10 fordele og ulemper ved ydelsesbudgettet

Hvad er præstationsbudgettet? Grundlæggende er det simpelthen et system til præsentation af et budget med hensyn til dets funktioner og programmer. Dette giver dig mulighed for at afspejle det resultat, et budget kan levere, samt dets omkostninger. I stedet for at levere ressourcer til at skabe en præstation som de fleste andre budgetter, lægger præstationsbudgettet vægt på selve præstationen.

Budgettering af resultater har bestemt sine fordele, men der er visse begrænsninger, der også skal undersøges. Her er fordele og ulemper ved denne type budget.

Fordelene ved ydelsesbudgettering

1. Giv et komplet overblik over hver afdeling.

Budgettering af ydelser kan med det samme vise, hvilke afdelinger der udfører som de skal, og hvilke der ikke er. Dette skyldes, at planlægningsprocessen er meget lettere at integrere i denne type budget, fordi alles indsats er fokuseret på den præstation, der er nødvendig for succes. I stedet for at fokusere tidligt i processen fokuserer ydelsesbudgetteringen på bundlinjen.

2. Giv klare oplysninger.

Problemet med en budgetpræsentation er, at næsten enhver handling kan begrundes. Tanken er jo først lige blevet dannet, så den er endnu ikke blevet til virkelighed. I resultatbaseret budgettering er der langt færre undskyldninger til rådighed. Giver klar information, som kan ses og forstås af offentligheden. Du vil straks vide, om en afdeling eller en virksomhed tager ansvar med sine budgetteringsvaner.

3. Link resultater til finansiering.

I stedet for at oprette skøn, der kan finansieres, væver performance budgettering forventede resultater gennem evidensbaserede observationer for at oprette næste forslag til programfinansiering. Du ved allerede, om noget vil fungere eller ej, fordi du er fokuseret på slutningen af ​​rejsen.

4. Skab konsistens i ranglisten.

I stedet for at have alle virksomheder til at rangere omkostninger på den måde, der passer bedst til deres bundlinje, skaber performance budgettering finanser, der er bemærkelsesværdigt konsistente over hele linjen. Dette sker, fordi hvert budget er baseret på en faktisk metric, der spores.

5. Skab ansvar.

Folk vil vide, om du opfylder dine mål. De kan se, hvilke forbedringer der eventuelt foretages. På grund af dette er der et højere offentligt ansvar på alle niveauer.

Ulemperne ved at budgettere for resultater

1. Kræver specificitet for at fungere effektivt.

Faktum er, at ikke alle handlinger, en virksomhed foretager, har en definerbar metric. Nogle gange er du nødt til at tage en risiko og gå, hvor dine instinkter tager dig. Budgettering af ydeevne ville afskrække denne proces, fordi der ikke er bevis eller metric, der kan måles for at bestemme økonomisk succes. På mange måder handler denne type budgettering mere om at bevare status quo frem for at vokse, så det er måske ikke altid det rigtige valg.

2. Der er ingen kvalitativ evaluering.

Dette skyldes, at præstationsbudgettering er målrettet. Det er et sort -hvidt evalueringssystem. Enten nåede han sit mål, eller også nåede han ikke sit mål. Det er ligegyldigt, at du har dækket 95% ved dit første forsøg. På grund af dette kan det være svært at få et sandt mål for, hvor godt et team, en afdeling eller en organisation rent faktisk præsterer.

3. Normalt implementeret ineffektivt.

For at præstationsbudgettering skal fungere, skal en virksomhed være villig til at decentralisere sin regnskabsproces. De skal også decentralisere deres systematiske rapporteringsmekanismer. Dette sker normalt ikke, fordi det betragtes som en for stor ændring, hvilket betyder, at mere bureaukrati føjes til blandingen frem for mindre.

4. Det der ser godt ud på papiret, sker ikke altid i den virkelige verden.

Faktum er, at mange linser er lette at oprette på papir, men ikke så let at oprette i den virkelige verden. Mange afdelinger har en tendens til at overlappe ansvar, og uventede politiske eller strukturelle spørgsmål opstår altid med tilhørende omkostninger. Dette kan gøre det særligt svært at komme med de definerede metrik, der er nødvendige for succes.

Disse fordele og ulemper ved præstationsbudgettering viser, at overgang til et målrettet system kan være meget gavnligt. Det kan også være meget ineffektivt, hvis der ikke træffes de rette foranstaltninger. Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar, når det kommer til budgettering – hver virksomhed skal simpelthen beslutte, hvad de skal bruge alene. Ved at se på disse vigtige punkter er det lettere at beslutte, om ydelsesbudgettering er vejen frem.