10 fordele og ulemper ved henvisninger til medarbejdere

I dag har mange virksomheder enten et medarbejderhenvisningsprogram eller overvejer at indføre et. Den enkle kendsgerning er, at mund til mund -marketing til jobåbninger er en praksis, der er næsten lige så gammel som tiden selv. Et henvisningsprogram belønner simpelthen medarbejdere for det, de allerede gør. Inden du implementerer denne type program, er det vigtigt at evaluere alle fordele og ulemper ved henvisninger til medarbejdere for at se, om det er det rigtige system for dig. Dette er nogle af de vigtigste punkter at tænke på.

Hvad er fordelene ved henvisninger til medarbejdere?

1. Det er en måde at tiltrække kandidater af høj kvalitet.

Målet med en ledig bekendtgørelse er at samle en pulje af kvalificerede kandidater til evaluering. Ved at få nuværende arbejdstagere til at stå inde for de mennesker, de anbefaler til en stilling, kan puljen af ​​kandidater have en samlet stigning i det tilgængelige kompetenceniveau. Fordi en anbefaling kan påvirke en arbejdstagers karriere, udvises der omhu under garantiprocessen.

2. Belønninger kan opmuntre uafgjort arbejdstagere.

Mange virksomheder vil tilbyde en pengebonus, når en anbefalet kandidat modtager et job og / eller arbejder i en bestemt periode. Denne type program reducerer de ansættelsesomkostninger, som en virksomhed kan have, samtidig med at de nuværende medarbejdere belønnes for deres gode dømmekraft. Det er en win / win / win -situation, fordi moralen stiger, arbejdere belønnes, og ledige stillinger besættes.

3. Det forenkler også ansættelsesprocessen.

Mange små virksomheder outsourcer deres ansættelsesbehov simpelthen fordi de ikke har råd til det interne personale, der kræves til at gøre det selv. I denne type situationer er ansættelse forenklet, fordi i stedet for at være til stede på jobmesser, arbejdsformidlinger eller andre ansættelsessteder kan det første valg af nye medarbejdere foretages internt.

4. Bevaringsgraden for henviste medarbejdere er generelt højere.

Fordi henviste kandidater allerede kender mindst en af ​​deres medarbejdere, er der en større grad af komfort med en ny stilling. Det kræver mindre indsats at lære virksomhedskulturen at kende, og forholdet kan også forbedre produktiviteten hos den nyansatte kandidat. Dette gør dig til en gladere medarbejder, som kan sænke den samlede omsætningshastighed til tiden.

5. Hold specialiserede stillinger.

Mange medarbejdere kender nogen, der ville være perfekte til en specialiseret stilling. Ved at få deres erfaring kan virksomheder finde kandidater meget lettere, fordi de har en dybere forståelse af hvert færdighedssæt, der gennemgås.

Hvad er ulemperne ved henvisninger til medarbejdere?

1. Ændrer forholdet til medarbejderne.

Når først en henvist kandidat er ansat til et job, kan resten af ​​arbejdsstyrken føle, at det er et slags miljø mod os. Harme dannes meget let i dette scenario, og de to medarbejdere vil generelt trække sig fra resten af ​​teamet.

2. Kan føre til anklager om forskelsbehandling.

Medarbejdere, der er yderst kvalificerede til en stilling, men får afslag på åbent arbejde til fordel for en henvist kandidat, kan have en legitim diskriminationsklage. Selvom der muligvis ikke er juridiske konsekvenser for en sådan klage i alle tilfælde, kan klager begynde at forringe en virksomheds ry.

3. Begræns kreativiteten.

Når mennesker mødes, tænker de ofte det samme. De deler meninger. De har en tendens til at have lignende kreative processer. Det betyder, at en virksomhed, der er meget afhængig af henvisninger til medarbejdere, kan opdage mangel på nye ideer, der dukker op over tid. Det kan endda skabe organisatoriske problemer, fordi tankemønstrene på hvert hold er relativt ens.

4. Det kan skabe skuffelse i arbejdsstyrken.

Nogle arbejdere kender ikke nogen at anbefale til et job. Nogle arbejdere vil føle, at strenge retningslinjer eller krav, som anbefalede kandidater skal opfylde, begrænser de belønninger, der kan opnås. Når dette sker, vil enhver utilfredshed eller negativitet, som arbejdsstyrken oplever, intensivere.

5. Når du mister en medarbejder, kan du miste mere.

Hvad sker der, hvis en henvist kandidat skal afskediges af en eller anden grund? Der er en god chance for, at du mister den person, der henviste dig, samt en “protest” for dine handlinger. Hvis en person har henvist flere personer til en virksomhed, og de alle er tæt sammen som en gruppe, kan en virksomhed miste et helt team natten over.

Fordele og ulemper ved henvisninger til medarbejdere viser, at et omhyggeligt administreret program kan være en god ting, men alle bør have en chance for at tjene fordelene ved en henvisning på en eller anden måde. Hvis en virksomhed kan få det til at ske, kan omkostningerne til afdækning af en åben position drastisk reduceres.