18 Statistik, tendenser og analyse af den indonesiske palmeolieindustri

Den vestafrikanske oliepalme blev introduceret til Indonesien og Sydøstasien for mindre end et århundrede siden på grund af dens potentielle værdi som kontantafgrøde. På det tidspunkt er Indonesien halvdelen af ​​en sammenslutning, der hvert år leverer 85% af verdens palmeolie. Industrien understøtter oprettelsen af ​​sæbeprodukter, forarbejdede fødevarer og forskellige andre produkter.

2016 produktionstal fra Indonesien Investeringer viser, at der blev produceret 36 millioner tons palmeolie, hvilket gør industrien verdensførende i volumen. Malaysia producerede 21 millioner tons, mens Thailand bidrog med 2,2 millioner tons til verdensmarkedet.

Næsten al palmeolie produceret af den indonesiske industri eksporteres. I 2016 var kun 5 millioner tons forbeholdt hjemmemarkedet. Det skabte en eksportværdi for produktet på 18,6 milliarder dollar. Mere end 11 millioner hektar jord var en del af industrien i løbet af sæsonen sammenlignet med 4 millioner hektar plantager, der blev rapporteret i 2000 -statistikken.

Den indonesiske palmeolieforening har et mål om 40 millioner tons rå palmeolie inden sæsonen 2022.

Interessant statistik fra den indonesiske palmeolieindustri

# 1. Indonesien tegner sig i øjeblikket for 54% af verdens produktion af rå palmeolie. Sumatra er branchens vigtigste produktionscenter, efterfulgt af Borneo og Kalimantan i Indonesien. (University of Teuku Umar)

# 2. Udgifterne til palmeolie til madlavning steg med 4,8% i 2016 og nåede et anslået forbrug på 9,66 liter pr. Person. (University of Teuku Umar)

Indonesien Palmeolieindustri Statistik efter markedsstørrelse

# 3. 2016 markerede det første år siden 2002, hvor den indonesiske palmeolieindustri led i et fald i produktionen, fra 33,4 millioner tons til 32,6 millioner tons. Men i forhold til 2002, hvor industrien producerede 9,37 millioner tons, er den stadig solid. (University of Teuku Umar)

# 4. Indonesiens palmeolieindustri bidrager i øjeblikket med op til 2,5% af landets BNP hvert år. (Indonesiske investeringer)

# 5. Cirka 70% af plantagerne i forbindelse med palmeolieindustrien i Indonesien er placeret i Sumatra. (Indonesiske investeringer)

# 6. Små gårde repræsenterer 40% af den samlede produktion, der opnås af industrien hvert år. Store private virksomheder, såsom Sinar Mas Group og Wilmar Group, tegner sig for 50% af branchen. Statsejede virksomheder repræsenterer kløften mellem de to. (Indonesiske investeringer)

# 7. Palmeolieraffineringskapaciteten i den indonesiske industri steg fra 30,7 millioner tons i 2013 til 45 millioner tons i begyndelsen af ​​2015. Siden 2012 er dette tal mere end fordoblet. (Indonesiske investeringer)

# 8. Eksportafgifter i den indonesiske palmeolieindustri spænder fra nul til 22,5%, afhængigt af den internationale pris på palmeolie. Hvis referenceprisen falder til under $ 750 pr. Ton, bliver eksportafgiften nul. (Indonesiske investeringer)

# 9. Mængden af ​​frøsalg i 2017 anslås til 72 millioner frø, hvilket skaber forventning om en nedadgående tendens i den samlede produktion i vækstsæsonen 2027 og fremover. Efter en vækst på 10% i 2005-2010 forventer branchen en årlig vækst på 3% mellem 2015-2027. (Indonesian Palm Oil Association)

# 10. Globalt forbrug af palmeolieprodukter steg 5,3% årligt siden vækstsæsonen 2011 takket være højere indkomster og befolkningsniveau, øget raffinering af biobrændstoffer og lavere priser. (Indonesian Palm Oil Association)

Indonesisk palmeolieindustri Statistik efter samlet forbrug

# 11. Prisen på rå palmeolie i marts 2018 var under $ 700 pr. Ton, hvilket registrerede den laveste pris siden marts 2016 for produktet. Det er stadig over januar 2016 -lavpunktet på $ 550 pr. Ton, men langt under prisen på $ 800 pr. Ton i januar 2017. (Indonesian Palm Oil Association)

# 12. Faldet i hjemmeforbruget har haft en mindre indvirkning på industrien. Brug af biodiesel faldt fra 3 millioner kiloliter i 2016 til 2,5 millioner kiloliter i 2017 (Indonesian Palm Oil Association).

# 13. Indien er hovedimportøren af ​​palmeolieprodukter til verdensmarkedet med 10,2 millioner tons i 2016. Det repræsenterer 32% af den samlede efterspørgsel efter produktet. Den Europæiske Union importerede 21%af alle tilbudte palmeolieprodukter, efterfulgt af Kina (16%), Pakistan (10%) og Egypten (5%). (Analyse af palmeolie)

# 14. Den indonesiske palmeolieindustri er også verdens førende inden for produktion af biodiesel fra dette produkt, med 2,6 milliarder liter produceret i 2017. Dog blev der kun eksporteret 100 millioner liter, hvilket viser den stærke indenlandske efterspørgsel efter denne alternative brændstofressource. (Analyse af palmeolie)

#femten. Den samlede biodiesel produktionskapacitet i den indonesiske palmeolieindustri overstiger 7,6 milliarder liter hvert år. (Analyse af palmeolie)

#seksten. Indonesien producerer i øjeblikket omkring 35% af verdens certificerede bæredygtige palmeolie, der bruges hvert år. (Malaysisk stjerne)

# 17. Mere end 600 forskellige jordtvister i Indonesien er direkte relateret til palmeolieproduktionsaktiviteter. (Forest People Program)

# 18. Den indonesiske palmeolieindustri skaber omkring 16 millioner arbejdspladser, hvoraf de fleste involverer små producenter, der tilbyder landbrugsjob. (UNDP Indonesien)

Trends og analyser i Indonesisk palmeolieindustri

Den indonesiske palmeolieindustri har en reel konkurrent og et par disruptors, der hvert år har mindre indflydelse på dens potentielle eksportindtjening. Det er en af ​​de få industrier på global skala, der fuldstændigt dominerer sit marked. Denne styrke, understøttet af venlige regeringspolitikker, der tilskynder til salg, skaber en stabil forsyning, der fortsat vil producere på et højt niveau.

Efter 2022 er branchens mål at holde produktionsniveauet over 40 millioner tons. Dette niveau lægger pres på andre leverandører i verden, hvilket garanterer en større efterspørgsel efter deres nationale produkt. Selvom priserne fra 2014 til 2016 var lave for industrien og i sidste ende forårsagede et fald i produktionen, ser dette problem ud til at være en engangs sæson.

Selv når regeringer ikke betaler for palmeolie som et fødevareprodukt på grund af dets høje indhold af mættet fedt, fortsætter de med at købe produktet på grund af dets evne til at blive raffineret til biobrændstoffer. Med ny produktudvikling, nye markeder med højere efterspørgsel og modne markeder, der leder efter alternative brændstoffer, ser der ikke ud til at være noget i øjeblikket, der kan holde den indonesiske palmeolieindustri tilbage.