17 Fordele og ulemper ved Blockchain

Blockchains blev først introduceret i 2008. Mange kender det, fordi det var den mekanisme, der blev brugt til Bitcoins. Men i dag udvikler blockchain -teknologier sig ud over kryptokurver for at blive en indflydelse på den måde, hver industri driver forretning på. Dette skyldes, at blockchains i stedet for at bruge et centraliseret netværk bruger et distribueret netværk.

Her er nogle af fordele og ulemper ved blockchains at tænke på.

Liste over fordelene ved en blockchain

1. Tillader anonyme værdioverførsler.

Ved hjælp af blockchain -teknologier kan alt af værdi overføres sikkert og anonymt fra en person til en anden. Der er ingen mulighed for ulovlig ændring af værdi under forsendelse. Det betyder, at et globalt wallet-to-wallet-transaktionsnetværk er muligt ved hjælp af et peer-to-peer-netværk, der omgår traditionelle bankstrukturer.

2. Giv adgang til dine midler 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

Hvis du har fiat -valutaer indsat på en traditionel bankkonto, kan dine midler blive frosset eller endda beslaglagt i en tid med økonomisk usikkerhed. Selvom mange mennesker ikke tror på, at sådan noget vil ske, mistede nogle mennesker i 2013 hele 40% af deres indskud, da banker på Cypern konfiskerede midler på regnskabet. Selv i USA er investeringer forsikret, ikke garanteret, hvilket betyder, at nogle aktiver kan være frosset og utilgængelige. Blockchains eliminerer dette problem.

3. Fjern behovet for en mellemmand.

Fordi blockchains giver en verificerbar transaktion til et stort globalt peer-to-peer-netværk, reduceres behovet for mellemmænd. Det betyder, at finansielle institutioner, kreditkortprocessen, advokater, regeringer og alle andre, der ønsker at tage en del af dine penge, er begrænset i, hvad de rent faktisk kan få adgang til. Selvom værdien af ​​transaktioner kan variere meget, mere end værdien af ​​fiat -valutaer, er der en historie med mere end 10 års faktisk værdi tildelt blockchain -transaktioner.

4. Giver brugerne mulighed for at have fuld kontrol over deres oplysninger.

Brug af et kreditkort betyder, at du lægger personlige oplysninger i det offentlige rum for at foretage et køb. Dataindbrud fra større detailhandlere har afsløret disse oplysninger, herunder PIN -koder, hvilket bringer den personlige sikkerhed i fare. Kreditrapporteringsbureauer har stået over for lignende problemer. Derfor giver blockchains en sådan fordel. Brugere har altid kontrol over de oplysninger, de deler om sig selv og den transaktion, de ønsker at gennemføre.

5. Tilbyder et højere niveau af gennemsigtighed.

Blokkæder er synlige for offentligheden. Det betyder, at der er et gennemsigtighedsniveau til rådighed for transaktioner, der ikke kan findes med andre valutaindstillinger. Disse transaktioner er også uforanderlige, hvilket betyder, at når den først er føjet til en blockchain, kan den ikke fjernes eller ændres på nogen måde.

6. Tilbyder et vist niveau af procesintegritet.

Ved at bruge blockchains kan brugere stole på, at en transaktion udføres i henhold til offentliggjorte protokoller. Der behøver ikke at være en tredjepart involveret i denne proces, fordi processens integritet er påkrævet for at transaktionen kan finde sted. Tredjeparter er nødvendige, når de køber varer via blockchains, da en transaktion ikke er reversibel for nogle, men der er ikke behov for faktisk at overvåge transaktionsafslutningsprocessen.

7. Reducer rod.

Blockchains er en del af en enkelt offentlig hovedbog. Ingen grund til at beskæftige sig med forskellige former for regnskabsregler eller flere hovedbøger, når man bruger blockchains til transaktioner. Hele processen er strømlinet, hvilket gør det lettere at administrere finansielle transaktioner, forbedrer transaktionshastigheden og endda reducerer de samlede transaktionsomkostninger.

Global Blockchain -statistik Markedsstørrelse og generel prognose

Liste over ulemperne ved en blockchain

1. Det er ikke en 100% sikker teknologi.

Hacks kan og forekommer stadig med blockchain -teknologier. Selvom dette system er vanskeligere at hacke end andre former for finansielle netværk, er ændringen i værdi forbundet med et sikkerhedsbrud ret massiv. I juni 2018, efter et større hack på en børs i Sydkorea, faldt Bitcoin til en værdi på mindre end $ 7.000, hvilket satte den på et 7-måneders lavpunkt. Hvis du har kontanter, kan det også blive stjålet, men du har noget håndgribeligt at beskytte. Med blockchains er dine aktiver digitale.

2. Det er ikke en teknologi, der er anerkendt for sin internationale værdi.

Mange regeringer anerkender ikke den sande værdi af kryptokurver eller blockchains, på trods af deres stigende popularitet. Detailhandlere er langsomme til at omfavne brugen af ​​kryptokurver til transaktioner. Bitcoin tilbyder transaktionstider, der er så langsomme, at de ikke er mulige for en transaktion på salgsstedet. Det gør det svært for mange at se kryptokurver som en gyldig betalingsmulighed, hvilket gør det svært for blokkæder også at være værdifulde.

3. Tilbyder irreversible transaktioner.

Når en transaktion er blevet inkluderet i en blok i den længste kæde, kan den ikke vendes. Det er denne funktion, der hjælper blockchains og kryptokurver med at fungere, som de gør. Escrow -tjenester er tilgængelige for at sikre, at transaktioner er sikre for begge parter, men det reducerer fordelen ved manglen på mellemmænd. Nogle kan endda se irreversible transaktioner som en fortjeneste, afhængigt af hvad de agter at bruge denne teknologi til.

4. Det kan tilbyde meget langsomme transaktionstider.

Når du starter en transaktion via Bitcoin, kan den tid, det tager at gennemføre handlingen, være mere end 40 minutter. Af den grund søger nogle at kryptovaluta -alternativer som en måde at øge indflydelsen fra blockchain -teknologier. En mulighed, NewYorkCoin, tilbyder en lignende struktur som Bitcoin, men med transaktionshastigheder 20 gange hurtigere.

5. Tilbyder høje omkostninger ved adgang.

Dette er en anden negativ, der hovedsageligt er forbundet med Bitcoin. I november 2017 var omkostningerne ved at gennemføre en transaktion med Bitcoin kun $ 6. I december var omkostningerne steget til mere end $ 26 pr. Transaktion. Der har været tidspunkter, hvor transaktionsomkostninger har oversteget $ 40 i 2018. Selvom du kan prissætte transaktionsgebyret, kræves en højere pris for at lokke minearbejdere til at inkludere transaktioner med følgende blokke for at undgå lange tider. Standby.

6. Kræver, at hver ansøgning verificeres individuelt.

Hver transaktion med en blockchain skal være digitalt signeret. Dette gøres ved hjælp af private kryptografiske ordninger for at sikre, at transaktioner, der spredes mellem varsler, kan verificeres. Selvom denne proces forbedrer sikkerheden ved en transaktion, skaber den også en flaskehals i blockchain -processen, hvilket naturligt forsinker teknologiens behandlingshastighed.

7. Har en usikker reguleringsstatus.

Blockchain -teknologier kan have eksisteret siden 2008, selvom det først var i 2016, at de virkelig begyndte at få opmærksomhed. Det betyder, at der er lidt statsligt tilsyn med kryptovalutaer og blockchains. På grund af den manglende regulering har finansielle institutioner ikke ønsket at klamre sig til denne teknologi for at fremme den. Hvis der sker noget uventet med en af ​​dine transaktioner, har du muligvis få juridiske muligheder til rådighed for at inddrive dine midler.

8. Det kræver en stor mængde energi.

At drive en blockchain er en meget ressourceintensiv måde at styre ressourcer på. Det er meget kapitalkrævende, fordi der er dedikerede hardware -ressourcer, der skal bruges til at blive en succes, især hvis minedrift kommer til at være involveret. Massive niveauer af elektricitet er også påkrævet, hvilket kan gøre minedrift for Bitcoins eller andre kryptokurver urentable, især på kort sigt. Selvom der er succeshistorier om mennesker, der investerer tusindvis af dollars i Bitcoin for at inddrive millioner, vil den gennemsnitlige person i bedste fald se beskedne afkast.

9. Tilbyder en række sprog.

Når man udvikler en blockchain, kan der være meget ubeslutsomhed, når man skal bestemme, hvilket sprog der skal bruges til det endelige produkt. Nogle blockchains har besluttet sig for at bruge JavaScript, da mange programmører allerede kender dette sprog. Fra et udviklingssynspunkt ville en person imidlertid beherske flere programmeringssprog for at maksimere de potentielle fordele, som denne teknologi giver.

10. Tilbyder en næsten ubegrænset pulje af kryptokurver.

Bitcoin kan være den mest populære kryptovaluta, selvom det sandsynligvis er fordi det var den første. Ved den nuværende tælling (fra juni 2018) er der over 1.600 kryptokurver, tokens og mønter, der er tilgængelige til handel og transaktioner lige nu. Virksomheder begynder at oprette deres egne valutaer som en måde at forenkle transaktioner på. Selvom blockchains har den unikke evne til at blive en global valuta, er der faktisk flere valutaer tilgængelige via denne teknologi end gennem traditionelle valutaer, der støttes af staten.

Global Blockchain Statistik Antal brugere

Fordelene og ulemperne ved blockchains giver os en grundlæggende teknologi, der kan bruges som fremtiden for valutatransaktioner rundt om i verden. Fordi det er en global monetær base baseret på udbuds- og efterspørgselsværdier, kan det skabe mange nye muligheder for den udviklede verden for at hjælpe udviklingslandene med at komme videre. Der er udfordringer at stå over for med denne teknologi og negative at styre, men generelt skaber blockchains mere sikkerhed.