14 fordele og ulemper ved sociale netværkssider

Sociale netværkssider er mere end bare en måde at tale mellem venner og familie over lange afstande. Det er også et sted, hvor folk får de fleste af deres daglige nyheder, får forbindelse til kendis -sladder og endda kan sende personlige beskeder til mange globale statsoverhoveder. Sociale medier har ændret den måde, vi tænker om kommunikation, men det har også ændret vores personlige vaner på mange måder.

Vidste du, at 10% af mennesker under 25 år vil stoppe med at have sex for at se push -meddelelser fra sociale netværk? Her er nogle andre fordele og ulemper ved sociale medier at overveje.

Fordelene ved sociale netværkssider

1. Tillader op til 2 milliarder mennesker at kommunikere med hinanden.

Facebook nærmer sig hurtigt 2 milliarder profilsidemærket på tidspunktet for denne skrivning. Hundredvis af millioner af mennesker er også på de andre sociale netværkssider. Dette giver en effektiv kommunikationsplatform, der muligvis kan resultere i, at alle har en profil på sociale medier.

2. letter formidling af information.

Folk kan hurtigt absorbere oplysninger takket være sociale netværkssider. De kan også vælge, hvilken information de vil absorbere, så de kun kan holde sig orienteret i nichefelterne, hvis de vil. Selv Røde Kors anbefaler, at venner og familie fortæller folk, at de er i sikkerhed efter en katastrofe eller tragedie via sociale medier, fordi rapporter cirkulerer hurtigere end dem fra traditionelle medier.

3. Kan bruges som hjælp til retshåndhævelse.

Mange retshåndhævende myndigheder bruger sociale medier til at hjælpe med at finde savnede personer, opspore kendte kriminelle og arrestere mennesker, der er vist på fotos eller videoer, der begår forbrydelser. På Facebook kan venner tagge andre venner på billeder, og dette hjælper lovhåndhævelse med at fange mange, der forsøger at forblive anonyme.

4. Det er en let måde at få nye venner og forbedre eksisterende relationer.

Før sociale netværkssider brugte folk e -mail eller onlinemeddelelser til at holde kontakten. Før det brugte folk breve og telefonopkald for at følge med i familien. Sociale medier muliggør konstant kontakt med familie og venner, hjælper mennesker med at møde andre med lignende interesser og tillader endda en virksomhed at levere øjeblikkelig kundeservice, når det er nødvendigt.

5. Forbedrer den overordnede livskvalitet for en person.

Venner giver folk et ansvar, som andre websteder ikke kan. Fra at vælge en diæt til at fremme motion til at fjerne dårlige sundhedsvaner, kan sociale netværkssider være en effektiv metode til at forbedre en persons overordnede livskvalitet. Det kan endda hjælpe med hukommelsesopbevaring.

6. Det giver folk mulighed for at være den forandring, de vil se.

Fra politik til social godhed giver disse websteder folk mulighed for at stå op og lade deres stemme blive hørt om vigtige spørgsmål. Fra studenterfrokoster til en politisk revolution har sociale medier hjulpet folk til at blive den forandring, de vil se i dagens verden, og dette mod hjælper folk med at se, hvad deres fulde potentiale kan være.

7. Hold folk fra at føle sig isolerede.

Opholdsforældre, ældre og andre isolerede befolkningsdemografier føler sig mere forbundet med verden takket være sociale netværkssider. De har stadig mulighed for at interagere med andre, og det hjælper mange med at klare følelserne af ensomhed.

Ulemperne ved sociale netværkssider

1. Opdel en persons opmærksomhed fra andre opgaver.

Studerende, der bruger sociale medier, mens de studerer, scorer for eksempel 20% lavere på tests end dem, der ikke bruger dem, mens de studerer. Når sociale medier fjernes helt, er der en 0,8 forskel i GPA i forhold til dem, der bruger sociale medier regelmæssigt. Ikke-brugere har en 3,8 GPA, mens sociale medier har en gennemsnitlig 3,06 GPA.

2. Folk kontrollerer ikke altid deres fakta.

I Baltimore-optøjerne i 2015 rapporterede et websted, at Freddie Gray havde en allerede eksisterende skade, der havde forårsaget hans død, mens han var i varetægt. Denne kilde blev aldrig bekræftet, men den blev delt mere end 90.000 gange på sociale medier. Oplysningerne viste sig til sidst at være helt falske, men det forhindrede ikke folk i at danne sig meninger om hændelsen på grund af de oplysninger, der blev videregivet.

3. Der deles for meget information, som bør forblive privat.

At dele for meget på sociale netværkssider er en stor bekymring. De yngre generationer fortæller folk om alt, hvad de laver. De vil endda sende billeder af dit hjem, din adresse og dit kvarter uden at tænke på, at det får konsekvenser. Dette er det perfekte sæt information, identitetstyve har brug for.

4. Sociale netværk spilder enormt meget tid.

Sociale mediesider er verdens største spildtid, før fantasysport og endda ser tv. Det tager den gennemsnitlige person mindst 20 minutter at vende tilbage til den aktivitet, de lavede, inden de besluttede at logge ind på deres foretrukne sociale mediesite. I 30% af tilfældene tog det en person 2 timer at vende tilbage til deres sædvanlige opgaver.

5. Udstationering på sociale netværkssider kan drastisk reducere jobmulighederne.

Offentlige opslag på sociale medier betragtes ofte som en del af den offentlige rekord. Mange arbejdsgivere vil kontrollere en ansøgers indlæg på sociale medier og kommentarer for at se, hvilken slags person de er. Det er ikke ualmindeligt, at der vises uattraktiv adfærd online for at få en ansættelsesleder til at beslutte, at en anden kandidat er bedre egnet til en ledig stilling.

6. Udsætter mennesker for potentielt farlige situationer.

Brugere af sociale medier, der har rapporteret om specifikke tilfælde af kriminalitet eller optøjer, har befundet sig i farlige situationer på grund af deres indlæg. Nogle journalister i Mexico er endda blevet dræbt for deres indlæg om kriminelle aktiviteter. Placeringslogfiler, der automatisk anvendes, kan bringe tropper, deres familier og endda venner i fare, alt på grund af det digitale “papirspor”, der findes.

7. Det skader den samlede produktivitet.

Hvis det tager 30% af medarbejderne 2 timer at komme tilbage til deres opgaver efter at have gennemgået en push -meddelelse på et socialt mediesite, så er det en masse spildt produktion, der koster arbejdsgivere og den samlede økonomi. Medarbejdere modtager stadig deres lønseddel, men arbejdsgivere modtager ikke den samme værdi pr. Produceret vare. I sidste ende øger dette priserne, forårsager medarbejderafskedigelser eller begge dele.

Sociale netværkssider har hjulpet os alle med at kommunikere mere effektivt med hinanden.

De har også skabt nogle unikke fordele og ulemper, der skal evalueres for at afgøre, hvor fordelagtige disse websteder er. Hvor foretrækker du at være produktiv? Taler du online med familie og venner? Eller færdiggøre de projekter, du har i gang, uden at tage sociale medier i betragtning?