13 Fordele og ulemper ved det mekaniske tastatur

Et mekanisk tastatur er et tastatur, der bruger fjederaktiverede nøglekontakter til at producere bogstaver, tal eller symboler ved stød. Tidlige computere, fra slutningen af ​​1980’erne til begyndelsen af ​​1990’erne, brugte næsten alle denne type tastatur. Da gummikuppel -membranafbrydere blev billige at producere, begyndte tastaturer at udvikle sig i forskellige retninger.

Nu vender brugerne tilbage til mekanisk tastaturkvalitet. Det er måske delvist af nostalgi, men den indramning, funktionalitet og nøglekonstruktion, der går i at skabe denne type tastatur, er svær at ignorere. For den almindelige person føles et mekanisk tastatur bedre end nogen anden type tastatur.

Følgende er fordele og ulemper ved mekaniske tastaturer for at hjælpe dig med at afgøre, om denne type tastatur er bedst egnet til dine nuværende behov.

Liste over fordelene ved et mekanisk tastatur

1. Mekaniske tastaturer har en længere levetid end andre typer.

Når du bruger et mekanisk tastatur, bruger du et produkt, der er blevet testet med maksimalt 70 millioner tastetryk for de fleste producerede produkter. Til sammenligning vil det standard membrantastatur, du finder på de fleste bærbare computere, give dig cirka 5 millioner tastetryk. For en fuldtidsforfatter betyder det, at tastaturet skal udskiftes hvert 3. år i stedet for hver 6. måned.

2. Kontakterne på et mekanisk tastatur slides sjældent.

Du slider andre komponenter i et mekanisk tastatur ud, før du slider de kontakter, der bruges til at oprette tastetryk. Selv efter at have brugt denne type tastatur i flere år, vil det stadig være velkendt og nyttigt. Nøglerne begynder ikke at sidde fast på dig, og du vil ikke have det skrammelproblem, som du finder med andre typer tastaturer.

3. Brugere får bedre feedback ved at skrive, mens de arbejder.

En af de bedste fordele, der følger med et mekanisk tastatur, er muligheden for at justere tastemekanismen for at skabe kommentarer, der er nyttige til din tastestil. Nogle mennesker skriver gnidningsløst, fingrene pynter næsten ikke på tasterne. Andre skriver kraftfuldt og skaber små slag med fingrene for hvert tastetryk. Mekaniske tastaturer giver dig mulighed for at justere aktiveringspunktet og optimere dets brug til spil, skrivning og andre fælles aktiviteter.

4. Hver tast har mere stabilitet med et mekanisk tastatur.

Hvis du tidligere har brugt andre typer tastaturer, har du sandsynligvis oplevet problemer med at glide. Dine fingre trykker på tasten, som du tror, ​​de burde, men så glider den og rammer 1 til 3 taster mere. Derefter skal du tage dig tid til at rette fejlene i håb om, at dine fingre ikke glider af tasterne igen, mens du arbejder. Mekaniske tastaturer giver høj stabilitet. Det får ikke dine fingre til at bevæge sig så let, når du får den korrekte effekt, hvilket fører til højere produktivitetsniveauer.

5. Du kan have flere funktioner med denne type tastatur.

Mekaniske tastaturer leveres med en række funktioner, der ikke tilbydes med de fleste andre typer tastaturer. For spilentusiaster er den bedste funktion den variable LED -belysning, der kan findes på nogle modeller. Med belysning aktiveret kan du muligvis justere lysstyrken, skarpheden eller farven på oplevelsen, så den passer til dine behov. Selvom nogle membrantastaturer også tilbyder baggrundsbelysning, er det normalt en farve, og lysstyrke er din eneste tilpasningsmulighed.

6. Kræver mindre kraft for at generere resultater med et mekanisk tastatur.

Selvom vægten af ​​et tastetryk i starten kan virke tungere med et mekanisk tastatur, kræver det fjederaktiverede design mindre fysisk påvirkning for at skabe et tastetryk end andre modeller. Hvis du er vant til at bruge et membrantastatur, har du sandsynligvis stødt på stavefejl, hvor din håndskrift ikke blev optaget, selvom du med sikkerhed ved, at du har skrevet det. Dette problem forsvinder med det mekaniske tastatur.

7. Du kan oprette resultater med en hurtigere responstid.

Mekaniske tastaturer vil give spillerne bedre responstider, når de er midt i en begivenhed på grund af, hvordan energi overføres, når de trykker på tasterne. I stedet for at trykke på en gummimembran eller tvinge en saksforbindelse til at bevæge sig, aktiverer fjederen mekanismen til at generere de nødvendige resultater. Når brøkdele af et andet betyder noget, vil et mekanisk tastatur være din bedste løsning.

8. Mekaniske tastaturer registrerer flere samtidige tastetryk.

Antallet af taster, du kan trykke samtidigt for at generere resultater, er kendt som din “N-Key Rollover”. Med et membrantastatur kan du trykke på op til 6 taster samtidigt og modtage resultater. Nogle modeller giver dig dog kun mulighed for at trykke på 3 taster for samtidige resultater. Med det mekaniske tastaturdesign giver de fleste modeller dig en N-tast-rollover på 10 eller mere, så du kan opnå mere med din spiloplevelse.

Liste over ulemperne ved et mekanisk tastatur

1. Mekaniske tastaturer tilføjer ligningen ekstra lyd.

Membrantastaturer og saksetastaturer er bemærkelsesværdigt stille. Du kan stadig høre dine fingre spille ord på tastaturet med dem, men det ligner ikke oplevelsen af ​​et mekanisk tastatur. Selvom det kan ændre lydspektret lidt, og tastaturerne er mere støjsvage end deres forgængere til skrivemaskiner, er det stadig meget højere end de fleste mennesker forventer.

2. De har et omkostningsproblem, der skal overvejes.

Hvis du overvejer at købe et mekanisk tastatur til din computer, vil du bruge omkring $ 75 for en startmodel, der giver dig en pålidelig skriveoplevelse. Nogle modeller er prissat til under $ 50, men har temmelig dårlige anmeldelser forbundet med dem. Hvis du vil have et mekanisk tastatur, der er holdbart og bruger metal frem for ABS -plast, betaler du over $ 100. For et entry-level membrantastatur af samme kvalitet kan du finde dem for omkring $ 20 i enhver butik, der sælger elektronik.

3. Disse tastaturer er højere.

Hvis du er vant til at skrive på et membrantastatur, vil det tage et par dage at vænne sig til oplevelsen af ​​at skrive på det mekaniske tastatur. Tasterne er hævet i forhold til andre typer tastaturer, hvilket betyder, at dine fingre utilsigtet vil trykke på taster, indtil du vænner dig til at hæve dem højt nok, når du bevæger dig gennem de forskellige bogstaver. Planlæg den første uge for at fylde op med stavefejl, når du vænner dig til oplevelsen.

4. Mekaniske tastaturer vejer mere end andre typer tastaturer.

Fordi der er mere stabilitet med denne type tastatur, vil du opdage, at det også indebærer mere vægt. Mekaniske tastaturer har en tendens til at være lidt større end andre typer tastaturer, hvilket også skaber en ekstra masse i produktet. Hvis du har brug for at tage dit tastatur med til klassen, arbejdet eller et andet sted end hjemme, kan den ekstra størrelse og vægt undertiden være ubehagelig.

5. Et mekanisk tastatur kan ændre den måde, du skriver på.

Nogle mekaniske tastaturer er designet til at efterligne oplevelsen af ​​en normal skrivemaskine, hvilket giver dig en “klik” lyd, når du trykker på hver tast. Pointen med denne funktion er, at du ikke trykker hårdt nok til at få kliklyden, og samtidig kan du skrive som du normalt ville. Dette tvinger dig til at tænke på ikke at trykke for hårdt på hver tast, hvilket kan forstyrre din sædvanlige skrivestil og bremse de resultater, du prøver at producere.

Disse fordele og ulemper ved det mekaniske tastatur er fokuseret på at hjælpe dig med at finde det værditilbud, der opfylder dine behov. Hvis du skriver meget og spiller spil, vil mekaniske tastaturer give mere holdbarhed til dine behov. For dem, der kræver portabilitet på et budget, er denne type tastatur muligvis ikke det rigtige valg.