11 fordele og ulemper ved skattely

Skatteparadiser. Nogle gange ses disse som en velsignelse. Andre behandler dem som en eksplosiv. Har de virkelig en fordel for vores samfund? Her er fordele og ulemper ved skattely.

Hvad er fordelene ved skattely?

1. De beskytter personlige økonomiske oplysninger.

Skatteparadiser er proaktive og nidkære for at beskytte investorers personlige økonomiske oplysninger. Generelt er der en form for lov, der forhindrer udenlandske skattemyndigheder i at få adgang til disse oplysninger. Skatteparadiset vil ikke dele eller kun dele minimale oplysninger om, hvem der investerer og i hvilket beløb med udenlandske myndigheder.

2. Der er meget få skatter involveret.

Skatteparadiser vil under alle omstændigheder pålægge en nominel skat. Der er ingen fast definition på, hvad et skattely rent faktisk kan pålægge, men målet er at tilbyde et sted, hvor en udenlandsk person eller virksomhed med penge til at investere kan slippe for deres egne høje nationale skatter. Der kan også være rabatter til rådighed og andre incitamenter ud over ingen skat.

3. Manglende gennemsigtighed.

Skatteparadiser skaber ofte de maskiner, der er nødvendige for at holde deres tilstedeværelse ude af offentligheden. Forhandlede skattesatser, hemmelige beslutninger og andre administrative komponenter er generelt ikke tilgængelige for andre end dem, der kan kvalificere sig til at lægge deres penge i et skattely.

4. Generelt kræves der ingen lokal tilstedeværelse.

Du behøver ikke at bo eller eje ejendom i et skattely i de fleste tilfælde for at efterlade dine penge der. Det er muligt at anbringe et navneskilt på et sted og gøre krav på skattefordele, selvom du ikke handler, handler eller fremstiller fra det sted.

5. Det er let at stifte et selskab.

Skatteparadiser er faktisk offshore finansielle centre for enkeltpersoner og virksomheder. Det kræver lige så mange kræfter at indarbejde en offshore -virksomhed som et skattely, som det gør for at balancere din personlige checkkonto i de fleste tilfælde. Selvom du skulle gøre mere end bare at åbne en butik for at drage fordel af, hvad et skatteparadis kan tilbyde, kan de fleste investorer afslutte denne proces på ingen tid.

Hvad er ulemperne ved skattely?

1. Der kan være politisk eller økonomisk ustabilitet.

Når der er mange penge til stede, er der også meget grådighed. At sætte penge i et skattely kan blive farligt, når regeringen bliver ustabil eller beslutter at vedtage valutakontrol som en måde at kontrollere udenlandske investeringer.

2. Papirerne kan være omfattende.

De fleste skatteparadiser fungerer med succes, fordi de har flere traktater med flere nationer, der skaber modstridende jurisdiktioner om skattekrav. Skatteundgåelsesaftaler er særligt populære, især hvis der er indbygget huller i informationsdeling til forebyggelse af aftaler.

3. Der kan være juridiske konsekvenser.

I 2008 undersøgte Tyskland en banktillid fra Liechtenstein, som mange borgere brugte som en måde at unddrage sig lokale skatter. Denne undersøgelse blev skabt på grund af en lokal lækage. Mennesker og virksomheder, der er relateret til et skattely, leder altid efter en bedre aftale. Hvis myndighederne lukker sig inde, kræver det kun én person at hoppe skib, for at det hele kan kollapse. Nogle gange kan konsekvenserne endda indebære fængsel.

4. Du kan opmuntre til ulovlige aktiviteter.

Skatteparadiser kan tilskynde til hvidvaskning af penge eller andre juridiske aktiviteter. Dette kan gavne nogle på kort sigt, men den langsigtede konsekvens er, at verdensøkonomien lider. Når flere skatteparadiser undersøges på samme tid, kan en global recession forekomme meget hurtigt. Vi så dette ske i 2007-2009.

5. Omkostningerne ved at operere i et skattely er normalt højere.

Omkostningerne ved at operere i et skattely kan være mere end 2,5 gange, hvad det koster at drive nationalt. Selvom formålet er at begrænse skatter, kan nogle investorer og virksomheder opleve, at det koster mere at undgå skatter end at betale dem og at holde sig ude af de lovlige gråtoner, som et skattely nogle gange tilbyder.

6. Skatteparadislove kan anvendes ujævnt.

Hvis du vil gøre noget i et skattely, er det meget sandsynligt, at bestikkelse eller “gebyrer” vil være involveret, så processen kan fremskyndes. Du skal måske endda ansætte en bestemt person til at repræsentere din økonomi inden for skatteparadiset.

Fordele og ulemper ved skattely vil altid blive diskuteret heftigt, så længe disse regioner eksisterer. På en eller anden måde kan et skatteparadis kontrollere grådighed. På andre måder kan du opmuntre det. At finde den rigtige løsning skal være en kontinuerlig proces baseret på de beviser, som allerede er fremlagt af skattelyene selv.