10 fordele og ulemper ved belønningspunkter

Har du et kreditkort, der tilbyder bonuspoint baseret på mængden af ​​penge, du bruger? For PlayStation -mærket kreditkort tilbyder Sony forbrugerne 10 point for hver $ 1, der bruges på bestemte køb. På overfladen virker dette som et godt program, fordi du bliver belønnet for de ting, du allerede køber. Men hvis den ikke administreres korrekt, kan denne type programmer også have enorme ulemper. Når du vurderer fordele og ulemper ved belønningspunkter, er her nogle af de vigtigste punkter, du skal overveje.

Hvad er fordelene ved belønningspunkter?

1. De giver dig ekstra værdi for køb, der allerede foretages.

Du kan optjene belønningspunkter for praktisk talt alt i dag. Fra at betale dine regninger online til det brændstof, der kommer i din bils tank, kan disse point optjenes hos forskellige multiplikatorer. Dette giver forbrugerne merværdi til de ting, de allerede gør, så der er ingen ekstraomkostninger påkrævet for at skabe denne ekstra værdi.

2. Der er belønninger for praktisk talt alt.

Forbrugerne kan optjene belønningspunkter for stort set alt. Cash back -programmer er meget almindelige, ligesom rejsefordele som gratis flyrejser, men belønningspunkter kan også indløses for alt fra filmbilletter til VIP -oplevelser med National League. Hockey.

3. Belønninger er tilgængelige i forskellige prisniveauer.

I Sony Rewards -programmet kan det tage mere end 400.000 point at vinde et LED -tv, men det tager kun 100 point at vinde et tema til din spillekonsol. Hvert belønningsprogram tilbyder niveauer, der giver forbrugerne mulighed for at drage fordel af det højeste værditilbud, når det giver mening for dem.

4. Mange programmer tilbyder yderligere incitamenter.

Dette ses ganske ofte, når belønningspunkter er forbundet med kreditkort. Der kan være merværdi for en forsikring, der er intet ansvar for gebyrer, der foretages uden tilladelse, eller endda medicinske fordele, der kan fås, hvis du rejser uden for din stat, provins eller nation. Disse incitamenter eksisterer typisk, uanset om forbrugerne beslutter at aflevere deres point eller ej, hvilket yderligere øger værditilbudet.

5. Der er ofte ingen omkostninger ved tilmelding.

Mange belønningspunkter er en del af det program, som forbrugerne modtager ved tilmelding.

Hvad er ulemperne ved belønningspunkter?

1. Pengene til belønningsprogrammet skal komme et sted fra.

De fleste belønningsprogrammer er i gennemsnit omkring 1,5% tilbage, når alle pointene er lagt sammen. Det lyder måske ikke af meget for den gennemsnitlige forbruger, men 1,5% af de $ 100.000 i indkøb er meget for en virksomhed. Omkostningerne ved disse belønninger skal komme et eller andet sted fra, og det kommer normalt ikke fra det overskud, der er opnået, så omkostningerne er typisk højere i forbrugerens ende af spektret.

2. Mange programmer har belønningsbegrænsninger.

Det kan koste $ 55 mere at have et Costco -belønningsmedlemskab og tjene 2% kontant tilbage på køb, som nogle forbrugere måske finder vil betale for sig selv. Disse belønninger er også begrænsede. Der er maksimalt $ 750 cashback, der kan optjenes. Det samme gælder for forskellige programmer, hvilket betyder, at du kun kan optjene en vis belønning og ikke mere, selvom du stadig er berettiget til point.

3. Punkter kan ofte fjernes når som helst uden forudgående varsel.

Belønningsprogrammer køres ofte efter skøn fra den virksomhed, der leverer dem. Hvis de beslutter at droppe programmet af en eller anden grund, mister forbrugerne typisk de point, de har optjent uden kompensation. Nogle gange kan et program flytte til en anden type belønning, hvilket kan sænke den værdi, forbrugerne får fra deres point.

4. Tilskynd folk til at bruge flere penge.

Folk bruger naturligvis mere, når de føler, at de får bedre værdi for pengene. Fordi belønningspunkter tilbyder højere værdier på flere områder, kan fristelsen til at købe en vare nogle gange være for stor. Det kan virke ufarligt at bruge en ekstra $ 50 på noget lige nu for at tjene tredobbelte belønninger, men hvad hvis de $ 50 fører til kassekreditter? Værdien er ikke så meget mere, er det?

5. Ikke alle køb kan optjene point.

Nogle programmer tilbyder pointbonusser ved bestemte køb. Andre tilbyder ikke point, medmindre visse køb foretages. Tilbuddene varierer over tid, så det er vigtigt, at forbrugerne altid er opdaterede om, hvordan de kan optjene point.

Fordele og ulemper ved belønningspunkter skal håndteres omhyggeligt, så deres sande værdi opnås. Hvis fristelsen til at overforbruge kan undgås, kan de fleste forbrugere drage fordel af den merværdi, belønningspunkter kan medføre.