11 fordele og ulemper ved skiftearbejde

Nogle virksomheder skal operere kontinuerligt. I den type konfiguration er dagens timer generelt opdelt i 2 til 4 daglige skift på 6 til 12 timer. Nogle virksomheder kan også bruge vagter i et 3-dages, 4-dages fri eller lignende format. Fordele og ulemper ved skiftearbejde kan fortælle dig, om denne type skema er den rigtige for dig.

Hvad er fordelene ved skiftearbejde?

1. Tilbyde lokale medarbejderkandidater bekvemmelighed.

Når der er flere vagter til rådighed for arbejdstagere, kan folk søge en stilling, der passer bedst til deres tidsplan. En person, der tager morgenklasser på college, kan for eksempel arbejde andet skift og stadig arbejde på fuld tid, mens han tjener en grad.

2. Tillad arbejdstagere at undgå spidsbelastningstider, hvis de ønsker det.

At pendle til arbejde er en hovedpine i sig selv for nogle arbejdere. Ved at arbejde uden for den normale 8 til 5 tidsramme kan folk køre på arbejde uden den samme stress og trafikproblemer, der opstår i myldretiden. Der er meget mindre overbelastning, især for tredjeskiftarbejdere.

3. Tilbyder livsstilsfordele.

Hvis du arbejder om natten, kan du gå i biografen om morgenen. Eller du kan spille en runde golf til de billigste priser om morgenen, hvis du ønsker det. Du kan gå i gymnastiksalen, når de fleste medlemmer har travlt på arbejdet. Du finder også mindre overbelastning til rådighed for mange af de steder, du kan lide at gå, når du ikke er på arbejde.

4. Det giver dig mulighed for at gøre ting.

For mange medarbejdere udsættes deres ugentlige opgaver og ærinder, fordi der simpelthen ikke er tid nok på dagen. De rejser sig, går på arbejde og kommer udmattede hjem. Når man arbejder på skift, er der en følelse af ekstra tid til at få tingene gjort, og det giver mange skiftearbejdere mulighed for at nyde deres fridage oftere.

5. Tilbyder fleksibilitet.

Skiftarbejdere kan ofte bytte vagter med hinanden, så ærinder, aftaler eller familieproblemer kan løses. Dette reducerer den afhængighed, som nogle arbejdstagere har på sygedage eller feriepenge.

Hvad er ulemperne ved skiftearbejde?

1. Skiftarbejde kræver ofte en unormal rutine.

Hvis du arbejder det andet skift, kan dine timer være fra 16.00 til 12.00. Det betyder, at du arbejder fra en unormal rutine og på arbejde, når de fleste nyder primetime -tv, grillfester og andre sjove aktiviteter. Det er svært at planlægge tid til at være sammen med familie og venner, der ikke arbejder det samme skift.

2. Ikke alle kan vælge deres egne vagter.

Mange organisationer, der arbejder på et skiftbaseret system, vil ofte tildele de bedste skift til deres længst fungerende medarbejdere. Dette betyder ofte, at de “bedste” og “værste” arbejdere alle er på samme skift, hvilket skaber potentiale for ulighed i produktionen.

3. Nogle arbejdere arbejder muligvis længere end andre.

Skiftarbejde er også udfordrende, fordi der kan være forskelle i jobansvar mellem vagter. En tredje skiftearbejder kan være mere ansvarlig for sikkerhed og overvågning, mens en første skiftearbejder kan have direkte plejeansvar. Dette kan skabe spændinger mellem de forskellige skift.

4. Du kan ændre dine sovevaner.

Efterhånden som folk bliver ældre, bliver det vanskeligere at etablere vaner, der er nødvendige for skiftende skiftearbejde. Mennesker, der arbejder andet eller tredje skift, kan håndtere problemer som søvnløshed, forhøjet blodtryk og stofmisbrug, simpelthen fordi de forsøger at holde deres kroppe i gang.

5. Det kan skabe familieproblemer.

Hvis en forælder arbejder det første skift, mens den anden forælder arbejder det andet eller tredje skift, kan det se ud til, at en person er tvunget til at yde mere støtte til deres børn. Det bliver også vanskeligere at planlægge delte begivenheder sammen med alternative timer, hver person skal arbejde.

6. Det kan blive gentaget og kedeligt.

Dette gælder især for tredjeskiftarbejdere, der har nattevagt. De fleste medarbejdere i tredje skift har en tendens til at arbejde alene, i stilhed, uden adgang til eksterne ressourcer. De har endda brug for at bringe deres egen mad hjemmefra i de fleste tilfælde, da frokost kan være en vanskelig opgave kl.

Fordele og ulemper ved skiftearbejde viser, at det kan være meget gavnligt for arbejdere, der ønsker eller har brug for en alternativ tidsplan. Det giver også en virksomhed mulighed for at fungere kontinuerligt. Det er dog ikke uden sine potentielle bekymringer, så hvert nøglepunkt skal vejes omhyggeligt, før den bedst mulige beslutning træffes.