15 Statistik og tendenser for Thailands risindustri

Thailand, der deler grænser med flere sydøstasiatiske lande, er en af ​​verdens førende risproducenter. Mere end 51 millioner hektar jord er placeret i landet, hvor mere end 30% af det areal dyrkes med årlige afgrøder. Cirka 7% af jorden dyrkes med permanente afgrøder.

Det meste af den dyrkede jord, der bruges til landbrug i Thailand, er afsat til risproduktion. I 2010 blev der høstet omkring 11 millioner hektar ris, hvilket repræsenterer en stigning fra de 9,1 millioner hektar, der blev høstet i 1995. I alt stammer omkring to tredjedele af landbrugsmulighederne i landet fra risindustrien.

På grund af denne struktur er meget af den økonomiske aktivitet, der opleves i landet, stadig baseret i landdistrikter. To ud af hver tre mennesker i Thailand bor i et landdistrikt, hvor landbrugsarbejde er den vigtigste beskæftigelseskilde.

Vigtig statistik fra Thailands risindustri

# 1. Thailands risindustriindtægter forventes at nå 7,75 milliarder dollar i 2018, og industrien vokser med 2% hvert år. (Statista)

# 2. Indkomsten pr. Person genereret af risindustrien i Thailand er $ 111,54, ifølge tal offentliggjort i 2018. (Statista)

Thailand Risindustri Statistik

# 3. Den gennemsnitlige person i Thailand vil forbruge mere end 102 kg ris i løbet af et år. (Statista)

# 4. Kalorieindtag pr. Indbygger i Thailand, der stammer fra at spise ris, er 46%eller 1.300 kcal om dagen. Til sammenligning udgør forbruget af hvede med den gennemsnitlige kost kun 4,1% af det samlede kalorieindtag. (Ricepedia)

# 5. Thailands risindustri er en af ​​verdens største riseksportører med 8,9 millioner tons afsendt i 2010. Fra 2005 til 2010 voksede eksporten af ​​ris med i gennemsnit 4% om året.. (Ricepedia)

# 6. Risudbyttet har været konstant i næsten et årti i Thailand, med en gennemsnitlig gård i stand til at producere omkring 2,9 tons pr. (Ricepedia)

# 7. De fleste ris produceret i Thailand kommer i regntiden, men der er også en tørsæsonafgrøde til industrien. Omkring 500.000 hektar plantes hvert år til tørre sæsonafgrøder. (US Department of Agriculture)

# 8. Den samlede månedlige værdi af eksporten i 2018 for Thailands risindustri har været cirka 14 milliarder baht. Det er en gennemsnitlig eksportmængde på 900.000 tons. (Thai Rice Exporters Association)

# 9. Hvide ris er den vigtigste sort, der eksporteres fra landet. I juli 2018 blev der afsendt 528.000 tons hvide ris ud af i alt 836.000 tons samlede sorter. Andre eksportmuligheder omfattede thailandske Hom Mali -ris, brudris, ris, ris, afskallede ris og parboiled ris. (Thai Rice Exporters Association)

# 10. Benin er Thailands største eksportdestination for risprodukter, med 1,8 milliarder tons afsendt til landet i 2017. Kina er den næststørste modtager af ris, der importerer 1,2 milliarder tons fra Thailand. (Thai Rice Exporters Association)

# 11. Samlet præmie thailandsk risproduktion faldt med 40% i 2017, fra 6,1 millioner tons på risbasen til cirka 4 millioner tons. Med de reducerede udsigter for premium ris steg prisen fra $ 750 pr. Ton i 2016 til $ 1.150 pr. Ton i 2017. (Nikkei Asian Review)

# 12. Jasminris repræsenterer cirka 40% af sin samlede årlige eksport på formalet basis og når mellem 8 og 10 millioner tons hvert år. (Asian Nikkei Review)

# 13. En stærkere valuta i Thailand har også påvirket risindustrien. I 2017 steg den mere end 9% i værdi i forhold til den amerikanske dollar, hvilket er en tendens, der fortsatte ind i 2018 (Nikkei Asian Review).

# 14. Det samlede areal med uafskallet felter fundet i Thailand er reduceret med mere end 10% siden 2013. I 2018 blev der plantet omkring 58 millioner rai (1.600 kvadratmeter svarende til en rai). I den foregående periode blev der plantet mere end 65 millioner rai. (Asian Nikkei Review)

#femten. I 2017 var Thailand den næststørste riseksportør, hvor Indien overgik industrien med mere end 2,5 millioner tons. Vietnam ligger på tredjepladsen, med 6,3 millioner tons ris eksporteret i løbet af året. (Asian Nikkei Review)

Thailands risindustri tendenser og analyse

Risindustrien i Thailand har kæmpet for at se vækst i de seneste år, men en forbedret verdensøkonomi vender den tendens. Eksportniveauet stiger for den thailandske risindustri, som i sidste ende vil sive til mere lokal økonomisk aktivitet i landets rigelige landdistrikter.

Dette har fået antallet af hektar, der er plantet og høstet af industrien til at stige langsomt, selv om det stadig er et godt stykke under sit højdepunkt i 1990’erne. Den globale tendens har været en smule nedadgående for gårde, efterhånden som flere mennesker bliver til, at de er flyttet til byområder. Thailand er en af ​​de få nationer, der er imod denne tendens.

Forudsat at de økonomiske forhold forbliver relativt konstante, forventes industrien at have et årligt vækstmønster på 3% i løbet af det næste årti. Hvis økonomierne i Sydøstasien fortsat forbedres, kan denne årlige vækst nå op på 5%.

Der er altid en trussel om, at vejrforholdene bliver ugunstige og ødelægger en sæson eller to. Produktionen af ​​premium ris i 2018 er et bevis på dette. Den gode nyhed er, at med et opsving i den kommende sæson skulle branchen fortsat kunne rette op.