14 trin til at udarbejde en investorklar forretningsplan

Ikke alle afslappede forretningsplaner kan hjælpe dig med at nå potentielle investorer. Og som vi alle ved, er investorer hovedkilden til den fortsatte succes med enhver forretningsidé. Så hvis du vil have det genkendelige antal investorer, har du ingen anden måde end at udarbejde en praktisk forretningsplan.

Skridt til at udarbejde en investorklar forretningsplan

Trin 1 – Undersøgelse:

Du har altid brug for en skriftlig forretningsplan, hvor der skal forskes. Forskning er vigtig for alle typer virksomheder, fra små til store. Forretningsundersøgelser hjælper med at afdække overskud og tab. At bruge gode timer på at forske er effektivt. Indeholder evalueringer.

Du skal tænke rigtigt, når du skriver en forretningsplan. Inden du skriver, skal du forstå din virksomhed, dine produkter og tjenester, dine mål og mål, dine konkurrenter osv. Forskning omfatter også at læse alt, cover til cover, om industriens verden, besøge markedet og forsøge at få kontakt med dine forbrugere ved at tale.

Når du udfører forretningsundersøgelser, er der flere trin, der skal tages. Såsom markedsanalyse, finansiel analyse, vækstanalyse, konkurrenceanalyse osv.

Trin 2- Forstå formålet med din forretningsplan:

Forretningsplaner kan omfatte flere formål, men der bør være en defineret forretningsplan, der beskriver den type virksomhed, du laver, marketingteknikker og salgsstrategi, resultatopgørelse sammen med økonomisk tilstand.

En forretningsplan har en kopulativ tanke om at håndtere en virksomhed; som en kortlægning, der omfatter analyse af marketing, fremstilling, webstedsdesign, salg osv.

Det er vigtigt, at du investerer dig selv og opbygger en virksomhed for dig selv. På den anden side, hvis du er bekymret for at tiltrække dine investorer, skal du have en plan, der er levende og opsummeret, og den skal også have forskellige formål med at tiltrække dine investorer.

Du skal selv definere målene, før du definerer din plan for andre.

Trin 3: Virksomhedsprofil

At have en virksomhedsprofil betyder, at der er komplette oplysninger om din virksomhed, eller vi kan kalde det din organisations historie. Dette er vigtigt for at imponere og tiltrække kunder og også gøre dem opmærksom på din virksomhed, dine produkter og tjenester, dine ressourcer, kvalitet osv.

En virksomhedsprofil viser også, hvordan din virksomhed er identisk med kundernes. En virksomhedsprofil bør omfatte dit målmarked, de produkter og tjenester, du tilbyder, din målgruppe, dine ressourcer og hvordan du vil overvinde forhindringer i din virksomhed.

Virksomhedsprofilen er tilgængelig på virksomhedens officielle websted. En virksomhedsprofil er den første introduktion til en virksomhed.

Fordelene ved at have en virksomhedsprofil er: at få bud og kontrakter, notere sig som en tjenesteudbyder og også at få finansielle lån fra banker og også at få tilskud. 

En virksomhedsprofil skal være designet med et logo og en profilside, præsentationer, baggrund, teknikker, visninger, produkter og tjenester, ejerskab og ledelse og test.

Trin 4: Ryd dokumentation af din virksomhed

Hver investor ønsker en komplet profil og retfærdige dokumenter om et selskab, mens de investerer, da deres endelige mål er at skaffe kontanter fra en virksomhed. Ikke kun investorer, til banker og andre finansielle anliggender og officielle formål; Retfærdige dokumenter er meget vigtige.

Derfor skal du efterlade klare dokumenter vedrørende din brancheprognose, dit pengestrøm, udgifter, regnskaber osv.

Du skal også være forsigtig med dine juridiske dokumenter, f.eks. Virksomhedslicensen. Typer af forretningsdokumenter er forretningsbreve, forretningsrapporter, e -mails og notater, transaktionsdokumenter, finansielle dokumenter osv.

Forretningsdokumenter giver oplysninger om kontraktmæssige vilkår og betingelser, virksomhedens lokationer, momsnummer, organisationsnummer, fakturaer, tilbud og prislister. Finansielle dokumenter er også vigtige for budgettering, selvangivelse og budgetforslag.

Forretningsdokumenter udarbejdes af virksomhedens revisorer, som omfatter resultatopgørelse, balance, betalte fakturaer, lønrapporter, kvitteringsoptegnelser mv.

Forretningsdokumenter spiller en afgørende rolle, mens de driver din virksomhed, da det gradvist øger tilliden til din virksomhed blandt dine kunder, potentielle investorer og også repræsenterer ægtheden, din rejses historie osv.

Trin 5: Adaptiv forretningsplan, der kan vedrøre publikum:

En forretningsplan skal kunne tilpasses alle typer potentielle læsere. Hvad du har planlagt, dine forretningsstrategier, dine mål og mål, din tidligere track record osv. Og alt skal være levende. Dets læsere omfatter bankmedarbejdere, investorer, venturekapitalister osv.

Derfor skal din forretningsplan være tilpasningsdygtig, da forskellige læsere kan have forskellige synspunkter og interesser og egne betingelser.

Mens du planlægger, hvis du tager hensyn til de forskellige interesser for dine potentielle målgrupper / læsere, ville din planlægning være lettere og klarere, da den ville gøre den tilpasningsdygtig til dem.

Din forretningsplan kan svinge og ændre sig afhængigt af din målgruppe, men du skal holde ændringer til en grænse, mens du ændrer planer, og holder kernedata stabile, mens du rapporterer din økonomiske fremskrivning.

Interessen og kravene i dine forretningsplaner varierer. Forex – Venturekapitalister bekymrer sig om din ledelsesproces og dine autentiske forretningskoncepter og mål, mens bankerne vil anmode om pengestrømsopgørelser og balancer.

Trin 6 – Pas på din forretningsplan:

Uanset hvem du deler og diskuterer din forretningsplan med, skal du vise din seriøsitet, omsorg, støtte og hengivenhed over for den. Dine lidenskaber betyder meget for din forretningsplan for dine teammedlemmer, kunder, investorer, venturekapitalister og alle i din virksomhed.

Din diskussion bør omfatte din læring, dine tidligere fejl, de næste forhindringer, du vil overvinde, hvordan du ville løse dine sædvanlige problemer, dine nederlagsteknikker for dine konkurrenter, og hvad der ville gøre dig unik.

Du skal sætte dine mål, og hvordan du når dem, hvilket betyder, at du skal oprette opgaver. Der skal også være en tidsbegrænsning, en deadline, mens du sætter et mål at udføre.

Der bør ikke være et kompromis. Alle disse ting skal afspejles i dine forretningsplaner. Hvis du inkluderer denne del af forklaringen i din plan, vil der i sidste ende udvikle et medfølende og følelsesmæssigt bånd mellem dig og andre. Derfor vil din virksomhed blive understøttet til at få mere succes i fremtiden.

Trin 7: Hav en marketingplan:

Det er ligegyldigt, om du er iværksætter eller hvilken type virksomhedsejer du er, markedsanalysen skal være der og beskrive forståeligheden, markedets krav og prisen på potentiale på markedet.

Der er et berømt ordsprog, der lyder: “Det eneste, der betyder noget, er at komme på markedet i form.” Det er også meget vigtigt at forstå og kende markedet ordentligt, når det kommer til kundernes produktkrav, markedsundersøgelser, unddragelse, klassificering, kvalitet , etc.

I en virksomhed indeholder marketingplaner flere vigtige punkter. Flere mål skal være til stede i marketingmålene, og teknikkerne til at nå dem skal også være til stede. Dine marketingmål bør fokusere på hvorfor og hvad du skal gøre for dine marketingaktiviteter, implementering og eksekvering; til hvem og hvordan skal dine forretningsplaner fortsætte.

I din planlagte forretningsmarkedsføring skal du have økonomiske budgetter til at udføre de planlagte opgaver.

Dit budget skal opdeles mellem eksterne og interne timer. Eksternt betyder omkostninger uden for lommen og interne betyder arbejds- / personaletimer. Hvis du gør dette, hjælper du dig med at dække omkostninger, men disse er afgørende for en forretningsplan.

Trin 8 – Konkurrentanalyse:

I en forretningsplan er konkurrentanalyse et stort problem. Konkurrenter er de rivaler, du altid skal slå. For at gøre det skal du sortere konkurrencernes styrker og svagheder.

Dette vil hjælpe dig med at få gavn. På denne måde kan du forstå og beskytte din virksomhed mod konkurrence og holde din virksomhed sikker. Derudover kan analysen af ​​konkurrencen afgøre, hvilke negativiteter dine forretningsproduktioner kan bruge. Det er et grundlæggende aspekt af en forretningsplan at foretage en konkurrenceanalyse.

Gennem din evaluering kan du vise, hvad der gør dine produkter og tjenester identiske blandt alle.

For at lave en konkurrenceanalyse skal du afgøre, hvem dine konkurrenter er, deres produkter og tjenester, deres nuværende situationer og strategier, deres markedsandel, hvad er deres svaghed, deres trusler mod dig, de positive muligheder, de stillede til rådighed for dig. Dens fordele og så videre.

Trin 9 – Ha kærlighed mod dine fjender:

Jo tættere du er på dine fjender / konkurrenter, jo mere kan du forstå deres strategier. Deres gode og afbalancerede forhold kan hjælpe dig med at lære mere om deres forretning. Derfor vil forståelsen af ​​konkurrencen være let for dig.

Din måde at drive forretning på, dine succeser, dit antal kunder, dine teknikker osv. Alt dette ville hjælpe dig med at sammensætte og konkurrere med dine fjender og finde måder at konkurrere og lave planer, hjælpe dig med at ændre dine forretningsstrategier og teknikker og hjælpe dig med at sammenligne.

At elske og være sammen med dine konkurrenter hjælper dig med at lære meget af dem, som at studere deres websteder, lære om deres adfærd over for kunder. Så denne indsigt og læring hjælper med at gøre forretningsplaner vellykkede.

At møde konkurrenter på konferencer og arrangementer, diskutere og tale med dem hjælper med at udvikle din viden.

Trin 10 – Kend og forstå din virksomhed korrekt:

Inden du går ind i din virksomhed, er det meget vigtigt at forstå din egen virksomhed. Hvis du vil lave en forretningsplan, bør du læse virksomhedens tidligere optegnelser og historier; de er fordele og ulemper, gevinster og tab osv.

Det er vigtigt at vide, hvad din virksomhed tilbyder. Forstå mål og mål, kompetencer og konkurrenter og om betaling af køb og salg.

Du skal kende vægten af ​​din egen virksomhed. Dette er vigtigt, da det vil påvirke din virksomhed i fremtiden. Din virksomhed kan indeholde mange værdifulde aktiver, så det er vigtigt at kende deres værdi.

Hvis du har denne viden, kan du lave en reel fremtidsplan for din virksomhed i den nærmeste fremtid. Det hjælper dig også med at planlægge effektivt. Hvad angår virksomhedens vækst, driften af ​​virksomheden, måderne til succes og det rigtige tidspunkt for pensionering. Der er tidspunkter, hvor værdiansættelse af forretningsforhold er kompliceret.

Derfor er der få forretningsmæssige værdiansættelser som at finde, købe og sælge handler, evaluere pensionsindkomst og estimere potentielle ejendomsskatteforpligtelser. Derfor, for at udføre og lave en ordentlig forretningsplan, hjælper alle disse punkter med at lave en.

Trin 11 – Ledelsesteam og organisationer:  

Forretningsstyring er vigtig og bør indgå i en forretningsplan. Et stærkt og godt ledelsesteam hjælper med at udføre og eksekvere forretningsplaner med succes og effektivt. Ledelsen af ​​en virksomhed skal håndtere effektivt en virksomheds organisatoriske strukturer.

Der bør være en oversigt over antallet af afdelinger og deres beskrivelser; også dine medarbejdere og medarbejdere. Oplysninger om ejeren, hans ejendom og procentdele af deltagelse i virksomheden og om bestyrelsen. Biografi, færdigheder og erfaringer fra ejerne, viden og også om deres engagement i erhvervslivet.

Hvordan ledergrupper arbejder, på deres profiler og erfaringer, deres arbejde. Også hvis der er rådgivere som revisorer, advokater, bestyrelsesmedlemmer osv.

Trin 12: Skriv ned detaljerne om, hvordan du planlægger at bruge penge på din virksomhed:  

Det er meget vigtigt at skrive om den kilde til penge, som du vil bruge, mens du laver din virksomhed. Det bør omfatte dine omkostninger såsom reklame, løn til medarbejdere og personale, husleje, leveringsomkostninger, kontor- og andre udgifter, forsikring, dine råvarer, indkøb af nyt udstyr; når man åbner en ny virksomhed.

Disse omkostninger er naturligvis hektiske og belastende at påtage sig. Inden man tænker på overskud, er de reelle omkostninger ved virksomheden at starte en grund til bekymring, og det kan føre til et stort problem. Derfor skal du beregne disse omkostninger og konsekvenser, der ville opstå, når du planlægger udgifter, mens du planlægger din virksomhed.

Dette vil reducere dine risici og stress efter korrekt planlægning, og du vil kunne dække omkostninger som budgetteret.

Trin 13 – Finansiel planlægning:

Den største bekymring er bestemt den finansielle plan, når du skriver en virksomhed. Dette er den mest komplicerede og alvorlige bekymring i en virksomhed, da det er vigtigt at vise kilden til pengene, hvordan og til hvad de bruges, hvor de går hen.

Kapital er nøglekomponenten i en virksomhed. Din forretningsplan skal vise, hvor meget du investerer og bidrager til en virksomhed. Dette skyldes, at hvis du viser det, får du bankgenkendelse som godkendelse af personlige midler til at opnå nye virksomhedslån. Der er visse midler, der foretages af investorer eller banklåneudbydere.

Der er også offentlige tilskud, der er inkluderet i eksterne midler. Alt dette skal noteres i din forretningsplan.

Trin 14: Undersøg risikofaktorerne og deres muligheder:

Risikofaktorer er følsomme emner og bør indgå i en forretningsplan. Dette er det vigtigste emne, da de er relateret til långivere, investorer og bankfolk. Hvis du overvejer disse risikofaktorer, når du skriver en forretningsplan; I den nærmeste fremtid vil disse ikke bringe dig i problemer.

Faktisk skaber risikofaktorer økonomiske hindringer i forretningen. At håndtere risici er indlysende for alle virksomheder. Udsving i resultat og andre faktorer forårsager fiasko. Vi kan afslutte med at sige, at risikofaktoren er de muligheder, en virksomhed kan stå over for med en lavere rentabilitet end forventet.

For at opsummere

Dette er de væsentlige trin, du kan tage for at skrive en effektiv forretningsplan. Tag hensyn til indkommende barrierer og gevinster og implementer i overensstemmelse hermed. Prøv altid at skabe en situation, hvor investorer er mere villige til at forpligte sig til din forretningsplan; ellers ville det være svært at overleve på de tab, der kan følge, hvis investorer bliver forvirrede og nægter at vise positiv deltagelse.

Generelt kan disse trin være din køreplan for at tiltrække flere og flere investorer, der vil have en klar idé om dig og vil være mere interesserede og vise mere entusiasme og spontanitet over for din forretningsplan.