17 Statistik, tendenser og analyse af den canadiske ahornsirupindustri

Ahornsirup er generelt lavet af xylemsaft. Sukker ahorn, sorte ahorn og røde ahorn er de mest almindelige træer, der producerer denne saft, men enhver art af ahorn kan bruges.

Canada har de perfekte miljøforhold til fremstilling af ahornsirup. Når ahorn vokser i koldt klima, gemmer de stivelse i deres rødder og stammer til vinteren. Når vinteren bliver til forår, bliver stivelse til sukker. Der bores derefter huller i træet for at opsamle denne saft, som derefter behandles ved fordampning for at skabe sirup.

Processen med at indsamle og forfine ahornsirup blev startet af stammekulturer i Canada og USA. Da nybyggerne ankom, blev deres teknikker gradvist lært og perfektioneret. Det var imidlertid først i 1970’erne, at teknologiske fremskridt gjorde det muligt for den canadiske ahornsirupindustri for alvor at tage fart.

Interessant statistik fra den canadiske ahornsirupindustri

# 1. Den canadiske ahornsirupindustri producerer cirka 80% af den rene ahornsirup, der er tilgængelig på verdensmarkedet, hvilket gør den til verdens førende producent af alle ahornprodukter. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 2. Provinsen Quebec er ansvarlig for det meste af ahornsirup, som industrien kan producere hvert år. I 2015 producerede Quebec mere end 90% af landets ahornsirup. (Landbrug og Agri-Food Canada)

Canadisk ahorn sirup industri produktionsstatistik

# 3. I 2015 var den canadiske ahornsirupindustri i stand til at producere i alt 8,9 millioner liter sirup. Dette var 6,5% mindre end året før, men resulterede stadig i en samlet brancheværdi på $ 358 millioner. I 2017 satte Canada imidlertid en rekord ved at producere 12,5 millioner liter ahornsirup. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 4. Quebec tegner sig for 94% af eksporten af ​​ahornprodukter fra Canada. New Brunswick ligger på andenpladsen og bidrager med 4,9% af de samlede produkter til industrien. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 5. Mere end 63% af eksporten af ​​ahornsirup produceret af den canadiske sirupindustri går til USA. Tyskland modtager 8,6% af industriens eksport, mens Japan modtager 7,3% af den samlede eksport. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 6. Mere end 7.500 ahornfarme er i øjeblikket aktive i Quebec. Yderligere 2.600 er aktive i Ontario. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 7. På trods af det store antal aktive ahornfarme i Ontario producerer de mere end 200 gårde i New Brunswick omkring 40.000 flere liter sirup. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 8. Når ahornprodukter skal importeres af sirupindustrien i Canada, kommer de altid fra USA. Intet andet land har et ahornsirupimportforhold til industrien. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 9. Der er mere end 8.600 ahornsirupvirksomheder, der i øjeblikket opererer i Canada uden for ahornfarme, der producerer siruppen. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 10. I 2007 eksporterede den canadiske ahornsirupindustri flere produkter til USA, end industrien producerede det år, og trak på lagrede indenlandske reserver fra tidligere år for fortsat at imødekomme den globale efterspørgsel. (Landbrug og Agri-Food Canada)

Canadisk ahornsirupindustri Eksportstatistik

# 11. For de fleste ahornfarme tager det cirka 40 liter saft at lave 1 gallon ahornsirup. De fleste ahorn i Canada kan producere omkring 15 liter levedygtig saft pr. Sæson. For at saften kan bruges, skal den have et sukkerindhold på 66%. (Mental tråd)

# 12. Ægte ahornsirup er meget forskellig fra kunstig ahornsirup. De billigste produkter bruger majssirup og cellulosegummi til at skabe en ensartet brun farve. Ægte ahornsirup kommer i 5 forskellige farvegrader. (Mental tråd)

# 13. Eksport til Korea involverer mere ahornsaft end sirup. Koreanske ahorn producerer også saft, som nogle mennesker kan indtage i store mængder, op til 5 gallon pr. Portion. (Mental tråd)

# 14. Blot en gallon ahornsirup vejer omkring 11 pund. Med traditionelle gevindskæringsmetoder skal et træ være mindst 30 år gammelt og 12 tommer i diameter, før det kan bores. (Mobilt køkken)

#femten. Ved hjælp af traditionelle metoder opsamles cirka 10% af den saft, et træ producerer, fra hver hane. Det betyder, at der ikke er permanent skade på træet. Nogle af de ældste gårde i Quebec har ahorn, der er blevet udvundet i mere end 150 år. (Mobilt køkken)

#seksten. Safthøstsæsonen i Canada kan være så kort som 8 uger. Der er en periode på 20 dage eller mindre, afhængigt af vejrforholdene, hvor saftstrømmen er tungere og lettere tilgængelig. (Mobilt køkken)

# 17. Selvom produktionsniveauet stiger i Quebec og New Brunswick, ser den canadiske ahornsirupindustri blandede resultater over hele landet. I prærier oplevede produktionsniveauet kun en tredjedel af hvad Quebec opnåede. Produktionen i Ontario faldt med mere end 50%. (CTV Nyheder)

Canadisk ahornsirup Industristatistik Samlet markedsstørrelse

Trends og analyser af canadisk ahornsirupindustri

Det er noget svært at måle de samlede produktionsværdier opnået af den canadiske ahornindustri. Der produceres forskellige ahornprodukter, herunder slik, sukker og forskellige slik. Disse produkter beregnes derefter på en sirupvægt i gallon, hvilket gør det svært at omregne de samlede tal.

Valutakurser mellem den canadiske dollar, den amerikanske dollar og andre valutaer kan også ændre de endelige værdiberegninger opnået af industrien.

Som hovedproducent af ahornsirup i resten af ​​verden forventes den canadiske industri at trives. Det eneste problem, der bekymrer branchen, er mulige ændringer i vejrmønstre. Under ugunstige forhold oplevede branchen hidtil usete fald i den samlede produktionsværdi. Så i 2016-2017, da gunstige forhold vendte tilbage, var industrien i stand til at opnå en rekordhøst.

Vejret er ikke helt forudsigeligt, hvilket betyder, at branchens helbred er uforudsigeligt. Da en stor del af branchen også er baseret i Quebec, vil provinsielle problemer altid udgøre en grundlæggende trussel mod branchen som helhed.