17 fordele og ulemper ved arbejdsplanen 9/80

Hvis du er træt af at arbejde på en otte timers vagt fem dage om ugen, så kan en alternativ tidsplan give dig en bedre balance mellem arbejde og liv. En sådan mulighed, der vokser i popularitet, kaldes 9/80 arbejdsplanen.

Under programmet 9/80 arbejder du i en periode på to uger i stedet for at bruge tid på det uge efter uge. Du ville arbejde ni timer om dagen mandag til torsdag, derefter ville du arbejde en otte timers tidsplan på fredag ​​eller have fri. Ved at arbejde overarbejde fire dage ud af hver uge tjener du en ekstra fridag hver anden uge.

For at denne model fungerer korrekt, skal fleksdagen tilbydes medarbejderne fastsættes. Selvom ændringer kan tillades at rumme ferier eller nødsituationer, gør strukturen det muligt for alle på kontoret at arbejde fuld tid uden at skulle betale overarbejde i henhold til gældende amerikansk arbejdslovgivning.

Hvis du overvejer at implementere eller anmode om en idé som denne, er det vigtigt at gennemgå fordele og ulemper ved arbejdsplanen 9/80 for at se, om det er det rigtige for dig.

9/80 arbejdsplan fordele liste

1. Arbejdstagere kan opnå en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Fordi du får to ekstra fridage i løbet af måneden, er det lettere at planlægge livets nødvendige aftaler i din rutine uden at bruge dine syge- eller feriedage. Du kan tage dig selv eller dine børn til dine medicinske aftaler på denne ekstra fridag. Der er mulighed for at tage korte miniferier, fordi du har en forlænget weekend. Nogle mennesker bruger dagen som frivillig i deres samfund. Fordi der er mere balance, er folk mindre tilbøjelige til at opleve udbrændthed.

2. Det kan forbedre pendlingen til arbejde.

Hvis du overgår til en 9/80 arbejdsplan fra noget, der er traditionelt, flytter du et af dine rejsevinduer til en ikke-standardplan. Det betyder færre problemer med trafikken de fleste dage, så du bruger mindre tid i bilen til og fra arbejde. Du kan endda opdele tidsplanen, så arbejdere ankommer 30 minutter tidligt og derefter forlader 30 minutter senere for at undgå trafikpropper. Selvom arbejdere mister en ekstra times tid derhjemme fire dage om ugen, kan noget af den tid gøres op med ændrede trafikmønstre.

3. Nogle medarbejdere behøver muligvis kun at tilføje 30 minutter til deres dag.

Hvis du arbejder for en virksomhed, der kræver en ulønnet frokostpause i løbet af dagen, er der en chance for, at du kan skifte til en 9/80 tidsplan ved blot at tilføje 30 minutter til din dag. Når din frokostpause er en ulønnet time, kan du tale med din vejleder om at reducere den tid til 30 minutter. Derefter kan du ankomme 30 minutter for tidligt eller blive sent i de forlængede fire dage for at oprette den ekstra tid til den ekstra fridag to gange om måneden.

4. Fridagen i timerne 9/80 er fleksibel for hver arbejdstager.

Selvom tidsplanen 9/80 fungerer bedst, når hver medarbejder har en tildelt fridag, er der en vis fleksibilitet i at vælge, hvilken dag der skal tages. Hvis nogle arbejdere ønsker at holde onsdage fri i stedet for at have en 3-dages weekend, kan du få det til at ske. Det eneste krav er, at i to ugers skema skal otte af de ni kontaktdage for medarbejderen være 9 timer lange.

5. Du får stadig den dækning, du har brug for for hvert skift.

Fordi der er en vis fleksibilitet i de dage, hvor arbejdere tildeles, kan du give nogle mennesker en 3-dages weekend ved at give dem fri i fredags. En anden gruppe kan modtage samme weekend med mandag fri. Du kan også skiftevis skiftevis uger for dine hold, hvilket giver halvdelen af ​​holdet deres fridag hver uge for at begrænse personaleafbrydelser. Med den form for fleksibel tid skaber du et større miljø, hvor folk kan komme og gå efter behov.

6. Der er ingen føderale retningslinjer for fleksibel arbejdstid.

Fair Labor Standards Act i USA behandler ikke spørgsmålet om fleksible arbejdstider. Det betyder, at en komprimeret eller fleksibel tidsplan som f.eks. Arbejdsuge 9/80 er tilladt efter hver arbejdsgivers skøn. Den eneste vejledning, der udsendes, kommer fra det amerikanske arbejdsministerium, der siger, at en medarbejder skal arbejde et bestemt antal timer for hver lønperiode og være til stede på en eller anden måde i en “grundlæggende” tid hver dag.

7. Der er flere rekrutteringsmuligheder til rådighed med 9/80 arbejdsplanen.

At tilbyde fleksible åbningstider hjælper en virksomhed med at se mere attraktiv ud for potentielle arbejdstagere. Millennials er måske “berømte” for deres ønske om mere fleksibilitet, men det er en mulighed, der gavner alle, der har brug for hjælp i livet, ved ikke at være bundet til deres skrivebord på et bestemt tidspunkt hver dag. For mange af nutidens bedste medarbejdere er muligheden for at opretholde en god balance mellem arbejdsliv og privatliv hovedfaktoren, når der skal træffes beslutning om en ny jobmulighed.

8. Tidsplanændringen kan føre til højere produktivitet.

Når folk har mere kontrol over deres arbejdsplan, giver det dem energi. Cisco Systems implementerede fleksible timer og alternative arbejdsplaner og oplevede, at 75% af medarbejderne forbedrede punktligheden. To ud af tre Cisco -medarbejdere rapporterede, at kvaliteten af ​​deres arbejde blev forbedret. 69% rapporterede højere produktivitet. Selvom overtiden på dagen er et dræn på personlige energiniveauer, kan lidt fleksibilitet til at møde tidligt eller blive sent hjælpe folk med at være bedst.

9. Hjælp miljøet.

Når du kan få køretøjer væk fra vejen i yderligere to dage i løbet af måneden, hjælper du miljøet på et par små måder. Du giver også arbejderne et lille økonomisk løft uden at ændre deres løn. De har to færre rejsedage hver måned, hvilket betyder, at der forbruges mindre brændstof. Færre drivhusgasemissioner frigives til atmosfæren. Der kan være to færre dage med børnepasning, der kræver betaling. Selv med nogle af de potentielle ulemper er det altid en god ting at have lidt ekstra penge hver måned.

Liste over ulemper ved arbejdsplanen 9/80

1. En ekstra time på arbejde hver dag er ikke altid nyttigt.

Hvis du arbejder med 9/80 arbejdsplanen, tager du endnu en time ud af dit hjemmeliv i fire dage om ugen. Selvom det kan være nyttigt for nogle arbejdere, er det ikke nyttigt for andre. Tidsplanændringer kan gøre det svært for forældre at få deres børn i skole eller afhente dem til tiden. Der kunne være mindre energi til at lave mad, ændringer i trafikken, der bremser rejsen og andre problemer, der kan skabe yderligere afbrydelser frem for mindre.

2. Den sidste time på en lang dag er altid den mindst produktive.

Medarbejderne starter stærkt om morgenen. Mange ramte bare mærket med deres produktivitet. Når du tilføjer endnu en time til hverdagen, er der ingen garanti for, at du får det samme arbejde. Du vil måske opleve, at skift til en 9/80 tidsplan fremmer lavere produktivitet, da medarbejdere oftere vil være på kontoret, når deres energiniveau er på det laveste. Funktionærer kan blive tvunget til at arbejde på deres fridag for at følge med, hvilket i første omgang ophæver fordelene ved komprimerede timer.

3. Opret korte nætter for hver medarbejder fire dage om ugen.

Den ændring, du foretager ved at tilføje en time til din arbejdsdag, er, at du får mindre tid om natten i de forlængede fire dage. At miste din tid derhjemme betyder, at du kan spise middag, slappe lidt af og derefter begynde at gøre dig klar til sengetid for at gentage processen hver dag. Det efterlader kortere tid til fritidsaktiviteter, fritidsprogrammer og hobbyer eller sociale aktiviteter, der er vigtige for dig.

4. Dine timer svarer muligvis ikke til resten af ​​din branche.

Selvom 9/80 arbejdsplanen fungerer godt i teorien, kan det fra et forretningsmæssigt perspektiv forårsage nogle problemer. Dine kunder eller klienter er muligvis ikke tilgængelige i den ekstra timers oppetid, hvilket kan begrænse produktivitetsmulighederne for arbejdstagerne. Dette program fungerer bedst, når der er administrative opgaver, der skal udføres, generel arbejdskraft, der skal udføres, eller interne opgaver, der muligvis kræver lidt opmærksomhed.

5. Frokost tæller ikke altid.

Hvis din arbejdsgiver ikke tilbyder en betalt frokostpause, så bliver en 8-timers vagt til en 9-timers vagt, hvis du tager en hel time midt på dagen. I denne situation ville det at flytte til 9/80 arbejdsplanen betyde, at du arbejder i 10 timer om dagen. Hvis du er vant til at arbejde kl. M. Ved 5 s. M., Du kan komme ind kl. M. Eller afsted kl. M. De fire lange dage i ugen. Nogle mennesker kan tilpasse sig denne plan uden de store problemer, men det kan være problematisk for andre at blive på arbejdet så længe.

6. Små virksomheder kan opleve dækningshuller.

Hvis du arbejder for en lille virksomhed, er det muligvis ikke muligt at skifte til en 9/80 tidsplan på grund af dækningsproblemer. Det kan påvirke virksomhedens konkurrenceprofil, hvilket kan påvirke budget, ledelsesansvar og interaktioner med kunder. Nogle virksomheder beslutter at lukke for en dag for at imødekomme denne type skema for deres medarbejdere, men det er ikke noget, som alle virksomheder kan gøre, hvis de ønsker at blive i virksomheden.

7. Arbejdsplanen 9/80 fører til et mere støjsvagt kontor.

Når du arbejder i en virksomhed, der tilbyder fleksible åbningstider, bliver kontoret meget stille uden for de centrale timer, hvor folk skal mødes. Hvis du får energi fra et kontormiljø, der er højt og travlt, kan 9/80 timer virke som spild af tid. Dette problem forstærkes yderligere, hvis nogle arbejdere kan telearbejde som en del af deres alternative arbejdsordninger. Med færre mennesker i nærheden er der muligvis ikke så mange muligheder for samarbejde, hvilket kan føre til kommunikationsproblemer på vejen.

8. Nogle arbejdere vil altid drage fordel af situationen.

Når kontoret er stille, og der ikke er nogen i nærheden, kan det være fristende for nogle arbejdere at hænge ud i den overarbejde, de skal arbejde. Hvis der ikke er nogen at overvåge, kan de se Netflix på deres telefon, udføre personlige forretninger eller spille spil i stedet for at opfylde deres ansvar. Hjemmebaserede arbejdere på 9/80 timer ser muligvis HBO i stedet for at arbejde, selvom de er logget ind på deres arbejdskonto. Fleksible timer kræver, at en arbejdsgiver stoler på deres arbejdere, og der er altid nogle mennesker, der drager fordel af den situation.

Fordele og ulemper ved arbejdsplanen 9/80 afhænger af personlige behov. For nogle arbejdere giver denne komprimerede skema energi til dem, fordi de har to ekstra fridage at bruge hver måned. Andre føler, at deres moral falder, fordi de er tvunget til at bruge den ekstra dag til at indhente arbejdet, eller fordi den ekstra tid fremmedgør dem fra deres familie.