15 Statistik og tendenser for Ghana Cement Industry

Cement er en grundlæggende komponent i mange byggevarer. De første cement blev fremstillet i begyndelsen af ​​1800 -tallet. Siden er det blevet en global industri, hvor der findes store aflejringer af kalksten eller lignende materialer. Ghana er blevet en vigtig del af det afrikanske cementmarked i de seneste år.

Vigtig statistik fra Ghanas cementindustri

# 1. Lokale cementproducenter i Ghana har en installeret kapacitet til at producere omkring 7,4 millioner tons produkt hvert år. Det er over det årlige cementforbrug i Ghana, der anslås til 5 millioner tons om året. (Handel i Ghana)

# 2. Cirka 500.000 tons cement i sække importeres hvert år til Ghana, hvilket bringer den lokale industri i fare. Nogle cementimportører har oplyst, at deres omkostninger og fragt fra Kina var så lave som $ 25 pr. Ton. (Handel i Ghana)

Ghanas cementindustristatistikker

# 3. Kinesisk cementimport kan koste Ghanas cementindustri mere end $ 13 millioner om året. (Global cement)

# 4. Der er i øjeblikket 8 fabrikker i alt, der er en del af Ghana cementindustrien. Alle undtagen én findes langs kysten. (International Cement Magazine)

# 5. Ghanas førende cementarbejdsgiver, Dangote Cement Ghana, betjener en produktionsstyrke på 2.000. Yderligere 2.400 medchauffører er ansat, og yderligere 20.000 personer modtager indirekte beskæftigelsesydelser på grund af denne virksomheds tilstedeværelse i den lokale økonomi. Det startede driften den 10. februar 2010. (Ghana Business)

# 6. Dangote har dedikeret mere end 100 millioner dollars til et udvidelsesprogram, der har finansieret et nyt slibeanlæg i Takoradi, som forventes at stå færdigt ved udgangen af ​​året i 2017. (Ghana Business)

# 7. Dangote købte for nylig 1.000 nye lastbiler til en pris af $82 millioner for at hjælpe kunder med en gratis leveringsmulighed i hele Ghana. (Ghana Business)

# 8. Cementfremstilling tegner sig kun for 3% af den samlede vægt af fremstillingsproduktion i Ghana. De seneste tal fra 2004 viser, at kun bestik, papirprodukter og elektrisk udstyr repræsenterer en lavere samlet produktionsvægt. (Statistik Ghana)

# 9. Ghanas cementindustri kapacitetsudnyttelse svæver omkring 46%. Det er stadig højere end i andre nationer i regionen, såsom Nigeria, hvor kapacitetsudnyttelsen svæver omkring 22%. (Verdensbank)

# 10. Cementforbrug i Ghana og den omkringliggende region er det laveste i verden. Kina fører verden med 750 kg pr. Indbygger. Det globale gennemsnitlige forbrug er omkring 340 kg pr. Indbygger. I Ghana er det omkring 70 kg pr. Indbygger. (Verdensbank)

Ghanas cementindustristatistikker

# 11. På trods af høje niveauer af installeret produktion, fra 2001 til 2007, var Ghana en netto cementimportør, hvilket hjalp med at presse den lokale cementindustri. (Verdensbank)

# 12. Den samlede minesektor inden for Ghana anslås at bidrage med omkring 10% af landets BNP. Det repræsenterer også godt 14% af de samlede offentlige indtægter, der opnås. Cement er imidlertid en meget lille komponent i denne sektor, hvor guld og råolie tegner sig for 64% af industrien. (US Geological Survey)

# 13. Siden 2009 er cementproduktionsniveauet steget kontinuerligt. Mellem 2009 og 2013 gik produktionsniveauet fra 1,8 millioner tons til 3 millioner tons. I 2017 blev anslået 5 millioner tons nået. (US Geological Survey)

# 14. I 2015 oplevede Ghanas byggesektor en vækst på 6,2% i forhold til det foregående år, hvilket hjalp med at understøtte udvidelsen af ​​indenlandske cementproduktionsniveauer. (Oxford Business Group)

#femten. Cementproducenter i Ghana var i stand til at øge produktpriserne med næsten 10% i 2015 i forhold til det foregående års tal til en samlet pris på $ 7,30 for en pose på 50 kg. Nedskrivningen af ​​den lokale valuta var imidlertid hovedårsagen til stigningen, som holdt indkomstniveauet relativt stabilt. (Oxford Business Group)

Ghanas cementindustristendenser og -analyse

Ghana har i øjeblikket mere end 2 millioner tons overskydende cement, der hvert år produceres indenlandsk. Yderligere en million tons cement menes også at blive importeret til landet hvert år. Det betyder, at priserne inden for denne sektor sandsynligvis vil fortsætte med at falde, indtil den ghanesiske regering kan få en vis kontrol over mængden af ​​cement, der importeres og produceres.

Andre årsager til bekymring for Ghanas cementindustri er værdiansættelsen af ​​cedi i forhold til den amerikanske dollar. Dens værdiansættelse har svinget meget i de seneste år, hvilket har skabt en uforudsigelig årlig vurdering af det internationale marked for cementprodukter.

Der er en anden udfordring med de begrænsede kalkstensreserver, der findes i Ghana. Samtidig har investeringer været begrænset siden 2013 inden for branchen.

To nye producenter søger at komme ind på Ghana cementmarkedet. Potentialet for vækst findes inden for branchen, men kun hvis nationaløkonomien vokser nok til at understøtte yderligere byggeprojekter.

Med yderligere støtte fra regeringen til at kræve importlicenser til ny cementimport, bør den indenlandske efterspørgsel fortsætte med at vokse. Produktionsniveauet forventes at nå 9 millioner tons i de næste 5 år. Hvis den indenlandske efterspørgsel også fortsat stiger, kan Ghanas cementindustri snart blive stærkere end nogensinde.