13 Fordele og ulemper ved elektroniske tegnebøger

En elektronisk tegnebog, undertiden kaldet en “digital tegnebog” eller “elektronisk tegnebog”, er en elektronisk version af et betalingskort, der er autoriseret til at foretage transaktioner på dine vegne. Disse tegnebøger er normalt på en mobil enhed, f.eks. En smartphone, selvom stationære og bærbare computere også kan indeholde en elektronisk enhed.

E-tegnebøger skal være knyttet til bestemte kredit- eller betalingskort for at fungere korrekt. Det kan også være nødvendigt at knytte e-wallet til en bankkonto. Derefter kan forbrugerne ved hjælp af information og software bruge deres elektroniske tegnebog til at betale for varer i stedet for at bære en fysisk tegnebog til at betale med kort.

Der er flere fordele og ulemper ved e-tegnebøger, som du bør overveje, hvis du overvejer at anvende denne teknologi.

Liste over fordelene ved elektroniske tegnebøger

1. Tilbyder mere bekvemmelighed for mange forbrugere.

Når du har en e-wallet med, kan du begrænse antallet af kort, du har med dig, når du rejser. Du har ikke længere krav om at have mange kontanter med dig. Alt du skal gøre er at placere din enhed i kassen eller scanne din mobile enhed for at betale for de varer, du køber. Det betyder, at du ikke længere har en lomme fuld af ting, uanset hvor du går.

2. Giver adgang til andre typer kort.

Elektroniske tegnebøger gemmer ofte kredit- og betalingskort. De kan dog bruges til en lang række forskellige kort, hvis udbyderen understøtter den tegnebog, du bruger. Det betyder, at du kan gemme belønningskort, loyalitetskort og endda kuponer i din digitale tegnebog, så du kan nyde mere af en papirløs livsstil.

3. Tilbyder mere sikkerhed.

Hvis du har et væld af kontanter i lommen, der går tabt, har du ingen muligheder for at få dine penge tilbage. Hvis du mister dine kreditkort, skal du kontakte hver långiver for at annullere hvert kort og derefter få et nyt. Med en elektronisk tegnebog gemmes oplysningerne via en tredjepartsudbyder. Det er låst bag din adgangskode eller biometri. Selvom du mister din enhed, har du stadig adgang til din e-wallet, når du får en ny enhed.

4. Kan bruges i de fleste forhandlere og onlinebutikker.

Elektroniske tegnebøger er blevet bredt accepteret i de seneste år. De fleste steder, der accepterer kort som betalingsmulighed, giver dig mulighed for at betale med din elektroniske tegnebog. Selvom der stadig er nogle steder, der bruger ældre behandlingsteknologier, der begrænser adgangen til nogle produkter eller tjenester, stiger antallet af forhandlere, der giver betalingsadgang på denne måde, fortsat hvert år.

5. Kræver, at brugerne godkender alle transaktioner.

Elektroniske tegnebøger fungerer som et betalingskort, når du starter en transaktion. De kræver, at du indtaster din pinkode for at godkende betalingen. For enheder med biometriske data kræver en betaling dit fingeraftryk for at godkende dem. Det giver dig endnu et lag af sikkerhed mod uautoriserede køb eller de økonomiske risici forbundet med identitetstyveri.

6. Du kan tilbyde adgang til nye belønninger.

Mange e-tegnebøger giver incitamenter til at tilskynde forbrugere til at bruge dem i stedet for traditionelle betalingsmetoder. Rabatter kan gælde for visse indkøb, f.eks. Brændstof, mad eller rejser. Nogle virksomheder kan også arbejde med din e-wallet for også at tilbyde specifikke rabatter. Det betyder, at du har potentiale til at spare penge uden at ændre dine forbrugsvaner. Du ændrer bare den måde, du betaler for disse varer.

7. Det kan hjælpe dig med dit budget.

Mange e-tegnebøger kan hjælpe dig med at holde styr på dine forbrugsvaner. Nogle kan generere rapporter, der viser dig specifikke kategorier af udgifter. Du kan også tildele faste budgetter til bestemte omkostningskategorier for at sikre, at du ikke bruger mere end du burde på bestemte varer. Men hvis du har en dyr vare at købe, kan du deaktivere denne funktion for at sikre, at der er penge nok til at foretage betalingen.

Global e-wallet statistik

Liste over ulemperne ved elektroniske tegnebøger

1. Det er ikke helt tilgængeligt på verdensplan.

Antallet af forhandlere, der accepterer betalinger fra en e-wallet, afhænger af den faktiske tegnebog, du vælger. I december 2016 accepterede kun 36% af forhandlerne Apple Pay. 34% af forhandlerne accepterede PayPal som betalingsform. Kun 25% af forhandlerne accepterede MasterPass. Cirka 2 millioner forhandlere i Nordamerika giver i øjeblikket adgang til en eller anden form for mobilbetaling via en elektronisk tegnebog.

2. Det kræver stadig, at du bærer noget.

Selvom en e-wallet giver flere bekvemmeligheder for mange forbrugere, eliminerer den ikke helt kravet om at have noget med. Hvis du ikke har din mobilenhed på din person, har du ingen mulighed for at gennemføre en transaktion. Fordi disse tegnebøger ikke gemmer dit id og andre nødvendige ting, er du stadig tvunget til også at have en traditionel tegnebog eller pung med.

3. Kræver, at din enhed har en opladning.

Der er også den ulempe, at en e-wallet kræver, at du har en opladet enhed, for at den kan fungere. Hvis du bærer en traditionel tegnebog, behøver du ikke bekymre dig om telefonens batterilevetid.

4. Det fjerner ikke dine sikkerhedsrisici.

Sikkerheden på din smartphone eller mobilenhed afhænger af de indstillinger, du bruger. Hvis du ikke har din enhed beskyttet med en eller anden form for adgangskode, kan nogen stjæle din enhed og muligvis få adgang til midlerne på din bankkonto eller kreditkort. Der er klare sikkerhedsfordele at overveje, der gør en e-wallet til en fordelagtig teknologi, selvom det kræver ansvarlig ledelse for at maksimere dem.

5. Vi opkræver muligvis mere for at behandle betalinger.

Mange af de e-tegnebøger, der tilbyder et belønningsprogram, vil opkræve et gebyr for at overføre disse belønninger. Du skal muligvis også behandle betalinger på en bestemt måde for at få adgang til disse fordele. For eksempel ved at bruge PayPal -debetprogrammet modtager forbrugerne 1% kontant tilbage, når deres transaktion er en standard signaturkredittransaktion. Ved at bruge en pinkode via en digital tegnebog fjernes denne fordel, fordi den ændrer måden, salgsstedet håndterer transaktionen på. Hvis du bruger $ 900 pr. Måned, mister du mere end $ 100 pr. År af bekvemmelighed ved denne betalingsmetode.

6. Det kan tilskynde til hensynsløs udgift.

Når penge er baseret elektronisk frem for en fysisk genstand, kæmper nogle mennesker med deres forbrugsvaner. Pengene virker ikke rigtige, så der laves ikke et ordentligt budget. Hvis du allerede kæmper for at opretholde et budget med en traditionel tegnebog, kan en e-tegnebog gøre problemet værre.

Global e-wallet statistik

Disse fordele og ulemper ved den elektroniske tegnebog viser, at denne teknologi gør det hurtigere og lettere at gennemføre en transaktion. Selvom der er nogle tilgængelighedsspørgsmål at overveje, er brug af en digital tegnebog for det meste en bekvem mulighed for mange mennesker.