12 fordele og ulemper ved Adobe Illustrator

Adobe Illustrators er et vektorbaseret kreativt program designet til dem, der er involveret i grafisk design. I stedet for at bruge bitmapbilleder til at gemme data, brugte dette program algoritmer til at tegne figurer. Derfor kan vektorgrafik oprettet i Illustrator skaleres til enhver størrelse uden at miste deres samlede kvalitet eller opløsning.

På grund af dette unikke design bruges Adobe Illustrator til at lave alt fra virksomhedslogoer til detaljerede illustrationer og animerede koncepter. Du kan udskrive designs, oprette fantastisk webstedsgrafik og give brugerne fuld kontrol over deres typografi.

Der er også flere ekstra funktioner til rådighed for at tilpasse den grafik, der er oprettet gennem programmet.

Først designet i 1986, er det nogle af de fordele og ulemper, der skal overvejes, når du bruger Adobe Illustrator.

Liste over fordele ved Adobe Illustrator

1. Giver en nyttig brugergrænseflade.

Med Adobe Illustrator har du et ekstra fleksibilitetsniveau, når du arbejder med at tilpasse dit overordnede arbejdsområde. Dens grænseflade tillader en personlig visning. Der er også en mulighed for at tillade pladsbesparelse. Disse processer giver dig mulighed for at arbejde på dit projekt på den måde, der er mest behagelig for dig, samtidig med at du har fuld kontrol over alle tilgængelige muligheder.

2. Tillader redigering på panelet.

Det sparer også meget tid, når du arbejder med Adobe Illustrator takket være redigeringsfunktionen i panelet. Det har også brug af flere arbejdsborde samtidigt. Det giver dig mulighed for at arbejde på flere billeder på samme måde, hvilket gør det meget mere produktivt end de andre programmer, der tvinger dig til at arbejde på et billede ad gangen.

3. Det er helt skalerbart.

Du har ingen løsningsproblemer, når du arbejder med Adobe Illustrator. Fordi grafik er baseret på matematiske ligninger frem for lagrede pixels, leveres der altid skarpe, skarpe linjer, der er klar til at udskrive i enhver dimension. Du mister aldrig opløsning, når du arbejder med grafik gennem dette program, hvilket betyder, at du har meget mere alsidighed, når du designer multimedier til forskellige formål.

4. Opret filer i håndterbare størrelser.

Du sidder ikke fast med enorme filer, der er svære at overføre, når du opretter noget med Adobe Illustrator. Sammenlignet med lignende platforme opretter Illustrator filer, der er relativt små. Du kan dele dem ganske let, sende dem som en vedhæftet fil eller bruge dem uden at optage de fleste af dine computerressourcer. Du spilder heller ikke meget tid på at synkronisere dine massive filer til skyen til deling via en service som Dropbox.

5. Virker på næsten ethvert computersystem.

Selvom Adobe Illustrator ikke fungerer godt på mobile enheder, gør det et usædvanligt stykke arbejde på næsten ethvert computersystem. Du kan bruge den på Windows PC eller Apple -produkter. Det vil endda fungere korrekt på ældre computere, selv fra begyndelsen af ​​2000’erne, hvis du bruger en ældre top-of-the-line mulighed. Det betyder, at de fleste mennesker vil have adgang til fordelene ved denne platform, hvis de har deres operativsystem opdateret.

6. Opret printgrafik og webgrafik.

Du kan nemt lave printklar grafik takket være Adobe Illustrator. Du kan også oprette webgrafik med denne platform. Det fungerer med enhver skærmopløsning og tilbyder et konstant opdateret sæt værktøjer, der giver dig mulighed for relativt let at oprette professionel vektorgrafik.

Liste over ulemper ved Adobe Illustrator

1. Tilbyder en stejl indlæringskurve.

For dem, der kender vektorbaseret grafik, vil Adobe Illustrator føles som et intuitivt program, der er klar til at opfylde dine behov. For alle andre burde der være et tidsvindue til at træne på de forskellige funktioner, platformen tilbyder. Der er flere videotutorials tilgængelige fra Adobe, der kan hjælpe dig med at starte læreprocessen. Det kan dog tage op til 6 måneder for begyndere at begynde at føle sig godt tilpas med dette program.

2. Det kræver tålmodighed.

Hvis du planlægger at skabe noget, der er sjovt, opfindsomt og ikke kræver et realistisk udseende, kan Adobe Illustrator hjælpe dig med at sammensætte noget på ingen tid. Hvis du vil skabe noget, der føles realistisk for andre, skal du give dig selv god tid til at arbejde på projektet. For at oprette en tegning, der føles realistisk, skal du have øje for detaljer og kunne genkende elementer i dit billede, som Illustrator ikke genkender som malplaceret.

3. Det har prisbegrænsninger i Teams -udgaven.

Hvis du kun vil bruge Illustrator derhjemme, kan du få adgang til denne platform for kun $ 19,99 pr. Måned plus skat nogle steder. Hvis du bruger Creative Cloud fra et forretningsmæssigt perspektiv, er Illustrators minimumsomkostninger $ 69,99 pr. Måned plus skat nogle steder. Individuelle abonnementer kan adskilles for at muliggøre en on-demand-oplevelse for brugere, der kun skal bruge et program. Det er ikke muligt i et Teams perspektiv. Du kommer til at betale 3 gange mere for tjenesten.

4. Tilbyder begrænset support til rastergrafik.

Adobe Illustrator er et enestående produkt for dem, der arbejder med vektorgrafik. Hvis du bruger bitmapbilleder med pixel dot matrix datastrukturer, vil du opdage, at denne platform tilbyder meget lidt support. Du kan vektorisere dine rasterbilleder for at bruge Illustrator -værktøjskassen, selvom det mister nogle af oplysningerne i grafikken og kan føre til uønskede resultater.

5. Det kræver meget plads.

Hvis du bruger en skærm med lavere opløsning, vil du opdage, at den opdaterede brugergrænseflade til Adobe Illustrator vil tage meget plads. På samme tid er den billedsporing, du bruger, stadig meget afhængig af et forvirrende sæt indstillinger, hvilket gør det svært for nogle brugere at komme i gang med det samme. Billedsporing giver dig bedre resultater, når du har lært, hvordan du maksimerer det, men ikke alle brugere finder ud af, hvordan det får det til at fungere.

6. Det ligner meget Photoshop.

Med den opdaterede version af Illustrator føles grænsefladen meget som Photoshop. Adobe har integreret den mørkere grænseflade til 64-bit arbejde, hvilket er en klar fordel. Layoutet får dig dog til at føle, at du bruger andre Adobe -produkter, og arbejdsgangene er helt forskellige.

Disse fordele og ulemper ved Adobe Illustrator tilbyder vektorkunstnere en glimrende mulighed for at skabe noget vidunderligt til en relativt rimelig pris. Selvom der er nogle kommercielle begrænsninger i prisstrukturen, og begyndere kan finde Illustrator for dyrt efter deres smag, er de resultater, som Adobe producerer med denne softwareplatform, ubestridelige. Hvis du vil have professionelle billeder klar til udskrivning, bør du overveje Adobe Illustrator som en af ​​de bedste muligheder.