10 fordele og ulemper ved forbrugsafgiften

Det er blevet sagt, at der er to garantier i livet: død og skatter. Hvordan vi behandler skatter på individuelt niveau, er ofte en måde at beskytte vores bedste interesser på. En ny tilgang til skatter, kaldet en punktafgift, ville give folk mulighed for at kontrollere mængden af ​​skatter, de betaler hvert år ved at kontrollere, hvor meget de rent faktisk køber. Tænk på det som en moms, men i en meget større skala.

Punktafgiften er en idé, der langsomt vinder indpas i USA, især da ideen er blevet godkendt af den tidligere Fed -formand Alan Greenspan. Her er nogle af fordele og ulemper ved at huske på denne idé.

Hvad er fordelene ved en forbrugsafgift?

1. Husstandene kunne undgå at betale de fleste skatter hvert år.

Hvis man antager, at der er en punktafgiftsfritagelse for køb af brugte varer, kan en husstand gå et helt skatteår uden at betale meget, om noget, i skat. Dette kan hjælpe flere mennesker med at spare penge til pension, ferier eller andre formål.

2. Det ville øge det generelle skattegrundlag.

Alle betaler skat i en forbrugsafgift. Selv folk i landet betaler ulovligt skat hver gang de foretager et køb. Ulovlige kontanter ville endda teoretisk blive beskattet under en transaktion. Dette kan bidrage til at afhjælpe nogle af de budgetunderskud, der er blevet observeret på det seneste.

3. Det kan øge arbejdstagernes produktivitet.

I USA modtager du en højere skattesats, når du tjener flere penge. Ved at indføre en forbrugsafgift betaler arbejderne kun skat for det, de spiser, og skatteprocenten er den samme. Dette giver mennesker mulighed for at forbedre deres position i livet, hvis de vil.

4. Der vil ikke blive pålagt nye skatter på investeringer.

Dette ville gavne den velhavende klasse, fordi de ville have mindre skattepligt på det, der normalt er deres største andel af indkomsten. I forbrugsskatteteorien ville dette tilskynde til oprettelse af flere job, så der kunne tjene endnu flere penge.

5. Det kan reducere statsgælden.

USA har billioner af dollars i gæld, og mange indenlandske forpligtelser bidrager til den gæld. Med den øgede finansiering, der potentielt er tilgængelig, kan denne gæld potentielt reduceres eller endda elimineres.

Hvad er ulemperne ved en forbrugsafgift?

1. For at erstatte traditionelle skattestrukturer skulle den være ganske høj.

De fleste skøn for inkludering af en forbrugsafgift i USA satte den anslåede sats til 23-34% ved køb af alle kvalificerede varer. Hvis din vare på $ 100 pludselig koster $ 134, kan det afskrække folk fra at foretage et køb.

2. For at en forbrugsafgift virkelig skal fungere, skal den beskatte alt.

Intet er forbudt for en forbrugsafgift, med undtagelse af brugte varer. Det betyder, at mad, vand og andre basisvarer også får den enorme afgift. Husejere ville betale skat af deres realkreditlån. Studerende ville betale skat af deres studielån. Folk ville få flere penge, men de skulle også bruge flere penge.

3. Pålægger de fattige et højere niveau af skatteindtægter.

Fattige husstande har normalt ikke investeringer. Det betyder, at deres indkomst er underlagt en højere samlet skattesats, fordi de betaler skat af de varer, de har brug for. Hvis en familie, der tjener $ 20k om året, betaler $ 2.000 i skat og også en husstand, der tjener $ 200.000 om året, kan de betale det samme beløb, men den fattige familie betaler 10% af deres indkomst i skat og den rigere familie betaler. kun 1 %.

4. Omkostningerne ved brugte varer vil skyde i vejret.

Dette er et grundlæggende princip om udbud og efterspørgsel. Hvis nye produkter er pålagt en afgift på op til 34%, vil flere mennesker overveje at købe brugte varer for at undgå denne afgift. Dette får prisen på brugte varer til at stige, fordi flere mennesker vil have dem. I sidste ende ender flere penge med at skifte hænder, men alle ender med at betale mere for at få de samme ting, de har brug for.

5. Nogle pensionister kan betale skat to gange.

Nogle pensionsindkomster, f.eks. I en Roth IRA, er allerede blevet beskattet. Ved tilbagetrækning, under en forbrugsafgift, ville de samme midler blive beskattet igen med samme formål.

Fordele og ulemper ved en forbrugsafgift viser, at der skal findes en omhyggelig balance, for at den kan lykkes. Hvad synes du om implementeringen af ​​en forbrugsafgift? Vi vil meget gerne høre nogle af dine tanker og meninger om denne type skat.