17 største fordele og ulemper ved fastfood

Dagens travle familier har ofte brug for et hurtigt måltid, der kan rumme deres tidsplan uden for hjemmet. Det betyder ofte, at du kigger forbi for en fastfood -mulighed.

Per definition er fastfood en masseproduceret mad, der kan tilberedes og derefter serveres meget hurtigt. Det sælges ofte i hurtige restauranter, hvor der er mulighed for at sidde og tage ud. De er et billigt alternativ til en komfortmad, selvom de også har tendens til at have tvivlsomt næringsindhold i de fleste menupunkter.

Sandwich, hamburgere, pommes frites, sodavand og shakes er almindelige varer, der findes på fastfoodmenuer. For omkring $ 6 pr. Person er det helt sikkert en let måde at passe et måltid ind i en stram tidsplan.

Der er mange fordele og ulemper ved fastfood, der skal overvejes, især hvis fastfood er en fast del af en persons spisevaner.

Fastfoods største fordele

1. Det er muligt at spise sundt i en hurtigrestaurant.

Der er flere fastfood -menupunkter, der indeholder mindre end 500 kalorier. Du skal muligvis dykke ned i menuen eller fjerne nogle krydderier under din ordre, men det kan ske. Den unikke Shake Shack -burger indeholder for eksempel kun 360 kalorier. Du kan få en cheeseburger på In-N-Out, uden opslag, for 480 kalorier. Hos Wendy’s kan du bestille en middelhavskyllingesalat i fuld størrelse til 480 kalorier. Selv et æg McMuffin på McDonald’s har 300 kalorier.

2. Spar tid, når et måltid er påkrævet.

Selv hurtig hjemmelavet mad kræver 15 til 30 minutters tid for den gennemsnitlige familie til at forberede og lave mad. Så har du yderligere 15-30 minutter at spise. Besøg på en fastfood -restaurant kan halvere disse tidskrav til det halve. Med fastfood kan du også spise i bilen (selvom nogle jurisdiktioner muligvis ikke tillader chauffører at spise) eller tage maden til din næste destination. Fastfood gør det muligt for folk at finde tid til at spise sammen, selv på travle dage.

3. Gør mad overkommelig for nogle familier.

Fra september 2017 er der flere fødevarer tilgængelige på fastfoodmenuer, der gør at spise på en hurtig service restaurant billigere end at købe mad i et lokalt supermarked. The Whopper Jr. hos Burger King er for eksempel kun 1,29 dollar og indeholder 340 kalorier. Hos Checkers kan du bestille to krydrede kyllingesandwiches for $ 3,00. Jack in the Box tilbyder to tacos til $ 0,99 og en Junior Jack koster $ 1,29. På Taco Bell koster en basistaco omkring $ 1 pr. Taco. Bed om vand i stedet for en sodavand, og du får mad.

4. Støtte lokale virksomhedsejere.

Restauranter med hurtig service er ofte uafhængigt ejede og drevne franchiser, der drives af lokale iværksættere. Der er restauranter med navnemærker inden for de fleste fastfoodkæder, herunder McDonald’s, der ejer og driver 18% af alle sine lokationer. Hvert sted beskæftiger i gennemsnit 14 personer med et lønniveau, der kan variere fra mindsteløn til mere end $ 15 for nogle lederstillinger på startniveau. At spise på disse virksomheder er en måde at støtte lokale job og virksomheder på.

5. Giver dig besked om, hvad du kan forvente af mad.

Lad os sige, at du er på ferie, og du vil spise noget. Du ser en Burger King. Du ved, hvad du kan forvente af den menu, selvom der også er nogle lokale varer. Du ved, at du kan få en Whopper, og at den bliver lavet på samme måde som på Burger King i din hjemby. Det er en af ​​de største fordele, som fastfood -restauranter tilbyder. De tager usikkerheden ud af madoplevelsen, når du er væk hjemmefra.

6. Det lægger stadig madvalg i hænderne på forbrugerne.

Siden 2010 har restauranter med hurtig service i USA været forpligtet til at lægge ernæringsoplysninger om deres menupunkter på den aktuelle menu. Når du bestiller et æg McMuffin på McDonald’s, ved du med sikkerhed, at du indtager 300 kalorier. Det gør det lettere at træffe velinformerede beslutninger om dine daglige spisevaner. Du kan også foretage en hurtig websøgning på en smartphone for at finde andre ernæringsfakta om menupunkter, såsom at indeholde 18 g protein eller 55% af dit daglige natriumindtag.

7. Tilbuds muligheder.

Hurtigrestauranter har udviklet sig ud over hamburgere og pommes frites. Hos Arby’s kan du bestille en række traditionelle sandwich, f.eks. En Reuben. Hos Taco Bell kan du bestille risskåle. Hvis du besøger Chick-Fil-A, anbefaler vi, at du har limonade med dine vaffelfries. Du vil stadig finde mærker, der konkurrerer om de største kødkager og baconskiver, du kan lægge på en burger. Du kan også finde meget mere end det.

8. Kan opfylde de nuværende kostbehov.

Der er 8 primære fødevareallergier, der er bekymrende i den menneskelige befolkning. Fastfood -restauranter er ligesom andre virksomheder og udgiver allergenborde til deres måltider. Det betyder, at mennesker med særlige kostbehov stadig kan nyde et hurtigt måltid, når de har brug for det.

De største ulemper ved fastfood

1. Det er ikke let at finde frisk og sund mad på fastfood -restauranter.

Friske fødevarer vinder popularitet i hurtige service -restauranter. De er dog ikke altid lette at finde. Du skal muligvis også anmode om en brugerdefineret ordre for at kunne sænke dit kalorietal, hvilket ikke altid lykkes. Sunde varer er også ofte ældre, da de ikke bestilles så ofte. I fastfoodindustrien kræver det mere indsats at bestille sunde fødevarer end at bestille mad, der indeholder højt indhold af fedt og kalorier.

2. Tilbyder en lavere gennemsnitlig madkvalitet end andre fødevarevirksomheder.

Mange hurtigrestauranter bruger frosne fødevarer, der tilberedes uden for stedet for at øge hastigheden på levering af ordre. Frugt og grøntsager gennemgår langtidsopbevaringspraksis, hvilket reducerer sandsynligheden for, at lokalt hentede varer inkluderes i menupunkter. De fleste mærker med QSR -tjenesten bruger store fødevareproduktionsmetoder, så madens kvalitet reduceres for at forbedre opbevaringskapaciteten.

3. Det kan være usundt at spise de sunde madmuligheder på nogle fastfood -restauranter.

Der er nogle meget usunde varer at finde på dagens fastfood -menuer, selvom de virker som et sundt alternativ. Spicy Chicken Caesar Salad på Wendy’s tilbyder for eksempel 720 kalorier, 43 gram fedt og 1.760 mg natrium. Burger King’s Bacon Cheddar Ranch Chicken Salad har 720 kalorier, 50 g fedt og 1.960 mg natrium. Selv Fuji Apple Chicken Salad, der findes i Panera Bread, har 570 kalorier og 34 g fedt.

4. Det er ikke altid billigere at spise fastfood.

Gennemsnitprisen for en fastfood er omkring $ 7 pr. Person, forudsat at der bestilles en side og en drink til hver person. For en familie på 4 betyder det, at de med skat vil bruge $ 30 for det måltid. At spise kun et fastfoodmåltid om dagen i løbet af en uge betyder, at der vil blive brugt $ 210 på det måltid. Smart indkøb kan være 75% mindre end prisen på en gennemsnitlig fastfood. Tilføj de potentielle medicinske omkostninger ved konstant at spise fastfood, og det er måske ikke altid billigere, selvom det er lettere, at bruge denne mulighed, når du er på farten.

5. Tilbud menupunkter, der indeholder skadelige niveauer af fedt, sukker og salt.

Hvis du besøger Quiznos og bestiller deres frikadelleunder, modtager du 3.580 mg natrium med din sandwich. Det er 150% af dit anbefalede daglige indtag. Du spiser også 1.530 kalorier, 81 g fedt og 28 g mættet fedt med din sandwich. Hvis du er fokuseret på sunde spisevaner, ville denne sandwich være det eneste, du kunne spise den dag.

Dette er kun et eksempel. Hardee’s / Carl’s Jr. Monster Thickburger tilbyder 95 g fedt og 2.820 mg natrium. Den ultimative morgenmad på Burger King tilbyder 1.190 kalorier, 32 g sukker og 2.460 mg natrium. Selv Wendy’s Baconator har 23 g mættet fedt og 1.890 mg natrium.

6. Tilbyd fødevarer, der tilbyder vanedannende kvaliteter.

Fastfood er skabt på en sådan måde, at vanedannende egenskaber er en del af oplevelsen. Folk har det godt, når de spiser fastfood, hvilket får dem til at spise mere. Hvis de spises længe nok, kan fastfood endda fremme afhængighed hos nogle mennesker. Afhængighedsfaktoren øges med de tilsatte sukkerarter, der opnås, når du kombinerer en fastfood med en sødet drink, såsom sodavand. Dette resulterer i en cyklus af behov, der skaber øgede risici for fedme og tilhørende sundhedsmæssige forhold, der skyldes overvægt.

7. Det er ikke altid let at vide, hvad den mad, du spiser, rent faktisk indeholder.

QSR -steder kan være påkrævet for at sende data om kalorier, der findes i mad, men de er ikke altid forpligtet til at bogføre deres ingrediensliste. Du kan anmode om ingredienslisten i håndkøb, hvis du vil, eller slå den op online, hvilket ikke er så bekvemt som at se ingredienslisten med menupunktet.

Ved Chicken McNuggets, vidste du, at der kun er 13 ingredienser i kylling? Og at der er 20 ekstra ingredienser i dejen og guldklumpen? Selv deres marketingmateriale siger, at deres Chicken McNuggets er “lavet med,” ikke “lavet med,” 100% USDA Grade A kyllingekød.

8. Tilskynd en travl livsstil.

Hvis du ser nøje på skiltene på mange hurtige restauranter, vil du bemærke, at de fleste af dem forbyder ophold. Nogle kan endda kræve, at du er færdig med dit måltid på 30 minutter eller mindre. De gør dette for at tilskynde til højere kundeafgang, hvilket øger deres fortjenstmargener. Det betyder også, at de hjælper med at sprede travl livsstil, der i første omgang tilskynder til fastfoodforbrug.

Når du spiser hurtigt, opfordrer du også dig selv til at spise mere, end du burde. For det første tager det cirka 20 minutter at afslutte middagsprocessen, så hjernen kan registrere, at du virkelig er mæt. At spise for hurtigt kan føre til fedme. WebMD rapporterer, at spise langsommere resulterer i en følelse af fylde tidligere, hvilket resulterer i lavere kalorieindtag, selv for mennesker, der er overvægtige eller fede.

9. Det kan øge en families medicinske omkostninger.

I 2004 undersøgte en undersøgelse af Kenneth Thorpe sundhedsudgifter, der skyldes fedme i USA. Fra 1987 fandt Thorpe ud af, at forekomsten af ​​fedme alene repræsenterer en stigning på 12% i sundhedsudgifter pr. Person. I en 15-årig undersøgelse af 3.000 voksne fik folk, der besøgte et fastfood-etablissement kun to gange om ugen, cirka 10 pund mere end mennesker, der besøgte mindre end en gang om ugen.

De største fordele og ulemper ved fastfood har at gøre med omkostninger, bekvemmelighed og en persons fremtidige helbred. Som alt andet bør fastfood kun nydes med måde. Det kan være nødvendigt på en travl hverdag, selvom det ikke bør blive det sædvanlige krav til et måltid. Spis langsommere, planlæg et par måltider fremad, og find måder at gøre hjemmelavede måltider til en del af din rutine. Ved at gøre det kan det være lettere at spise sundere regelmæssigt.