17 Statistik og tendenser i kashmirindustrien

Kashmir kan for nogle virke som et eksotisk stof, men det er simpelthen gedeækvivalent med, hvad uld er for får. Denne pels er den bløde, dunede underuld, der vokser til sin maksimale længde i de koldere vintermåneder. Enhver ged kan levere cashmere. Nogle geder, især i Mongoliet, er specielt avlet til at producere denne pels af høj kvalitet.

Længde, krølle og diameter er de tre vigtigste kvaliteter, der vurderes ved skæring af kashmir. Den skal være mindst 1,25 tommer lang, med en gennemsnitlig diameter mindre end 19 mikron, for at kvalificere sig som kashmir. Til sammenligning kan menneskehår være op til 181 mikrometer i diameter.

I 2012, som er det sidste år, der er frigivet besætningsstatistikker fra den tilhørende lokale uld og kashmir i Mongoliet, var der mere end 17 millioner geder, der blev regnet som en del af industrien. Industrien understøtter en samlet kapacitet på 7.350 tons vask, 4.110 tons kamning og 1.400 tons centrifugering om året.

50% af alle kashmirvirksomhedens aktiviteter involverer hvidvask. Frisure er ansvarlig for 18% af aktiviteterne, mens vævning omfatter 14% af virksomhedens aktiviteter.

Vigtig statistik fra kashmirindustrien

# 1. Mongoliets eksport af kashmirbeklædning genererede en omsætning på $ 9,6 millioner i 2016. Dette tal er 196% højere end hvad eksportmarkedet genererede i 2009. (Mongolia International Capital Corporation)

# 2. 82% af de kashmir -organisationer, der er registreret på den mongolske vareudveksling, behandler kun kashmir, ikke andre stoffer, beklædningsgenstande eller tekstiler. (Mongoliet International Capital Corporation)

# 3. I 2015 blev der produceret mere end 8.900 tons kashmir i Mongoliet, og mere end 70% af den vaskede og lavværdige forarbejdede kashmir blev eksporteret. (Mongoliet International Capital Corporation)

# 4. Gedebestande er steget med næsten 70% siden 2006 for at støtte den voksende kashmirindustri i Mongoliet. Ældre geder er også begyndt at blive klippet for deres hud, hvilket har ført til en stigning i forarbejdningsaffald på mere end 20%. (Mongoliet International Capital Corporation)

# 5. Traditionelt har Mongoliet leveret 25% af rå cashmere til verdensindustrien. Gobi har den største markedsandel med 66% af det samlede marked. Goyo følger på andenpladsen med 13%, med Cashmere Holding på tredjepladsen med 9%. (Mongoliet International Capital Corporation)

# 6. Produktionsprisen for rå eller olieagtig kashmir spænder fra $ 25 til $ 30 pr. Kg, hvilket kun er 10% lavere end sorteringsstartprisen. Til sammenligning giver kashmirstof en produktionspris på op til $ 150 pr. Kg, hvilket svarer til $ 40 pr. Kg merværdi. (Mongoliet International Capital Corporation)

# 7. Kina modtager mest cashmere på eksportmarkedet, med mere end 412,3 tons indkøbt. Italien blev nummer to, med 334 tons indkøbt. Storbritannien fulgte på tredjepladsen med 191 tons indkøbt. Intet andet land købte mere end 20 tons om året. (Mongolsk uld- og Kashmirforening)

# 8. Der er i øjeblikket 15 fabrikker, der producerer fremstillede varer til kashmirindustrien i Mongoliet. (Mongolsk uld- og Kashmirforening)

# 9. 46 store vævefabrikker sammen med 150 små operationer og 23 elementære fabrikker hjælper også med at give beskæftigelse og støtte til den lokale industri. (Mongolsk uld- og Kashmirforening)

# 10. Cirka 8.800 mennesker er beskæftiget i fremstillingssektoren i kashmirindustrien i Mongoliet, sammen med talrige gedehyrder, landmænd og landbrugsarbejdere, der i første omgang hjælper med at producere kashmir. (Mongolsk uld- og Kashmirforening)

# 11. Kina menes at producere op til 65% af verdens cashmere -marked hvert år, hvor det samlede efterspørgselsniveau ofte når 12.000 tons. Med Kina og Mongoliet sammen deler de omkring 90% af den samlede kashmirhandel globalt. (Berkshire Publishing Group)

# 12. Det tager 4 år for en ged at producere nok hår til at lave en enkelt trøje, med huden håndkammet for at sikre dens overordnede kvalitet. (Berkshire Publishing Group)

# 13. Der er mere end 2.000 virksomheder i Kina, der behandler kashmir. Disse virksomheder bruger mere end 90% af den rå kashmir, der produceres i verden, hvilket gør det næsten umuligt at købe rå kashmir i Kina. (Berkshire Publishing Group)

# 14. Op til 50% af den rå kasjmir, der produceres i Mongoliet hvert år, op til 3.000 tons, smugles over grænsen til Kina toldfrit. (Berkshire Publishing Group)

#femten. Forskellige eksportforbud blev implementeret i Mongoliet i 2018 for at stoppe rå cashmere -eksport. Med målrettet lånefinansiering til virksomheder til at involvere sig i branchen har landet nu kapacitet til at hvidvaske op til 60% af al national kashmir. (Mongoliet International Capital Corporation)

#seksten. Geder i Kirgisistan foretrækkes undertiden for deres kashmir, fordi de producerer op til 26% ned sammenlignet med deres ydre hår. Det betyder, at en ged kan producere op til 150 g kæmmet kashmir, hvilket er det dobbelte af geder i andre regioner. (FAO)

# 17. For mange gedebønder, der producerer kashmir, kommer deres vigtigste indtægtskilde fra salg af levende dyr. Det gør industrien til en sekundær bekymring, især for kirgisiske landmænd. Rå kashmirpriser er typisk $ 10 til $ 15 pr. Kg højere i Kina end i andre dele af verden. (FAO)

Kashmir industriens tendenser og analyse

I 1997 rapporterede Kina, at det havde produceret 10.000 tons rå cashmere. Det rapporterede også 800 tons rå cashmereimport fra Mongoliet, mens det rapporterede nul rå cashmere -eksport. Selvom disse data er årtier gamle, er de stadig relevante, fordi markedet forbliver relativt uændret. Den eneste forskel er en stigning i mængden af ​​cashmere produceret i Mongoliet.

Stærke stigninger i gedeavl for kashmir og landbrugsprodukter lægger pres på lokale græsgange, især i Mongoliet. Kvaliteten af ​​græsset er forringet siden 1998, hvilket har reduceret kvaliteten af ​​den kashmir, der produceres. Det har også fremmet ørkendannelse i tæt dyrkede områder. Kina har endda implementeret restriktioner for størrelsen af ​​gedebesætninger for at reducere dette miljøproblem, omend med ringe succes.

I 1989 var verdensprisen for rå cashmere $ 60 pr. Kg. I 1998 faldt den til $ 15 pr. Kg. Den nuværende pris er det dobbelte af, hvad den var i 1998, men den er stadig 50% af dens all-time highs. Da Kina fortsat producerer overkommelige færdige kashmirprodukter til eksport, forventes priser og markedsstruktur ikke at ændre sig i de næste 5-10 år.

Med cashmere kan du forvente mere af det samme, hvor den globale efterspørgsel langsomt stiger i stærke økonomier.