10 fordele og ulemper ved fleksibelt arbejde

Hvad er fleksibelt arbejde? Det defineres som en arbejdsform, der tilpasser sig de behov, en medarbejder måtte have. Dette kan betyde at have skiftestart- eller sluttidspunkter, der er fleksible, tilbyder telearbejde som en mulighed eller at kunne holde fri i løbet af dagen til at håndtere personlige sager. Nogle regeringer tillader, at der søges fleksibelt arbejde efter 12 måneders arbejde i træk under visse betingelser, f.eks. At være forælder til et barn i skolealderen. Andre tillader, at der umiddelbart søges om retten, mens nogle regeringer slet ikke har regler om fleksibelt arbejde.

Er denne form for arrangement en god idé? Er det noget, der kan forbedre arbejdsgivernes produktivitet? Her er nogle af de vigtigste punkter at overveje, når man ser på fordele og ulemper ved fleksibelt arbejde.

Hvad er fordelene ved fleksibelt arbejde?

1. Fremme en gladere og mere produktiv arbejdsstyrke.

Fordi medarbejdere kan tage sig af personlige spørgsmål uden at bekymre sig om deres arbejde, kan de fokusere på enhver opgave. Som et resultat bemærker mange arbejdsgivere, at der er en tendens til at være reduceret brug af sygedage, når fleksibelt arbejde er tilladt.

2. Rekrutter det bedste talent.

Mange arbejdere nyder at kunne tilpasse arbejdet til deres personlige skemaer frem for at skræddersy deres personlige behov til deres arbejdsplan. Ved at implementere fleksibelt arbejde åbner en arbejdsgiver mulighed for at rekruttere bedre talenter.

3. Du kan spare penge.

Fordi at arbejde hjemmefra er en del af den fleksible arbejdsordning, kan arbejdsgiverne ofte spare penge på deres ekstraudgifter. Dette skyldes, at der er behov for mindre kontorplads hos hjemmearbejdere, plus der kræves færre møbler og personlige behov på kontoret. Fleksibelt arbejde skaber en bedre økonomi.

4. Hjælper arbejdsgivere med at forblive aktive længere i hverdagen.

Nogle arbejdere vil gerne arbejde tidligere. Andre vil gerne arbejde senere. Dette giver arbejdsgiveren mulighed for at have en forretningsmæssig tilstedeværelse uden for normal åbningstid i deres lokalsamfund.

5. Opmuntre til mangfoldighed.

Ikke alle boliger er opbygget på samme måde. Unikke personlige behov vil næsten altid have en højere prioritet end arbejde. Ved at tilbyde fleksibelt arbejde kan du normalt få mere mangfoldighed, fordi flere potentielle kandidater føler, at de kan tilpasse en åben position til de krav, som det moderne liv har til dem.

Hvad er ulemperne ved fleksibelt arbejde?

1. Der vil altid være nogle, der udnytter fleksibelt arbejde.

Nogle arbejdere kan lide de lavere overvågningsniveauer, der generelt følger med denne type arrangementer, fordi det giver dem mulighed for at være mindre produktive. Arbejdsgivere skal være proaktive med at føre tilsyn med arbejdstagere i et sådant program for at opretholde disciplin.

2. Det kan skabe intern uenighed.

Nogle arbejdsgivere vælger muligvis kun at godkende fleksibelt arbejde for forældre og omsorgspersoner, hvilket kan føre til diskrimineringskrav og potentielle retssager. Nogle arbejdere kan have svært ved at klare sig, hvis deres kolleger har den samme fleksible jobanmodning som dem. God dømmekraft er absolut nødvendig for at undgå disse konflikter så ofte som muligt, især hvis nogle arbejdere er godkendt og andre ikke.

3. Begræns social kontakt med kolleger.

Hvis en fleksibel arbejdsordning indebærer telearbejde, kender mange arbejdere måske ikke hinanden. Når der mangler kontakt til kolleger, kan der være mangel på samhørighed i teamet, og det kan begrænse produktiviteten.

4. Du kan begrænse kommunikationen.

Fleksibelt arbejde har ofte medarbejdere, der kommer og går hele dagen. Dette skaber mange omstændigheder, hvor e -mail eller telefon etikette begynder at forekomme. Det er ikke altid muligt at tage en telefon for at ringe til nogen eller gå ned ad gangen for at chatte på dit kontor. Kommunikationsfejl, der kan opstå, skal håndteres, for at effektivt samarbejde kan forekomme.

5. Der kan være en indledende omkostning at betale.

Hvis en arbejdsgiver ikke er indstillet til at håndtere fleksibelt arbejde, vil det være en omkostning at ændre sin interne struktur for at gøre det muligt. Dette kan omfatte netværksfunktioner, hardwarekøb, VPN -funktioner og lignende behov. Investeringen kan betale sig for arbejdsgiveren i fremtiden, men det kan tage noget tid, før fordelene faktisk bliver realiseret.

Fordele og ulemper ved fleksibelt arbejde kan hjælpe medarbejdere og arbejdsgivere, hvis de administreres korrekt. Disse nøglepunkter er blot nogle få af højdepunkterne, man skal overveje, når man implementerer denne type professionelle miljøer. Men med moderne teknologi er fleksibelt arbejde lettere end nogensinde at implementere.