18 Fordele og ulemper ved open source -software

Open source -software tilbyder en række muligheder for hele verden for at forbedre personlige og forretningsmæssige opgaver. I stedet for at holde alt under et internt banner til udvikling, kan alle opdatere open source -software for at forbedre det. Fordelene ved et sådant system er klare, når du bruger Linux -systemer, Firefox -browseren eller endda tekstbehandlingsprodukter som Open Office.

Der kan være mange fordele ved at bruge eller oprette open source -software, men der er også nogle ulemper at være opmærksom på. Her er nogle af de vigtigste punkter at overveje.

Hvad er fordelene ved open source -software?

1. Licensgebyrer anvendes sjældent.

Open source-software er en meget omkostningseffektiv måde at nå specifikke mål på. Selvom der kan være flere interne omkostninger til at skræddersy et system til at opfylde specifikke behov, er der generelt ingen forudgående omkostninger involveret, og der er ingen gebyrer pr. Bruger, der skal betales i et løbende forhold til softwaren.

2. Det er utrolig let at administrere.

Der er ingen komplicerede procedurer eller licensaftaler, der skal verificeres for at foretage ændringer i open source -software. Virksomheder og enkeltpersoner kan hurtigt indtaste koden, foretage de nødvendige justeringer og derefter fortsætte med at bruge produktet uden bekymring. Det betyder, at styring af forholdet til denne software ofte er en tidsbesparende forretning.

3. Tilbyder realtidsforbedringer.

Du behøver ikke vente på, at der kommer opdateringer med open source -software. Alle kan få adgang til koden og begynde at foretage forbedringer, når der findes fejl. Det betyder, at softwaren forbedres i realtid af mange mennesker på samme tid, herunder dem, der foretager ændringer i den til deres egne specifikke behov. Kommerciel software må derimod ikke opdateres i mere end et år eller mere.

4. Giver et højere niveau af uafhængighed.

Du er ikke bundet af nogen specifik kontrakt med beslutningen om at bruge open source -software. Du kan bruge produktet, så længe det er nyttigt for dig uden at skulle bekymre dig om, hvad leverandørvirksomheden gør. Open source -software behøver ikke engang at blive opdateret, hvis det opfylder specifikke behov, der ikke udvikler sig meget over tid. Dette skaber et højere uafhængighedsniveau, som traditionelle softwarepakker ikke kan levere.

5. Folk kan løbende undersøge koden for nye fordele.

Der er et incitament for virksomheder og enkeltpersoner til at undersøge kodningen bag open source -software, fordi bedre kode er lig med flere penge sparet. Virksomheder kan let opfylde budgetkravene ved at eksperimentere med små softwareændringer uden at bekymre sig om, hvad en udbydervirksomhed måtte sige eller gøre. Omkostningerne ved at foretage disse ændringer reduceres også drastisk.

6. Kan bruges til at ændre eksisterende forretningsmønstre.

Selvom alle med en computer og en internetforbindelse kan oprette en global forretning i dag, betyder det ikke, at du vil være konkurrencedygtig, når det kommer til din forretning. Open source -software er en let måde med det samme at blive konkurrencedygtig ved hjælp af kryptering, der gør transaktioner eller interaktioner lette at administrere. På en måde forstyrrer det de traditionelle leverandørmønstre hos de største aktører i en branche, fordi alle hurtigt kan teste et koncept.

7. Det er sjovt.

Uanset om du har personlige grunde til at bruge open source -software eller forsøger at tjene penge, er der ingen tvivl om, at den sociale komponent i kodedeling er sjov. Opmuntre til samarbejde, kammeratskab og skab et nyt netværk, der kan give fremtidige muligheder, man aldrig før havde drømt om. Når open source er i professionelle produkter, kan udviklere og medarbejdere bruge de scripts, de udvikler, til at arbejde på fremtidige job eller også til personlig brug og effektivt få tre fordele for prisen på et.

8. Det er en industristandard.

For dem, der beskæftiger sig med infrastrukturproblemer, har kun open source-software været tilgængelig i over et årti, når det kommer til databaser, operativsystemer og anden software på platformniveau. Kun få har kunnet undgå denne branchestandard, men dette er en klar fordel. Det betyder, at næsten alle virksomhedens konkurrenter vil starte med det samme fundament, som de kan bygge deres succes på.

9. Der er mange muligheder.

Der er tusindvis af open source -softwaremuligheder tilgængelige i dag, der dækker stort set alle brancher. Næsten alle kan finde noget, de kan bruge.

Hvad er ulemperne ved open source -software?

1. Det er ikke helt gratis.

Der vil stadig være interne administrationsomkostninger, der skal tages højde for, når du bruger open source -software. IT -fagfolk skal overvåge softwaren for at sikre, at den fortsat fungerer korrekt. Der vil være uddannelsesomkostninger for nye medarbejdere og et engangsgebyr for eksisterende medarbejdere, så det nye system kan læres. Når der er behov for ændringer af softwaren, vil der være en anden intern omkostning. Disse omkostninger er billigere end at betale en sælger for licenser og opgraderinger, men de er ikke desto mindre en pris.

2. Der er altid en indlæringskurve involveret.

Det tager tid for alle at lære en ny softwarepakke. Selv når open source -varer ligner de markedsførte produkter, er der små ændringer i kodningen, der gør open source -alternativet en smule anderledes. Det betyder, at der bør være en budgetteret tidsramme for alle at komme på den samme side og lære, hvordan den nye software adskiller sig fra, hvad de er vant til at bruge regelmæssigt.

3. Det er meget let for folk at blive forvirrede.

Et godt eksempel på dette ville være at sammenligne Microsoft Word med Open Office. På overfladen er de to produkter bemærkelsesværdigt ens. Begge opretter dokumenter, regneark, datavisualiseringspræsentationer og andre kontorprodukter. Mens Microsoft -produkter gemmer filer på en bestemt måde, bruger Open Office som standard en open source -fil. Hvis folk er vant til bare at klikke på knappen “gem”, gemmer de muligvis den forkerte fil og ikke engang er klar over den.

4. Du kan oprette forældreløs software.

Hvad sker der med open source -software, når det er fastslået, at det ikke er så nyttigt som oprindeligt forventet? Det bliver ofte forældreløs software, der simpelthen optager plads på en server et eller andet sted. Selvom dette ikke nødvendigvis er en ødelæggende ulempe, kan over tid nok nok forældreløse open source -softwarefiler fragmentere lagerkapacitet og gøre produktiviteten vanskeligere at opnå.

5. I sidste ende er du alene, når det kommer til ethvert problem.

Tredjepartsudviklere er normalt tilgængelige for support, når der er et problem, der ikke kan løses internt, men der ikke er noget centralt supportcenter, der kan kontaktes. Det betyder, at du skal vente og vente på, at nogen er villige til at svare på din hjælpemeddelelse, eller du skal løse problemet på egen hånd. Dette gælder også for løbende vedligeholdelse, der kan være påkrævet for at holde open source -software i gang.

6. Kvalitet til specifikke behov er der ikke altid.

Måske er den største ulempe ved open source -software, at den generelt ikke er skabt til et bestemt formål. Proprietær software har en tendens til at have slutmål i tankerne fra begyndelsen af ​​kode til færdiggørelse. Selvom open source -koden generelt set er bedre fra et generelt perspektiv, er de behov, der bliver opfyldt, mere generelle.

7. Nogle gange er softwaren kun open source i navn.

Det er meget let at sige, at softwaren er open source, men det ligner virkelig mere proprietær software. Dette sker, når koden udgives, men kun for en bestemt niche på et marked eller for nogle ligesindede virksomheder. Når dette sker, er der en begrænset pulje af bidragydere, der kan føjes til kodningen, hvilket i sidste ende begrænser projektets kvalitet fra et langsigtet perspektiv.

8. Afbryd ophavsmandens indtægtsstrømme.

Proprietær software er en nem måde at tjene penge på. Open source -software er en let måde at opbygge et ry på. De ofrer ofte det ene for det andet. Mange bruger open source til at opbygge et ry for at tjene penge på proprietære tilbud, men forbrugere bevæger sig ikke altid fra verden af ​​”gratis” til verden af ​​”premium”. Det betyder, at indtægtsstrømme kan reduceres, i det øjeblik beslutningen om at gå open source er truffet.

9. Hvert fællesskab er segmenteret.

Open source -softwarefællesskabet kan være stort, men det er stærkt segmenteret. Aktive fællesskaber er generelt dedikeret til bestemte undersegmenter eller software, og det kan være problematisk for nogle downloads.

Open source -software hjælper alle med det samme med at være konkurrencedygtige, men koster en løbende support. Hvis du har problemer med at bruge open source -software, er du prisgivet din egen oplevelse eller håbet om, at nogen kan hjælpe dig. Det kan være billigt og løsningsorienteret, men der er ulemper, der muligvis ikke er den bedste løsning for alle.