18 Statistik og tendenser i Myanmar Minedrift

Myanmar, også kendt som Burma, er en af ​​de største nationer i Sydøstasien. Landet kan være et af de fattigste i verden takket være dets isolation fra verdensscenen i de sidste 5 årtier. Det er også en af ​​de rigeste nationer i regionen med hensyn til naturressourcer.

Minedriften i Myanmar er forældet og forsømt på grund af de økonomiske og politiske bekymringer, som landet historisk har oplevet. Siden 1960’erne er reserver af bly, zink, kobber, tin, nikkel og sølv imidlertid udelukkende blevet reduceret til håndværksmæssig minedrift.

Myanmars minedrift gjorde engang landet til et af de rigeste i verden. I dag repræsenterer industrien kun 0,1% af BNP.

Der er nogle positive ting at finde i en branche, der har oplevet mere end 50 års tilbagegang. Med valget i 2015 er der et stort potentiale for industrien til at ombygge, lokalisere nye ressourcer og starte materialeeksportprocessen igen.

Interessant statistik fra Myanmars minedrift

# 1. Myanmars minedrift er ansvarlig for cirka 90% af rubin- og jadeproduktionen, der findes i verden i dag. Disse ædelstene, herunder safirer, er en af ​​landets vigtigste eksportartikler. Myanmar menes at have de største jadeforekomster i verden. (US International Trade Administration)

# 2. I 2016 tjente Myanmar omkring 600 millioner dollars på masser af jade, perler og ædelstene. Det samlede årlige emporiumsalg faldt cirka 10% fra året før. (US International Trade Administration)

# 3. I 2017 godkendte Myanmars minedrift omkring 3 milliarder dollars i direkte udenlandske investeringer. Mere end 70 udenlandske virksomheder er involveret i denne investering, hvilket repræsenterer mindre end 5% af de tilgængelige interne investeringer. (US International Trade Administration)

# 4. Myanmar er rangeret som nummer 156 ud af 174 lande med hensyn til total gennemsigtighed, hvilket betyder, at korruption inden for branchen er et stort problem. Denne placering placerer Myanmar mellem Cambodja og Zimbabwe. (Transparency International)

# 5. Myanmar er rangeret som 24. i verden baseret på dets overordnede mineralpotentiale for fremtidige mineaktiviteter. (AusIMM -nyhedsbrev)

# 6. I løbet af de sidste 5 år steg tin minedrift i Myanmar med 4.900% mellem 2010-2014. På trods af industriens udfordringer placerer det Myanmar som den tredjestørste tinproducent i verden. Mere end 10% af verdens tin udvindes nu i Myanmar. (AusIMM -nyhedsbrev)

# 7. Energi og minedrift er ansvarlig for 55% af den eksport, der hvert år sendes fra Myanmar. (SES Professionals)

# 8. Minearbejdere betales i faste betalinger eller som socialrådgiver. Lagerarbejdere modtager saldoen af ​​den anslåede indtjening for dagen efter arbejdskraft, brændstof og andre omkostninger trækkes fra det guld, de opdager direkte. Nogle dage kan din løn være mindre end 50 pyas. I amerikanske dollars ville det være som at modtage $ 0.00037 for en hel arbejdsdag. (Radio Free Asia)

# 9. Funktionærer i Myanmars guldminer betales baseret på deres køn. Mænd modtager omkring 5.000 kyats om dagen eller omkring $ 4. Kvinder modtager 3.000 kyats om dagen, eller omkring $ 2,50. De drager ikke fordel af det guld, de måtte opdage. (Radio Free Asia)

# 10. Funktionærer tjener det nøjagtige beløb for, hvad det koster at købe heroin for en dag. Mange arbejdere i minedriften forbruger heroin tre gange om dagen. (Radio Free Asia)

# 11. Arbejdere i minedriften er i gennemsnit i 20’erne, selvom nogle funktionærer kan være helt ned til 13 år (Radio Free Asia).

# 12. Fra marts 2012 var der udstedt 1.355 minetilladelser til private borgere i Myanmar. Ca. 40% af disse tilladelser var til efterforskning. Der var kun udstedt 20 eksistensminedriftstilladelser. (Crossroads Magazine)

# 13. I 2010 beskæftigede Myanmars minedrift omkring 90.000 mennesker. (Crossroads Magazine)

# 14. Håndværksmæssig og lille guldminedrift bidrager med høje niveauer af kviksølv til miljøet, som er den mest almindelige form for minedrift i Myanmar. Mere end 35% af menneskeskabte emissioner verden over stammer fra disse processer. I en undersøgelse af unge kvinder fra 25 forskellige lande var kviksølvindholdet højere for Myanmar -kvinder. (Kongelig norsk ambassade)

#femten. Estimater af tilgængelig guldproduktion inden for Myanmars minedrift sætter den årlige produktion til 54.400 troy ounces. Ved de nuværende guldpriser tilbyder denne produktion en potentiel værdi på omkring 75 millioner dollars. (Kongelig norsk ambassade)

#seksten. Guldminesegmentet i Myanmars minedrift antages at dumpe op til 36 pund kviksølv i landets vandveje hver dag. (Kongelig norsk ambassade)

# 17. De sarte figurer udskåret fra jade mined i Myanmar kan prissættes så højt som $ 250.000. På en Christies auktion blev en halskæde fremstillet af 27 jadeperler solgt for 9,39 millioner dollars. (Fakta og detaljer)

# 18. De fleste af jadeforekomsterne i Myanmar er omkring byen Hpakan, som ligger 200 miles nord for Mandalay. De bedste farver fra dette område solgte allerede for $ 100 pr. Kilo i 1980’erne, med gennemskinnelig jade til $ 50.000 pr. Kilo eller mere. (Fakta og detaljer)

Myanmar Mining Industry Trends and Analysis

Indtil amerikanske markeder åbner sig for Myanmar minedrift, vil det være svært at udnytte denne industris fulde potentiale. Sanktionerne forbyder import af burmesiske rubiner, jade eller smykker, der indeholder disse genstande, til USA.

Imidlertid begynder gennemsigtighed at forekomme inden for branchen, og det giver mulighed for håb for fremtiden. Udenlandske investorer har været tilladt i branchen siden 1994. Loyalitetsgebyrer er for nylig blevet sænket, og driftslicenser er også blevet forlænget, op til 50 år for store projekter.

Smugling har altid været en del af Myanmars minedrift, især når det kommer til jade. Hvis alle indtægterne fra jadesalg, inklusive sorte markedstransaktioner, beregnes, kan minedriftens årlige værdi være så høj som $ 8 milliarder årligt. Det ville gøre salget af jade alene mere end det dobbelte af Myanmars indkomst fra naturgasreserver.

Produktionsdelingsforhold er fastlagt. Nye miljøretningslinjer er blevet etableret for at bevare den brede vifte af naturressourcer, der er tilgængelige i Myanmar. Med tiden kunne denne industri igen blomstre og berige nationen. De første skridt er taget. Nu skal den politiske indflydelse forblive konstant, for at de næste skridt kan tages.