14 fordele og ulemper ved business intelligence

Hvad er business intelligence? Ofte omtales simpelthen som “BI”, business intelligence er en softwareapplikation, der kan bruges til at analysere de rådata, som en virksomhed producerer. Disse applikationer leverer en række relaterede aktiviteter, fra data mining til forespørgsel og rapportering, så organisationer kan reducere omkostninger, træffe bedre beslutninger og identificere nye muligheder.

Business intelligence -udfordringen er processen med at implementere denne paraply af applikationer og funktioner. Omkostningerne ved at installere den nødvendige infrastruktur kan undertiden overstige, hvad en organisations budget har råd til.

Vejer du fordele og ulemper ved business intelligence i dag? Så det er nogle af de vigtigste punkter at overveje i denne diskussion for at se, om disse systemer kan være det, du har brug for.

Hvad er fordelene ved business intelligence?

1. Du kan få oplysninger, uanset hvor du er.

Moderne business intelligence er flyttet til mobile platforme. Du kan endda have BI i skyen, hvis du foretrækker det. Det betyder, at du altid kan få oplysningerne, når du har brug for dem, uanset om du tager en lang ferieweekend eller møder en potentiel kunde til frokost for at lukke en aftale.

2. Folk kan “øve” sig med dataene.

Tidligere var business intelligence baseret på oprettelse af rapporter og regneark. Du kan bruge dage på at analysere disse data og lede efter nuggets med gavnlig information. Takket være mange teknologiopdateringer gennem årene er BI -applikationer mere interaktive end nogensinde. Dette giver dig mulighed for at se dataene mere effektivt og effektivt.

3. Du kan administrere big data i realtid.

Nogle gange skal en beslutning tages på et splitsekund. Det betyder, at du skal have de mest opdaterede oplysninger til rådighed. Dagens BI -applikationer kan levere oplysninger til organisationer i realtid, så de, der interagerer med dataene, umiddelbart kan ændre taktik eller strategier.

4. Ofte frit udvideligt.

Når du bruger BI -software og applikationer, er der i dag mange løsninger til rådighed, som kan give dig mulighed for at fungere i den rigtige skala for din organisation. Dette inkluderer pay-as-you-go-muligheder, abonnementsmuligheder og andre pay-as-you-go-muligheder. Virksomheder kan få den intelligens, de har brug for, når de har brug for det, men de behøver ikke at betale for det på de tidspunkter, hvor de ikke har brug for det.

5. Det er lettere at holde styr på dine KPI’er.

Business Intelligence gør det muligt for organisationer bedre at spore, hvordan deres centrale præstationsindikatorer [KPI’er] opfyldes. Værktøjssættet kan analysere big data, hjælpe med at udvikle nyttige metrics og i sidste ende gøre en virksomhed mere effektiv til det, den gør.

6. Du kan se dataene hurtigere.

Moderne BI -applikationer kan hjælpe med at gøre store data til forståelig grafik næsten øjeblikkeligt. I stedet for at sammenligne og kontrastere tal i et massivt regneark kan et helt ledelsesteam søge efter grafiske data, der repræsenterer deres KPI’er og andre handlingsbare oplysninger. Slutresultatet er bedre rapportering og en klarere forståelse af det store billede.

7. Der er mange nyttige fællesskaber, der er aktivt involveret i BI.

Antallet af fora, hvor business intelligence diskuteres, stiger. Der er 24/7 kundeservicelinjer, der kan hjælpe dig med dine foretrukne applikationer. Selvom du aldrig har tænkt på BI før, og at arbejde inden for IT ikke har været din ting, er der stadig gode brugergrænseflader tilgængelige i dag, der kan hjælpe dig i gang med bedre mål og beslutninger. Du behøver ikke ansætte en BI -ekspert for at få mest muligt ud af dine big data i disse dage.

Hvad er ulemperne ved business intelligence?

1. Folk kan se forskellige konklusioner ud fra de samme data.

Analyserne fra business intelligence -applikationer er konsistente. Hvad business intelligence skal imødegå er den inkonsekvens, der kommer fra den menneskelige beslutningsproces. Forskellige mennesker vil se på datasættet og se to meget forskellige resultater, hvilket betyder, at en organisation skal bruge tid på at finde en mellemvej.

2. Kombiner faglige og personlige grænser.

Business intelligence kan kræve, at medarbejdere bruger personlige enheder til at få adgang til disse oplysninger. Data indsamlet på en bestemt demografi kan betragtes som private oplysninger af nogle, der ikke ønsker, at en organisation skal bruge dem. Selv når al omhu er taget, er der stadig en kombination af grænser inden for BI, der kan gøre nogle mennesker ganske ubehagelige.

3. Datasikkerhed er tvivlsom.

Hvis du bruger mobile BI -applikationer, kan truslen om hacking bringe dine fortrolige eller private oplysninger i fare. Datahacks hos Target, Home Depot og andre forhandlere viser, at andre systemer heller ikke er 100% sikre. Medmindre dit system er fuldstændigt afbrudt fra en online portal, er truslen om et sikkerhedsbrud noget, der altid bør overvejes proaktivt.

4. Omkostninger vil altid være et potentielt problem.

Selv virksomheder, der bruger mobile eller cloud-baserede løsninger til deres BI-applikationer, kan kæmpe med omkostningerne forbundet med håndtering af data. Business intelligence som industri har flere leverandører, og deres software som en service kan være meget forskellige fra hinanden. Det er heller ikke alle udbydere, der har gennemsigtige priser. Tilføj data glut eller premium-tjenester og endda et billigt pay-as-you-go-system kan være lidt for meget.

5. Reguleringer er under udvikling for business intelligence.

Lige nu bliver der skabt præcedenser for retssager om usikre data. Juridiske sanktioner eller lovgivningsmæssige sanktioner kan endda pålægges organisationer, der oplever et databrud. Efterhånden som teknologier ændrer sig, ændres reglerne, og hvis en virksomhed ikke udvikler sine BI -applikationer, kan de være i fare for katastrofalt tab i tilfælde af en sikkerhedshændelse.

6. Tilgængelighed kan også være et problem.

Business intelligence er tilgængelig for de fleste virksomheder i dag, men ikke alle brancher er veludviklede. Nogle er lige begyndt at omfavne, hvad BI -applikationer kan levere. Andre har håndteret deres big data med succes i årtier. Ikke alle virksomheder vil opleve denne ulempe, men dem, der gør det, finder muligvis begrænset tilgængelighed i nogen tid.

7. Du har muligvis brug for flere BI -applikationer.

Der er mange muligheder for business intelligence i dag. Mange af dem vil give en bestemt overflade. For at få mest muligt ud af dine big data skal du muligvis investere i en komplet pakke af tjenester for at sikre, at din BI er fuldt integreret.

Fordele og ulemper ved business intelligence viser generelt, at fordelene langt opvejer ulemperne ved at implementere big data -løsninger. Kig efter interaktive værktøjer og softwareapplikationer for at få mest muligt ud af de oplysninger, du allerede har, så du kan træffe de gode forretningsbeslutninger, der vil holde dig i sort året efter år.

Hvad synes du om business intelligence? Hvad er nogle af de ideer, som du eller din virksomhed har implementeret, som har hjulpet dig? Vi vil meget gerne have, at du deler nogle af dine succeshistorier med os i dag.