11 lederegenskaber: en liste over færdigheder til at være en god leder

Uanset om de driver deres egen virksomhed eller leder teams i et kontormiljø, kræver de bedste ledere et stærkt sæt lederegenskaber for at hjælpe dem med at interagere positivt med deres medarbejdere, teammedlemmer og kunder.

Adfærdsteorier tyder på, at lederevner ikke er forankret og kan læres; Folk kan få gode lederegenskaber ved at undervise og lære disse færdigheder over tid.

De vigtigste egenskaber ved en god leder omfatter integritet, ansvar, empati, ydmyghed, modstandsdygtighed, vision, indflydelse og positivitet.

“Ledelse handler om at overtale mennesker til at gøre ting, de ikke vil gøre, mens ledelse handler om at inspirere mennesker til at gøre ting, de aldrig troede, de kunne gøre.”

– Steve Jobs

Denne artikel om lederegenskaber dækker de bedste kvaliteter og færdigheder, der gør en stor leder.

Lad os begynde.

Hvad er lederegenskaberne, der gør en stor leder?

Uanset hvordan du definerer ordet lederskab , kan du ikke benægte, at visse mennesker kan have stor indflydelse på andres liv baseret på deres erfaring og viden.

Mens vi alle lever forskellige tidslinjer på livets rejse, ser vi til ledere for at få vejledning og råd.

Selvom nogle ledere ser ud til at være født på den måde naturligt, kan lederegenskaber læres. Det er ligegyldigt, hvis du ikke har ført før. Der er visse egenskaber, træk og færdigheder, der i sidste ende gør de mest effektive ledere.

Lær disse, og du kan ændre andres liv.

Det er de vigtigste lederegenskaber og færdigheder, man skal kigge efter hos en stor leder.

 • Meddelelse.
 • Integritet.
 • Ansvar.
 • Empati.
 • Beskedenhed.
 • Modstandsdygtighed
 • Vision.
 • Indflydelse.
 • Positivitet
 • Delegation.
 • Tillid.

1. Kommunikation.

Hvis du er i en lederstilling eller rolle, er gode kommunikationsevner en af ​​de helt afgørende ledelsesegenskaber. At bruge sprog til en-til-en kommunikation er virkelig alt, hvad vi har som mennesker.

Tips til effektiv kommunikation

Kilde: ccl.org

Ja, der er nonverbale tegn, men det at kunne udtrykke sig åbent og udvikle empati med andre mennesker er grundlaget for effektivt lederskab.

Og hvad er den vigtigste del af kommunikationen?

Hører efter.

Gode ​​ledere lytter og er opmærksomme på alle deres følgere, medarbejdere og hver enkelt person, de leder. Gode ​​ledere, og endda store ledere, fødes ikke; de er færdige.

På højden af ​​empati er den eneste måde at få folk til at følge dig på at få dem til at føle sig hørt.

Et af mine yndlingscitater fra Dale Carnegie fra How to Win Friends and Influence People er: “Tal med nogen om sig selv, og de vil lytte til dig i timevis.”

Dette er 100% sandt. Jo mere du får ægte øjenkontakt og viser oprigtig interesse for andres liv, jo flere mennesker vil blive magnetisk tiltrukket af dig og tale lidenskabeligt om deres liv. De vil blive inspireret, de vil føle sig hørt, og de vil begynde at kende dig, lide dig og stole på dig.

Alternativt, når de ikke viser interesse, ikke får øjenkontakt og lader som om, at de er ligeglade med de personlige historier, andre fortæller, vil de automatisk lukke ned, stoppe med at dele så meget og føle sig selvbevidste om deres egne interesser .

Kommunikation er en af ​​de vigtigste egenskaber ved en god leder. Du skal være en god kommunikator, hvis du virkelig vil have, at dine følgere har fuld tillid til dig.

2. Integritet.

CS Lewis sagde:

“Integritet er at gøre det rigtige, selv når ingen kigger.”

Integritetscitat af CS Lewis

Kilde: quotefancy.com

Uden integritet er der ingen sand succes, hvis det er muligt. Du kan ikke forvente, at dine følgere er ærlige, når du selv mangler integritet. Ærlige og fremragende ledere lykkes, når de holder fast ved deres ord, lever efter deres kerneværdier, går foran med et godt eksempel og leverer.

Integritet er hjørnestenen i alle andre lederegenskaber.

Der er mange ting at se efter hos mennesker med integritet, herunder:

 • Undskyld for fejl
 • Fremhæv dine medarbejderes arbejde og nedton dine egne bidrag
 • Giv fordelen ved tvivlen, når omstændighederne er uklare
 • Værdsætter folks tid

3. Ansvar.

For ansvarlighed skal store ledere følge rådene fra Arnold Glasow, da han sagde:

“En god leder tager lidt mere end sin andel af skylden og lidt mindre end sin andel af æren.”

Stærke og gode ledere er ansvarlige for teamets resultater, gode som dårlige. De holder sig selv og deres medarbejdere ansvarlige for deres handlinger, hvilket skaber en ansvarsfølelse blandt teamet.

De giver kredit, hvor det skyldes, og tager ansvar for skylden, når det er nødvendigt. At være ansvarlig og gå foran med et godt eksempel er en af ​​de hurtigste måder ledere kan blive gode ledere på ved at opbygge tillid til deres team.

At være ansvarlig for handlinger og adfærd hos dem omkring dig er afgørende for at udvikle lederegenskaber, såsom ansvar.

4. Empati.

Ægte store ledere er fordomsfri nok til at forstå deres tilhængeres motiver, håb, drømme og problemer, så de kan knytte en dyb personlig forbindelse med dem.

Empati er forståelse.

Empati er en af ​​de grundlæggende kvaliteter ved lederskab.

Færdigheder styrket af empati

Kilde: verywellmind.com

Empati handler ikke kun om at være et godt menneske.

Det er en tankegang, der gør det muligt for ledere at:

 • Lav bedre forudsigelser
 • Forbedre arbejdsstrategier
 • Inspirer loyalitet blandt dine teams
 • Bedre din forhandlingstaktik
 • Øg kreativiteten

At forstå, hvor folk kommer fra, hjælper med at lette et mere humant miljø, hvor teammedlemmer er mere produktive og ledere trives.

At dyrke ledelseskvaliteten af ​​følelsesmæssig intelligens er en af ​​de store ledelsesegenskaber, du kan besidde. Meget få ledere forstår forskellen mellem at være ”flink” og at have følelsesmæssig intelligens. Kun en effektiv leder forstår kraften i at være empatisk over for de mennesker, han leder.

For eksempel, hvis en medarbejder konsekvent er 15 minutter forsinket, vil gode ledere ikke bebrejde dem med det samme, og de bedste ledere vil besvare hvorfor -spørgsmålene . Hvorfor kommer de sent?

Måske har de at gøre med en personlig kamp derhjemme, helbredsproblemer eller bilproblemer. Ægte ledere er empatiske over for deres teams og forstår dybt deres motiver.

Hvad er trods alt vigtigere for menneskelig kommunikation end at forstå andre?

5. Ydmyghed.

Når det kommer til at udvikle lederegenskaber, kan det være fristende at blive forelsket i en ny titel eller status frem for at udføre selve arbejdet for at blive en god leder med ydmyghed.

Store lederstile fokuserer imidlertid på problemløsning og teamdynamik meget mere end selvpromovering. En god leder vil aldrig være effektiv, hvis han er mere bekymret for sig selv end for hans teams trivsel. Som Thomas Merton sagde,

“Stolthed gør os kunstige og ydmyghed gør os virkelige.”

At være ydmyg og sårbar med dine teammedlemmer vil gøre en leder meget tættere og mere effektiv.

6. Modstandsdygtighed.

Den sande værdi af en god leder er ikke, hvordan han præsterer i gode tider, men hvordan han brænder ærmerne op og producerer, når tiderne bliver hårde.

Store ledere med positive holdninger går foran med et godt eksempel og samler deres team uanset omstændighederne. Det er denne iboende positivitet, der hjælper dig med at reagere roligt og roligt på situationer, og du fokuserer på løsninger frem for problemer.

Modstandsdygtighed er en af ​​de lederegenskaber, der kommer fra erfaring.

7. Vision.

Jack Welch, der er en af ​​vor tids store virksomhedsledere, sagde: “Gode virksomhedsledere skaber en vision, formulerer visionen, ejer lidenskabeligt passioneret og skubber den ubarmhjertigt til færdiggørelse.”

Også sagde John C. Maxwell, “folk køber af lederen, før de køber visionen.”

Visionen om en virksomhed rækker kun så langt som indflydelsen fra en leder over andre. Gode ​​ledere fastlægger klart organisationens retning og udøver store beslutningsbeføjelser. Beslutningstagning er nøglen til nye ideer, hvilket sikrer, at teammedlemmer kender slutresultatet og forstår de mål og mission, der ligger forude.

Jonathan Swift Vision Citat

Kilde: brainyquote.com

Ægte ledere inspirerer til loyalitet, entusiasme og engagement, hjælper med at minde alle om det store billede og udfordrer folk til at forbedre sig selv.

Vision er en af ​​de lederegenskaber, som folk antager, at de er født med.

Det kunne ikke være længere fra sandheden.

Hver stor leder har været nødt til at udvikle ledelsesegenskaberne for vision og fremsyn, det var ikke en gave til dem. De perfektionerede evnen til at blive en visionær i verdensklasse for deres organisation og de mennesker, de leder.

At dele denne vision og tvinge andre til at handle er en hemmelig egenskab hos succesrige ledere.

8. Indflydelse.

Nogle ledere mener, at når de når et vist ledelsesniveau og de lederegenskaber, som vi har talt om, skylder de dem det. Dette er ikke tilfældet.

Ledelse og indflydelse kan ikke udskiftes, og respekt skal optjenes, ikke gives.

Her er nogle ting, ledere kan gøre for at øge deres indflydelse:

 • Angiv klart, hvad de vil
 • Forbind følelsesmæssigt med mennesker
 • Få andre til at føle sig vigtige
 • Vær sårbar og karismatisk
 • Arbejde mod fælles fælles mål
 • Bed om forslag og bidrag
 • Opbyg reelle og varige relationer
 • Ager professionelt på sociale medier som Facebook og LinkedIn
 • Har selvbevidsthed

9. Positivitet.

Ledere inspirerer deres team ikke baseret på deres egne mål eller resultater, men på deres adfærd, deres livssyn og deres holdning i enhver given situation.

Det siges ofte, at medarbejdere og direkte rapporter udviser deres leders adfærd, og gode ledere skal hele tiden gå foran med et godt eksempel og reflektere over, hvordan de vil have deres team til at handle.

Dette kommer ned til positivitet. Selv de mest støjsvage arbejdspladser kan til tider være stressende; Det er vigtigere, hvordan ledere reagerer på denne stress med et positivt udsyn frem for at blive nervøse og bebrejde.

Positivitet er ikke en af ​​de lederegenskaber, der bør overses og ikke betragtes som vigtige. At være positiv under stressende eller uheldige situationer er et tegn på styrke. Det er et tegn på, at selvom tingene ikke går efter planen, kan du stadig holde hovedet lige og lede dine folk.

10. Delegation.

En vanskelig overgang for mange ledere går fra at gøre til at lede .

Mange nye ledere er vant til at gøre alt arbejdet selv og kæmper for at lade andre håndtere ansvaret selv. Store ledere skal løfte deres team, de skal være mere essentielle og mindre involverede.

Delegationsproces

Kilde: stakeholdermap.com

Dette kræver, at ledere støber andres tanker og ideer mod et fælles mål. De giver dit team alt, hvad det har brug for for at få succes og komme af sporet, ikke ved at rette vejen, men ved at stille klare forventninger og forklare, hvor målstregen er.

De er ikke bange for deres underordnedes succeser og føler sig ikke truet af dem. En af de vigtigste lederegenskaber ved godt lederskab er at delegere opgaver og løfte dit team. Gennem denne delegation og elevation skinner teams, da de er i stand til at bidrage på den mest meningsfulde måde.

11. Tillid.

For at være en effektiv leder skal du rulle ærmerne op og tage ansvar. Dette inkluderer at være selvsikker nok til at lede, velvidende at dine planer og vision ikke kun er brugbar for teamet, men også er den bedst mulige beslutning.

Tillid til enhver situation er en af ​​de lederegenskaber, du skal udvikle. Virkelig store ledere kan have tillid til enhver situation, selvom de føler frygt eller ubehag.

Hvis du ikke har selvtillid i en lederrolle, vil folk hurtigt bemærke det. “Gør det, indtil du når det,” siger de om selvtillid, og det er 100% sandt. Jo mere du tror på dig selv, jo mere kan du klare enhver stressende situation.

Sande ledere er dem, der ikke bare taler om problemer, men kommer med deres egne løsninger uden frygt.

FAQ om ledelse.

Hvad er den bedste definition på lederskab?

Den bedste definition er ledelse, er at motivere andre mennesker til et fælles mål. Mennesker, der har lederevner, viser en stærk personlighed og interpersonelle færdigheder til at guide andre i deres retning.

Hvorfor er ledelse en vigtig færdighed?

Ledere inspirerer andre til at følge en bestemt vej i livet. Disse lederskabstræk og færdigheder er vigtige, fordi den menneskelige natur kræver, at visse mennesker tager ansvar og hjælper andre. Uden ledere er det meget vanskeligt at styre store grupper af mennesker, sætte fælles mål og gøre fremskridt.

Hvad skal en leder gøre?

Ledere hjælper deres team og organisation med at komme videre og handle på den rigtige måde. Gode ​​ledere skal bygge en vision, sætte klare mål og retninger og kortlægge en dynamisk vej for deres team eller gruppe.

Hvad gør en god leder?

Mens en leder simpelthen er en figur, skal en leder udvise de rigtige lederevner for at motivere sit team til at arbejde hårdere og få projekter udført hurtigere. Gode ​​ledere skal være empatiske, udvise den adfærd, de ønsker fra deres team, tage ansvar for deres handlinger, delegere effektivt og give ros, når det er nødvendigt.

Den vigtigste kvalitet er virkelig at forstå hvert teammedlem på et personligt plan, så de forstår de motiver, der dikterer deres arbejdsmoral.

Hvad skal en leder ikke gøre?

Ledere skal handle på en bestemt måde, og der er nogle negative kvaliteter, som ledere aldrig må udvise. Nogle af dem er:

1. Sætter ikke klare mål for dine hold.

2. Fornærmende eller nedværdigende mennesker.

3. Ros for let.

4. Handl upassende eller udvis opførsel, som du ikke ville forvente af teammedlemmer.

5. Hold ikke regelmæssige møder med dine underordnede.

6. Ikke tage afgørende handling.

7. Vær hård eller mangel på empati.

Resumé af lederegenskaber og kvaliteter.

Selvom motivation og inspiration kan gøre ledere til stærke medarbejdere, er det handling, der i sidste ende driver den respekt og tillid, der er nødvendig for at være effektiv. Jeg håber, at du nød denne liste over lederegenskaber, træk og egenskaber, der hjalp med at definere stærkt lederskab.

Du kan også læse mine tanker om menneskets natur til et skud med personlig udvikling.