10 fordele og ulemper ved uddannelse af medarbejdere

Uddannelse af en ny medarbejder er noget, som de fleste virksomheder tager som en bestemt proces. Du kan ikke forvente, at nogen påtager sig en ny rolle på dag # 1 og forstår alle dine forventninger til dem. De skal kende din virksomheds politikker, procedurer og strukturer. Dog kan uddannelse af medarbejdere også være en meget dyr oplevelse for mange virksomheder.

Hvordan kan du balancere disse to ekstremer? At være opmærksom på fordele og ulemper ved at oplære medarbejdere er et godt sted at starte.

Hvad er fordelene ved at oplære medarbejdere?

1. Du kan reducere medarbejdernes omsætningshastigheder.

Medarbejdere, der er korrekt uddannet, er medarbejdere, der vil føle sig mere trygge ved deres arbejde. Denne tillid kan udmønte sig i en lavere medarbejderomsætningshastighed, især når det kommer til konkurrencedygtige lønninger og fordele. I det mindste er der mindre generel frustration over de forventninger, der stilles til medarbejderne, når forventninger tydeligt kommunikeres, og der gives muligheder for udvikling af færdigheder.

2. Bedre uddannelse kan reducere personaleomkostninger på sigt.

Hvis du hele tiden uddanner nye medarbejdere, betaler du flere grunduddannelsesomkostninger. Disse omkostninger er højere end de langsigtede løbende uddannelsesbehov. Ved at tilbyde medarbejdere bedre uddannelse kan du forbedre deres produktivitet og tilfredshed. Dette giver dig derefter mulighed for at sænke dine personaleomkostninger i det lange løb, fordi tilfredse medarbejdere er mindre tilbøjelige til at søge et andet job.

3. Gør alle på samme side.

Der vil altid være medarbejdere, der “bliver uærlige” med en virksomheds politikker og procedurer, fordi de synes, at deres måde er bedre. Med korrekt uddannelse, der klart kommunikerer dine forventninger, er dine medarbejdere mere tilbøjelige til at være på samme side. Du vil ikke være i stand til helt at stoppe alle de uærlige øjeblikke, der sker, men du vil være i stand til at reducere dem hurtigt og effektivt.

4. Der er muligheder for at danne et team.

Mennesker, der træner sammen, har et fælles bånd. Dette bånd skaber de relationer, der er nødvendige for, at et team kan sameksistere på en meningsfuld måde. Et godt træningspas gør mere end at træne nogen til at gøre deres arbejde rigtigt. Det bygger også det fundament, der er nødvendigt for et team til at danne de relationer, der er nødvendige for at opretholde sig selv.

5. Det er en nem måde at sætte klare forventninger på.

Hvor mange gange har du hørt: “Men ingen fortalte mig, hvad jeg skulle gøre?” En god træningssession vil skitsere alle medarbejdernes forventninger og bede dem om at underskrive det faktum, at de forstod, hvad der blev formidlet til dem på en eller anden måde – gennem testning, fremmødejournaler eller lignende dokumentation.

Hvad er ulemperne ved at oplære medarbejdere?

1. Medarbejdere kan bringe deres færdigheder til en konkurrent.

Hvis du lige har brugt tusindvis af dollars til at uddanne en ny leje, og de stoppede for at arbejde for en konkurrent, så har du lige finansieret fjenden. I et “efter vilje” -miljø kan en medarbejder til enhver tid og af enhver grund træde tilbage og tage deres nye færdigheder andre steder.

2. Uddannelsesomkostninger forsvinder aldrig.

En generel tommelfingerregel, når det kommer til uddannelsesomkostninger, er, at det vil være 50% af medarbejderens løn det første år at indhente en ny medarbejder. Derefter vil der være løbende uddannelsesomkostninger, afhængigt af arbejderens stilling, som også skal betales. Uddannelsesomkostninger går aldrig væk, men de er ikke altid ordentligt budgetteret til.

3. Utilstrækkelig træning skaber upassende resultater.

Hvis en medarbejder ikke er ordentligt uddannet første gang, skal du bruge pengene til korrekt at oplære ham en anden gang. Der bør være et højt niveau af kvalitetssikring og gennemgang i den indledende uddannelsesproces for at sikre, at nye medarbejderes produktivitetsniveauer kan maksimeres.

4. Forskellige mennesker lærer bedre på forskellige måder.

Nogle mennesker skal lege med ting for at lære nye færdigheder. Andre foretrækker måske en diskussion i mindre grupper. Du har muligvis en ny ansat, der lærer bedre med overvåget øvelse af de nye færdigheder, der forventes af ham. Ikke alle undervisere kan opfylde eller endda genkende de forskellige behov, nye medarbejdere kan have.

5. Det kan skabe vrede.

Hvis en medarbejder føler, at de har modtaget et lavere uddannelsesniveau i forhold til en anden på deres team, kan de tage den oplevelse personligt. Din negative energi kan skabe vrede blandt andre, der har det på samme måde.

Fordele og ulemper ved uddannelse af medarbejdere viser, at denne proces generelt er en positiv oplevelse. Så længe der tages hensyn til de negative komponenter i denne proces, kan det spare dig tid og penge på en række forskellige måder. Derfor er det en proces, der altid bør overvejes.