17 Statistik, tendenser og analyse af den belgiske diamantindustri

Den belgiske diamantindustri er hovedsageligt placeret inden for en del af Antwerpen kaldet Square Mile. Ca. 84% af de rå diamanter, der udvindes i verden hvert år, vil på et tidspunkt passere gennem dette distrikt. Dette gør industrien til et af de største diamantdistrikter i verden og genererer en økonomisk omsætning på mere end 54 milliarder dollar hvert år.

Der er i øjeblikket mere end 380 butikker i drift på Square Mile, der betjener mere end 1.500 virksomheder. Yderligere 3.500 forhandlere, mæglere og kuttere er også baseret i Antwerpen for at støtte den belgiske diamantindustri.

Selvom dette kvarter er en smeltedigel af kulturer, arbejder mere end 80% af den jødiske befolkning, der bor i Antwerpen, inden for en eller anden form inden for diamanthandel. Jiddisch er det primære sprog i diamantudvekslingen, og udvekslinger afholdes ikke om lørdagen for at opfylde religiøse behov.

Vigtig statistik fra den belgiske diamantindustri

# 1. I 2016 kunne den belgiske diamantindustri se en vækst på 5% efter at have haft en vanskelig 2015 -sæson. I alt blev 48 milliarder dollars diamanter importeret og eksporteret gennem Belgien. (Antwerp World Diamond Center [AWDC])

# 2. I 2015 voksede diamantsmykker detail -segmentet 3% ved hjælp af konstante valutakurser. Men med værdiforringelsen af ​​valutaen faldt den samlede værdi af den globale omsætning, som industrien genererede med 2%. (Bain og firma)

# 3. Amerikanske dollars omsætning for den belgiske diamantindustri faldt 2%, og grove diamantsalget faldt næsten 25%. En del af årsagen til dette fald var frigivelse af lagerbeholdning på 5 milliarder dollar fra markeder i efterfølgende skære- og poleringssektorer. (Bain og firma)

# 4. Der var i alt 202 millioner karat af ru og polerede diamanter, der blev handlet i Antwerpen i 2016. (AWDC)

# 5. I forhold til 2015 faldt import og eksport af polerede diamanter. Den belgiske industri eksporterede i alt 11,4 millioner karat polerede diamanter til en værdi af 23,2 milliarder dollars. (AWDC)

# 6. 6 millioner karat polerede diamanter blev importeret til Antwerpen, hvilket afspejler et fald på 7% i volumen, kombineret med et fald i værdi på 10%. (AWDC)

# 7. Der var mere end 190 millioner karat af ru diamanter til en værdi af 24,8 milliarder dollars, der blev importeret eller eksporteret fra den belgiske diamantindustri i Antwerpen. (AWDC)

# 8. 39% af de polerede diamanter, der blev eksporteret fra Antwerpen, blev købt af USA. Hongkong var den næststørste eksportdestination med 27% af det samlede beløb. De blev efterfulgt af Schweiz (7%) og England (4%). (Ministeriet for økonomi og industri)

# 9. Cirka 128 millioner karat diamanter produceres hvert år i miner rundt om i verden. Det betyder, at den belgiske diamantindustri behandler omkring en tredjedel af de diamanter, der produceres hvert år. (Statista)

# 10. I dagens marked overstiger prisen på diamant pr. Karat $ 3.000 USD. 48% af efterspørgslen efter polerede diamanter i verden i dag kommer fra USA. (Statista)

# 11. Mere end 110 millioner karat syntetiske diamanter produceres hvert år i USA, og mere end 4,3 milliarder karat syntetiske diamanter påvirker også industrien. (Statista)

# 12. Den gennemsnitlige pris pr karat inden for den belgiske diamantindustri er $ 1.970 for import og $ 2.276 for eksport. Det er i alt mere end 5 millioner karat med en værdi på mere end 11 milliarder dollar i hvert segment. (Edahn Golan)

# 13. Den gennemsnitlige pris pr. Karat for ru diamanter i Antwerpen er $ 113 for importmarkedet og $ 99 for eksportmarkedet. (Edahn Golan)

# 14. I 2017 var hoveddestinationen for polerede diamanter på verdens eksportmarked Indien, der var ansvarlig for 27,3% af det samlede indkøb af karat. (Edahn Golan)

#femten. De dyreste diamanter pr. Karat kommer fra diamantproduktionsfaciliteter i Namibia og Sierra Leone med en gennemsnitlig pris pr. Karat på henholdsvis $ 518 og $ 423. Den Demokratiske Republik Congo er det billigste sted for diamanter med en pris pr karat, kun $ 8,30. (Sammenslutning af diamantproducenter)

#seksten. Den Russiske Føderation er verdens førende med hensyn til den samlede diamantproduktion fra 2007 til 2017, med mere end 38,3 millioner karat produceret. Botswana blev nummer to, med 33,6 millioner karat produceret. (Sammenslutning af diamantproducenter)

# 17. Den Russiske Føderation leder også verden i den samlede værdi af diamantproduktion og genererede $ 4.112 milliarder i omsætning fra diamantaktiviteter i 2017. Botswana genererede $ 3,32 milliarder, mens Canada producerede $ 2,06 milliarder. (Sammenslutning af diamantproducenter)

Tendenser og analyse af den belgiske diamantindustri

Antwerpen -diamanter har ikke det bedste ry i verden. “Diamantbørsen i Antwerpen er et forfærdeligt sted at købe diamanter,” siger Michael Fried fra The Diamond Pro. “Du bliver nødt til at navigere i et minefelt af ubestridelige og uetiske forretningsmetoder for at undgå at blive snydt.”

Dette ry for uærlighed kan være kraften bag et alvorligt fald i antallet af polerede karat, der eksporteres fra den belgiske diamantindustri. I 2011 blev der eksporteret 8,4 millioner polerede karat, men i 2017 blev der kun eksporteret 5 millioner karat. Industrien har oplevet fald nu i 6 år i træk.

Præcisionsslibning er varemærket tilhørende den belgiske diamantindustri. Med den automatiserede laserskæring, der spiller ind for globale diamanter, kunne kun 1% af diamanterne i et givet år skæres i Antwerpen. Behovet for et indkøbscenter er ikke så vigtigt, som det var før.

Medmindre der udvikles nye teknologier, der gør Antwerpen fremtrædende, forventes den nedadgående tendens i eksporten at fortsætte. Selvom stigende priser kan holde industriindtægterne stabile, bør de næste 5 år gentage den samme tendens.