17 Statistik og tendenser for Kinas bildeleindustri

Kinas bildeleindustri betragtes af regeringen som en af ​​landets søjleindustrier. Kina er ikke kun verdens største bilmarked med mere end 28 millioner enheder solgt årligt, men mellem 200.000 og 300.000 biler importeres fra USA for at supplere efterspørgslen.

Siden 2013 er bildelingsindustrien i bildele vokset med 8,2%. Denne vækst har gjort det muligt for industrien at opnå en omsætning på $ 722 milliarder om året. Antallet af virksomheder tilknyttet branchen er vokset 1% i løbet af denne tid, og de direkte beskæftigelsesmuligheder voksede med 3,6%.

Mere end 200 millioner køretøjer bruges i øjeblikket i Kina, og det tal forventes at vokse hurtigt, efterhånden som regeringens reformer tillader landets middelklasse at fortsætte med at ekspandere.

Problemet for industrien er imidlertid, at de tilskud, som den kinesiske regering tilbyder sin indenlandske bildeleindustri, kan overtræde forpligtelser over for Verdenshandelsorganisationen. Ydelseskrav pålægges også udenlandske investorer med krav om at overføre teknologi til lokale partnere. Denne struktur har hjulpet Kina med at vokse, men på bekostning af verdenshandelen, og på trods af alt dette, har de endnu ikke nået nummer et i branchen.

Vigtig statistik over Kinas bildeleindustri

# 1. I 2014 var der 2,5 milliarder dollar i eksport af amerikanske bildele på vej til Kina, hvilket var en stigning på 13% i forhold til året før. Til sammenligning eksporterede Kina autodele til en værdi af 16 milliarder dollars i samme periode. (US Department of Commerce)

# 2. Salg af lette køretøjer i Kina forventes at stige med 7% om året med 25 millioner enheder solgt årligt. SUV’er er det hurtigst voksende segment i landet, men de tegner sig dog for 28% af markedet. (US Department of Commerce)

# 3. Cirka 4,2 millioner køretøjer produceres hvert år i Kina. Plug-in hybridkøretøjsproduktion er en lille del af branchen, hvor der kun produceres 27.000 biler hver måned. (Statista)

# 4. Gennemsnitsalderen for biler i Kina er 4,5 år, hvilket har øget efterspørgslen på dele og tjenester fra industrien. (US Department of Commerce)

# 5. Kinas samlede bildeleimport udgjorde 45,7 milliarder dollar i 2015, med mere end 145 millioner køretøjer i drift. (US Department of Commerce)

# 6. På trods af handelsgabet i deres respektive bildeleindustrier oplevede USA 154% eksportvækst, når de arbejdede med sine kinesiske kolleger. (US Department of Commerce)

# 7. Mere end 20 udenlandske bilproducenter producerer køretøjer i Kina, herunder amerikanske virksomheder som Ford og General Motors, der har 12 joint ventures kombineret der. (US Department of Commerce)

# 8. I 2013 genererede det kinesiske eftermarked 73 milliarder dollar i omsætning, mens det amerikanske eftermarked genererede 131 milliarder dollar i omsætning. (US Department of Commerce)

# 9. Private virksomheder skiller sig ud som førende inden for bildeleindustrien, hvor udenlandske investerede virksomheder fra Macao, Hong Kong og Taiwan tager en markedsandel på 45%. Mere end 6.400 private virksomheder opererer i denne branche, hvilket repræsenterer mere end halvdelen af ​​alle virksomheder. (Deloitte)

# 10. På trods af stigninger i branchens salg er detailhandelsstrukturen lille, svag og spredt. Det gennemsnitlige selskab, der sælger bildele i Kina, genererer en omsætning på 70 millioner RMB. Af de 100 bedste leverandører af bildele i verden er der ikke hidtil kommet nogen fra Kina. (Deloitte)

# 11. I 2010 havde Weifu High Technology branchens højeste fortjenstmargen med 24,95% på driftsindtægter på 5,3 mia. RMB. Fuyao Glass Industry Group rangerede på andenpladsen med en fortjenstmargen på 21,01% på 8,5 milliarder RMB. Guangdong Julun Mold Co Ltd rangerede på tredjepladsen med en margen på 18,6% på 569 millioner yuan. (Deloitte)

# 12. I Kina har mindre end 43% af leverandørerne af bildele, der i øjeblikket er aktive i branchen, patenter. Kun 1 ud af 5 leverandører i branchen har faktisk et opfindelsespatent. (Deloitte)

# 13. 80% af teknologiske patentansøgninger inden for bilindustrien er baseret på brugsmodeller og ikke på opfindelser. Udenlandske investerede virksomheder og joint ventures har en markedsandel på 70% inden for teknologier til motorstyringssystemer, ABS -systemer, airbags, klimaanlæg, automatgear, belysningssystemer og andre kritiske komponenter. (Deloitte)

# 14. Fra 2000 til 2010 steg Kinas bilindustrieksport med mere end 900%. En del af årsagen til denne massive ekspansion skyldtes de 27,5 milliarder dollars i tilskud, som regeringen gav industrien i løbet af dette årti. (Institut for økonomisk politik)

#femten. I 2010 oversteg importen af ​​dæk og bildele fra Kina eksporten af ​​de samme produkter til landet med 725%. (Institut for økonomisk politik)

#seksten. Michigan er den mest sårbare stat i USA set ud fra et beskæftigelsesmæssigt synspunkt, da den kinesiske bildeleindustri fortsætter med at vokse. Næsten 250.000 job menes at være sårbare. Både Ohio og Indiana ser mere end 130.000 sårbare job, mens Illinois forventer, at omkring 98.000 job er sårbare. (Institut for økonomisk politik)

# 17. Volkswagen er det bedst sælgende mærke i Kina, med 3,1 millioner personbilsalg i 2017. Honda følger på andenpladsen med 1,4 millioner solgte enheder. Geely Auto ligger på tredjepladsen med 1,2 millioner solgte enheder. (Automatisk 163)

Kina bildeleindustriens tendenser og analyse

Kina har investeret mere end 18 milliarder dollar for at understøtte vækst i bildeleindustrien på 35% eller mere. I øjeblikket rangerer landet på tredjepladsen i originaludstyr og tredje på eftermarkedet reservedele.

2016 var det første år af den 13. femårsplan implementeret af den kinesiske regering for at stimulere vækst og foretage strukturelle tilpasninger i en række forskellige industrier. Takket være tidligere bestræbelser blev Kina hjemsted for næsten alle verdens førende producenter af bildele i dag. Det er en stor eksportør af autolyd, glas og dækprodukter til den globale bildeleindustri.

Fra 2010 til 2015 oplevede branchen en CAGR på 30%. Den samlede produktion i bilsektoren nåede generelt 40%.

Selvom væksten vil bremse i forhold til den foregående femårsplan, forventes der fortsat vækst. Efterspørgslen efter motordele på det sekundære marked er særlig stor. En aldrende flåde vil støtte stigende nationale indtægter, mens en stigende efterspørgsel efter billige bildele vil sætte scenen for fremtidig eksportvækst.