe en brummer om et nyt produkt eller en ny service uden at skabe en bestemt wow -faktor med det, der tilbydes. I stedet kan du opbygge spænding gennem din kommunikationsindsats og fjerne presset fra dine artikler for at levere.

6. Viral marketing forårsager en anden form for forstyrret markedsføring.

Viral marketing bruger en type mund til mund -marketing til at levere resultater i de fleste tilfælde. Dette skaber mere støtte end en traditionel markedsføring. Selvom et produkt ikke nødvendigvis kan lide, betyder det, at det anbefales af et familiemedlem eller en ven, at det har en positiv indvirkning.

7. Du kan oprette en forbedret marketingliste.

Selvom en viral opsøgende indsats ikke resulterer i et salg, vil det højst sandsynligt hjælpe dig med at opbygge en forbedret marketingliste. Flere mennesker kan tilmelde dig din e -mailmarketing. Flere mennesker vil sandsynligvis lide din Facebook -side eller følge dine Twitter- eller Instagram -konti. Dette giver dig mulighed for at skabe flere marketingmuligheder i fremtiden samt større sandsynlighed for højere indkomst.

8. Du kan opnå en masse vækst.

Viral marketing giver dig mulighed for at få en enorm stigning i trafikken på ingen tid. Når det gøres korrekt, kan du opretholde disse trafikniveauer og opbygge dit brand -ry hurtigere end traditionel marketingindsats normalt ville tillade.

9. Viral marketing kan tilbyde øjeblikkelig troværdighed.

Da viral marketing ofte er baseret på begrebet mund til mund -godkendelse, kan du opnå mere troværdighed på et individualiseret niveau over en længere periode. Denne troværdighed fører til et højere synligt niveau, som derefter skaber flere muligheder for at konvertere kundeemner til betalende kunder.

10. Du kan fjerne viral marketing.

Fordi viral marketing i det væsentlige er en mere kompleks metode til mund til mund -marketing, er det også muligt at gå viral offline. Alt du skal gøre er at gøre nøglepunkterne i dit budskab konsistente og have materiale til rådighed til at understøtte visse krav i din besked. Dette giver dig mulighed for at målrette mod flere forbrugere med et personligt budskab, der kan være meget effektivt til at tiltrække nye potentielle kunder til dit brand.

11. Viral marketing kan opbygge relationer.

Tiderne kan ændre sig, men folk foretrækker stadig at handle med mærker og virksomheder, som de føler sig forbundet med på en eller anden måde. En Facebook -lignende kan svare til et håndtryk. Ved at opbygge relationer kan du opbygge forbrugerlojalitet, og det giver dig mulighed for at gentage forretninger. Der kan stadig være uklarhed i budskabet, men nogle gange er det det, der skal til, før et bånd begynder at danne sig.

Hvad er ulemperne ved viral marketing?

1. Når først viral marketing er sluppet løs, er der mindre samlet kontrol.

Det betyder, at du ikke kontrollerer, hvordan folk interagerer med dit budskab. Hvis der er problemer med marketingkampagnen, eller hvis den går viralt på en negativ måde, kan dette forårsage en øjeblikkelig og til tider uoprettelig begivenhed for dit brand.

2. Ikke alle interesserede vil dele dit budskab.

Viral marketing kræver, at du målretter mod de rigtige personer i din demografiske gruppe. Der er mange mennesker, der kan være interesseret i, hvad du har at sige, men de vil ikke dele, hvad du har at sige med andre mennesker. Hvis du ikke har kontakter, der er villige til at begynde at dele, er chancerne for, at din marketingindsats går viralt, temmelig lav.

3. Du skal fortsat påvirke dit marketingbudskab.

Mange marketingindsatser kræver bare, at du konfigurerer dit første budskab, og så kan du komme på tværs. Fordi viral marketing er mere engagerende på individuelt niveau, skal du holde kontakten med beskeden hver dag for at begrænse det negative indhold, der nogle gange kan genereres.

4. Det kan være spild af tid.

Hvis din virale marketingindsats ikke når dit tiltænkte publikum, har du spildt din tid og penge. Nogle gange er den bedste løsning at ignorere viral marketing for en mere traditionel opsøgende indsats. Du kan opleve, at dine omkostninger pr. Engagement kan være meget højere, når du kører en viral marketingstigning frem for en mere traditionel kampagne på grund af de involverede usikkerheder.

5. Folk kan forbinde din marketingindsats med irritation.

Har en sælger nogensinde ringet til dig i telefonen, når du prøver at spise aftensmad? Er afbrudt markedsføring ikke lidt irriterende? Det er viral marketing. Det bliver en gene, fordi folk udsættes for dit brand -budskab på hvert hjørne. Selv kampagner, der i første omgang er attraktive, kan blive irriterende efter konstant eksponering. Det betyder, at der er samme mulighed for, at dit marketingbudskab bliver ignoreret eller fjernet.

6. Viral marketing kan afskrække nogle potentielle kunder.

Viral marketing kan forekomme på to måder: organisk eller kunstigt. Organisk viral marketing skaber en invitation. Kunstig viral marketing ligner mange mennesker meget spam. Hvis din indsats er mere fokuseret på sidstnævnte, risikerer du, at nogle potentielle kunder vender sig fra dit brand, fordi de ikke kan lide at handle med et firma, der bruger denne form for marketing.

7. Viral marketing kan være vanskelig at måle.

Marketingindsatsen skal være målbar for at bestemme den værdi, der kan udledes af dem. Da viral marketing altid er mere et hit or miss scenario, er der ingen måde at virkelig vide, hvad dit ROI vil være. Nogle kampagner kan blive virale med det samme. Andre kan tage flere måneder at blive virale. Der er mange, der slet ikke vil blive virale. Du skal finde ud af en slags måling for at bestemme værdien, før du begynder, så du ikke lader dig spekulere på, om det har haft indflydelse.

8. Markedsnuancer kan ændre dine resultater på uforudsigelige måder.

Verden er måske mere global end nogensinde, men der er stadig kulturelle og sociale normer, der er forskellige for mange. Hvad der kan være en positiv oplevelse for nogle, kan være en negativ oplevelse for andre udelukkende baseret på deres omgivelser. Nuancer i socioøkonomiske budskaber kan ændre virale marketingresultater på uforudsigelige måder, nogle gange længe efter at budskabet er blevet introduceret.

Fordele og ulemper ved viral marketing viser, at det kan være en positiv, billig løsning, når den gøres rigtigt. Det vil altid være et vellykket forslag, men med meningsfulde metrics på plads, før kampagnen starter, vil du kunne fortælle, om dette er en investering, der giver mening for dit brand.