14 Statistik, tendenser og analyse af Japans halvlederindustri

Den tredjestørste elektronikindustri i verden tilhører Japan. Det er også det fjerde største eksportmarked for halvlederfremstillingsudstyr i USA. Meget af industriens vækst er drevet af mærker som Reneses, Sony og Toshiba. Bain Capital accepterede at købe Toshibas chip -enhed i juni 2018 for $ 18 mia.

Salget af produktionsudstyr til den japanske halvlederindustri nåede 6,49 milliarder dollar i 2017. Det var en stigning på 40% i forhold til 2016 -tallene, igen drevet af Toshibas investeringer i sidstnævnte. I 2022 forventes denne sektor at overstige 9,5 milliarder dollar for første gang.

I de senere år har halvlederindustrien i Japan oplevet et fald i forbruget i dollars, men er vokset, når det vurderes i yen. Valutakursen mellem dollar og yen skaber en fordel for producenter af elektronisk udstyr i landet, hvilket giver halvlederindustrien et nødvendigt løft.

Vigtig statistik fra Japans halvlederindustri

# 1. Halvleder salg i Japan i gennemsnit omkring $ 3 milliarder om måneden. I 2017 havde industrien en omsætning på mere end 36,3 milliarder dollar. (Statista)

# 2. I 2017 kontrollerede Japan en andel på 13% af det regionale marked for udstyr og materialer til den globale halvlederindustri. I 2003 kontrollerede Japan en andel på 26% af det regionale marked. (SEMI)

Japans halvlederindustri statistik efter markedsstørrelse

# 3. Japans andel af det globale marked for halvlederfremstillingsudstyr nåede 30% i 2015. I denne sektor ligger de kun næst efter USA, der kontrollerer en 44% markedsandel i sektoren. (US Department of Commerce)

# 4. På de fleste markeder kontrollerer amerikanske virksomheder en andel på 50% eller mere af halvledermarkedet. I Japan har amerikanske virksomheder en markedsandel på 35,8%. (US Department of Commerce)

# 5. Kvartalsomsætningen for den japanske halvlederindustri rangerede over Taiwan i andet kvartal 2017 og oplevede en vækst i omsætningen på 47% i forhold til det foregående år. Taiwan oplevede et fald på 21% i sin omsætning i samme periode. (SEAJ)

# 6. I april 2018 oplevede den globale halvlederindustri sin 19. måned i træk med vækst i år-til-år salgsstigninger. Selvom Amerika oplevede en stigning på 37%, så Japan stadig en stigning på 15,5% i disse tal. (Ugentlig elektronik)

# 7. I 1990 var 60% af verdens førende halvledervirksomheder placeret i Japan. I 2015 var det kun Toshiba, der var i Top 10 for global dominans. (EE Times)

# 8. Det japanske marked tegnede sig for 7% af det samlede salg inden for halvlederindustrien i 2015. I 2010 tegnede den japanske halvlederindustri sig for 14% af verdensmarkedet. (EE Times)

# 9. En af de førende producenter af halvledermaskiner i Japan, Disco, oplevede overskuddet skyrocket 90% i begyndelsen af ​​2018 til $ 361 millioner. Virksomheden overgik projekterne med mere end 4 milliarder yen i salg, der steg mere end 30%. (Asian Nikkei Review)

# 10. Mange af de producenter, der er aktive i den japanske halvlederindustri, opererer i udlandet. Op til 80% af industriens salg har at gøre med eksportmarkedet. (Asian Nikkei Review)

Japan Statistik for diskret halvlederindustri

# 11. Den globale halvlederindustri voksede 21% i 2017 og nåede en samlet værdi på $ 408,6 mia. Japans salg af udstyr til chipfremstilling steg 26% på samme tid og toppede 1,97 billioner yen. (Asian Nikkei Review)

# 12. I 2015 havde Japan en andel på 11% af det globale marked for halvlederproduktion og en 30% andel af verdensmarkedet for produktion af udstyr i industrien. (SEAJ)

# 13. USA, Japan og Holland kontrollerer mere end 90% af verdensmarkedet for 37 milliarder dollar for halvlederfremstillingsudstyr. (SEAJ)

# 14. Japan er også en del af 5-regionskonglomeratet, der er ansvarlig for 84% af det globale salg af halvlederfremstillingsudstyr. Taiwan, Kina, Korea og USA er også repræsenteret. (SEMI)

Japan Semiconductor Industry Trends and Analysis

Selvom fremstilling af elektroniske komponenter er stigende, begynder halvlederindustrien i Japan (og verden) at se salget falde år efter år. Selv når der er tocifrede procentvise gevinster i de tidlige dage med fabelagtig konstruktion, holder en svag økonomi inden for modne markeder branchen flad.

Store investeringer i 300 mm waferlinjer fra Micron, Sony og Toshiba giver struktur til halvlederindustrien i Japan. Nye investeringer, f.eks. Bain Capital for at købe Toshibas chip -enhed, bringer nye ideer til industrien. Micron investerede for nylig 20 millioner dollars for at forbedre produktiviteten.

Det, der holder industrien tilbage, er tre ting: mangel på generel innovation i elektroniksektoren, mangel på interesse for modne markeder og manglende evne til at købe produkter i udviklingslandene. Hvis nogen af ​​disse tre problemer kan løses, vil Japans halvlederindustri se vækst. Ellers vil de næste par år fortsat se flade eller faldende indkomstresultater.