15 fordele og ulemper ved netneutralitet

Lige nu er der ingen begrænsninger for, hvad der kan uploades eller downloades fra Internettet. Der er love i visse nationer, der forbyder bestemt adfærd. En person kan for eksempel komme i juridiske problemer for at uploade en film, som de optog, fordi den overtræder ophavsretslove. Andre nationer begrænser mennesker til bestemte websteder, f.eks. Kina, der begrænser adgangen til Twitter. Netneutralitet er den proces, der sikrer, at indhold kan tilgås med samme hastighed, via ethvert adgangspunkt, som tilladt ved lov.

Der er nogle klare fordele ved at opretholde status quo, når det kommer til netneutralitet, men der kan være nogle ulemper ved det nuværende system, der også kan forbedres. Her er et kig på fordele og ulemper ved netneutralitet.

Hvad er fordelene ved netneutralitet?

1. Der er et system, der ikke har nogen begrænsninger med hensyn til kommunikation.

Folk kan kommunikere over internettet på den måde, de finder passende takket være netneutralitet. Dette betyder mere end bare e -mail eller videoopkald. Mulighederne for VoIP, onlinemeddelelser, konferencer, der kan omfatte en videoudsendelse, blogging, sociale medier eller endda personlige radioprogrammer og podcasting kan gøres uden spørgsmål, fordi neutralitet er det, der styrer dagen.

2. Præference -kvælning er ikke tilladt.

Internetudbydere kan kun justere en slutbruger adgangshastighed i forhold til deres abonnementsgebyrer. De opkræver muligvis et 50/10 adgangsgebyr, mens 75/15 kan være et andet gebyr. Hvad de ikke kan gøre er at ændre, hvor hurtigt data når slutbrugeren baseret på, hvor de besøger online. Streaming af en video fra Netflix eller Hulu Plus skal foregå med samme hastighed som streaming af en video fra You Tube.

3. Censur forekommer ikke på det globale web.

Lokale regeringer vil censurere internettet baseret på deres egne love og dagsordener, men det sker ikke på internettet som helhed. Folk kan uploade eller downloade, hvad de vil, og der er ingen begrænsninger for, hvor meget data der uploades eller downloades. De eneste begrænsninger, der eksisterer, involverer mængden af ​​tilladte data baseret på forbindelsesgebyret, som internetudbyderen opkræver. Mange internetudbydere har en grænse på 250 til 300 GB for internetforbindelser til private hjem.

4. Fremmer lige vilkår.

Internettet giver alle mulighed for at starte deres egen online forretning. Dette giver enhver overalt mulighed for øjeblikkeligt at blive konkurrencedygtig, selv med store virksomheder med deres talenter og færdigheder. Det giver også mulighed for at tjene en levende løn ved at gøre noget, nogen elsker, en færdighed, der ikke er mulig på alle lokale markeder. Det betyder, at Internettet er det sidste frie markedssystem i verden i dag. Der er mere end 4 milliarder klienter, som nogen fra deres hjemmekontor kan få adgang til når som helst.

5. Tilskynde private investeringer.

Små og mellemstore virksomheder er rygraden i næsten enhver økonomi på kloden. I USA menes det, at op til 98% af de job, der er skabt, stammer fra denne specifikke demografi. Internettet er en vigtig komponent i mange virksomheder, uanset om det er fra en online timer- og lagerliste til en komplet e-handelsplatform. Dette gør det muligt for private investeringer at fremme økonomisk vækst og lokal beskæftigelse, hvilket i sidste ende hjælper alle husstande på en eller anden måde.

6. Begrænser behovet for love, der kontrollerer internetadgang.

Netneutralitet skaber et selvovervågende supportsystem. Uden din tilstedeværelse ville mange lokale regeringer sandsynligvis vedtage love, der ville begrænse prisstigninger, kvælningsproblemer og andre potentielle ulemper, så Internettet kunne forblive så konkurrencedygtigt som muligt for så mange mennesker som muligt.

7. Reagerer meget godt på brugernes behov.

Crowdsourcing sker hele tiden på Internettet. Fra avancerede filmvisninger for kræftpatienter til at kunne finde en nyredonor til en, der har været på ventelisten for organtransplantation i flere år, gør folk Internettet til virkelighed. Det betyder, at mennesker kan reagere meget på andre menneskers behov, så verden kan blive et bedre sted, trin for trin.

Hvad er ulemperne ved netneutralitet?

1. Det vil tilskynde til censur på mange forskellige niveauer.

Uden netneutralitet kunne en internetudbyder diktere, hvilke data en slutbruger ville modtage. Downloads kan blokeres. Videostreaming kan blokeres. Et firma kunne endda blokere adgangen til konkurrencedygtige websteder, hvis det ville gøre det for at beskytte sin fortjenstmargen. Forestil dig, at en politiker kunne betale en internetudbyder for at blokere informationsadgang til sin modstanders data, og det kunne blive en realitet, hvis netneutralitet blev ophævet.

2. Det ville begrænse konkurrencen.

Virksomheder kan betale for at begrænse adgangen til deres konkurrenters e-handelsplatforme. I praksis kan du forestille dig, at Amazon betaler internetudbydere for at begrænse adgangen til flashsalgswebsteder, fordi de føler, at branchen stjæler kunder fra dem. Store virksomheder kunne betale for at blokere adgangen til freelancere online, fordi de kan gøre et bedre stykke arbejde til en billigere pris. Som følge heraf ville konkurrencen være stærkt begrænset, hvilket får folk til at modtage ringere produkter til forhøjede priser. Det ville dræbe onlineforretningen, medmindre de kunne betale for at konkurrere.

3. Kvælning ville absolut forekomme.

Måske ville en virksomhed ikke have råd til internetudbyderens blokeringsgebyrer. Uden netneutralitet ville der være en anden mulighed for at begrænse konkurrencen. Virksomheder kunne betale for internet “hurtige baner”, der ville give dem mulighed for at modtage deres data hurtigere end konkurrenterne. Hvad hvis et tv -program kunne streames på få sekunder fra Netflix, men det ville tage minutter at streame fra Hulu? Dette ville også effektivt begrænse konkurrencen i en pay-per-play-aftale.

4. Der ville ikke være noget privatliv.

Der er allerede en masse følgere på internettet i øjeblikket. Selvom alle data kan deles og uploades, søges og fjernes aktivt indhold, der udnytter eller skader andre, og de ansvarlige for sådant skadeligt indhold retsforfølges i overensstemmelse med lokal lovgivning. Uden netneutralitet kunne enhver internetudbyder overvåge enhver upload eller download af data for at afgøre, om den anser indholdet for at være passende. Dette kunne forbedre sikkerheden, men det ville også begrænse privatlivets fred, fordi alt ville blive undersøgt til godkendelse.

5. Omkostninger kan stige uden nogen begrænsning.

Mange internetudbydere mener allerede, at husstande og virksomheder, der bruger mere båndbredde end andre, skal betale mere for deres internetadgang. Find dette på plads til en vis grad allerede i dag. Comcast opkræver $ 109 pr. Måned for en ubegrænset forretningsplan med 50/10 båndbreddehastigheder, mens et abonnement med et loft på 250 GB koster $ 60 pr. Måned. Forestil dig nu at tilføje brug til det, så hver KB data har en tilhørende ladning, og det er, hvordan det ville være at have ingen netneutralitet.

6. Alle data indsamlet af internetudbydere gennem overvågning kunne sælges til annoncører.

Uden netneutralitet ville de data, der indsamles ved brug af Internettet, ekspandere eksponentielt. Aktuelle cookies sporer dataforbrug baseret på de tilgængelige websteder og søgninger kører på websteder som Google, men disse data kan fjernes via browseren. Internetudbydere vil indsamle alle data, herunder de shows, du ser, de varer, du køber online, eller endda det, du taler om med andre og derefter sælge disse data til annoncører.

7. P2P -muligheder ville blive ekstremt begrænsede.

Crowdfunding, P2P -lån og andre former for finansiering og forretningsudvikling truer den traditionelle finansieringsstruktur. Store internetudbydere har allerede diskuteret, hvordan de kunne begrænse adgangen til patchdistribution, softwaredeling og endda open source software og applikationsdistribution. Gratis finansiering ville passe ind i denne kategori, hvis prisen var god for banker og andre traditionelle långivere.

8. Pressen ville være begrænset.

Eksklusive tilbud med visse internetudbydere kan skabe marketingmuligheder, der kræver, at folk betaler for adgang til nyheder eller kun går til bestemte internetudbydere for at få de nyheder, de ønsker. Forestil dig, at Fox News betaler for at begrænse adgangen til MSNBC eller det modsatte. Dette ville påvirke den offentlige mening, polarisere demografien yderligere og give penge til internetudbydere i processen.

Netneutralitet holder virksomheden konkurrencedygtig

Uden netneutralitet er det klart, at internetudbydere ville få en enorm økonomisk fordel, der ville påvirke den globale økonomi. I henhold til gældende regler, hvis netneutralitet forsvandt, kunne en internetudbyder lyve for dig om, hvad den blokerede og overvåger, og intet kunne gøres for at stoppe den. Der ville ikke være nogen grund til at være ærlige, medmindre det var rentabelt.

Ved at evaluere alle fordele og ulemper kan der imidlertid udvikles en mere konsekvent tilgang til dette problem, så den bedst mulige beslutning kan træffes. Netneutralitet favoriserer individer. Ikke at have netneutralitet gavner virksomheder.