10 fordele og ulemper ved at anmode om konkurs

At beslutte at anmode om konkurs er aldrig en let beslutning. Mange husstande beslutter sig for at anmode om konkurs, efter at alle andre gældsbetalingsmuligheder er opbrugt. Det er en beslutning, der har langsigtede kreditkonsekvenser, men også kan give en vis grad af økonomisk lettelse. Disse fordele og ulemper ved at anmode om konkurs vil fremhæve nøglepunkterne i denne kritiske beslutning.

Hvad er fordelene ved at anmode om konkurs?

1. Det hjælper med at fjerne en række gæld.

I stedet for at annullere gæld, hvilket betyder, at kreditor stadig skylder dem, men ikke gør krav på dem som et aktiv, kan du anmode om konkurs at annullere gæld. Det betyder, at de betragtes som tilgivet, og der ikke længere er et personligt ansvar for at betale dem.

2. Et automatisk ophold udstedes, når en konkurs er indgivet.

Dette automatiske ophold gør det ulovligt for kreditorer at kontakte dig med et indsamlingsforsøg. Når gæld omstruktureres, har kreditorer stadig ret til at ringe for at forhandle, men der kan ikke foretages aktive inkassoforsøg. For mange mennesker i gæld afhjælper dette stress relateret til økonomisk styring.

3. Du kan beholde det meste, hvis ikke alt, af din ejendom.

Der er fritagelse for konkurser, selv for dem, der indgiver konkurs i henhold til bestemmelserne i kapitel 7. Disse er aktiver, der ikke kan beslaglægges og kan omfatte dine køretøjer, dit hjem og andre personlige ejendele. I en kapitel 13 -konkurs kan du beholde din ejendom, så længe du fortsætter med at betale din gæld regelmæssigt.

4. Der er beskyttelse mod kreditdiskrimination fra en arbejdsgivers side.

Hvis du forsøger at få et job, og der kræves en ren kreditrapport, kan det være svært at finde arbejde efter at have begæret konkurs. Men hvis du allerede er ansat, vil du være i stand til at beholde dit job selv med konkurs, fordi det ikke kan bruges som grundlag for ophør af ansættelse.

5. Stop truslen om lønudsmykning.

Nogle gæld kan kræve, at penge trækkes fra en lønseddel, selv før checken er skrevet. Denne trussel om pynt forsvinder normalt efter konkurs erklæret, selvom den stadig kan eksistere for visse former for gæld.

Hvad er ulemperne ved at anmode om konkurs?

1. Anmodning om konkurs vil ikke fjerne alle former for gæld.

Visse former for gæld er kendt som “sikret” gæld. Det betyder, at de vil overleve, selvom du har erklæret konkurs. Den mest almindelige gæld er børnebidrag eller underholdsbidrag, men den omfatter også studielån, seneste tilbagebetalte skatter og sanktioner til offentlige instanser, og de er typisk ikke udelukket undtagen under meget sjældne økonomiske omstændigheder.

2. Du kan miste enhver ikke-fritaget besiddelse i et forsøg på at betale en gæld tilbage.

Visse varer er undtaget, når du anmoder om konkurs, men det er ikke alle varer, der er det. Visse aktier, obligationer, opsparingskonti, køretøjer og andre ejendomme kan beslaglægges for at betale en del af gælden til en kreditor tilbage, før gælden er fuldt udbetalt. For nogle, der anmelder konkurs, inkluderer dette endda deres hjem.

3. Har en varig negativ effekt på din kreditprofil.

En persons kreditrapport viser tilstedeværelsen af ​​konkurs i 10 år. Dette gør det svært for folk at få lån eller en kreditlinje i mindst 3 år og muligvis endnu længere. I tilfælde af at der ydes finansiering eller kredit, er den til en væsentligt højere rente, fordi långiveren skal have mulighed for at få afkast på deres lån, før der er mulighed for misligholdelse.

4. Begæring om konkurs har flere dertil knyttede omkostninger.

Det er ikke gratis at anmode om konkurs. Selv indgivelse af et kapitel 7, med advokatgebyrer, kreditrådgivningsgebyrer, sagsomkostninger og forvaltergebyrer, kan det koste flere tusinde dollars, før konkurs finder sted. Derfor bør en konkurs først overvejes, når gælden i første omgang overstiger størrelsen af ​​de forventede konkursomkostninger.

5. Det kan gøre det svært at finde et sted at bo.

Hvis du ikke allerede har et realkreditlån, vil de fleste långivere ikke give dig en med en registreret konkurs. Konkurs gør det også svært at finde en leje fra mange ejere, fordi tilstedeværelsen af ​​en ofte kan bruges som et kreditvurderingsværktøj.

Disse fordele og ulemper ved at anmode om konkurs viser, at det ikke altid er den rigtige beslutning. Overvej som et første trin at kontakte kreditorer om udestående gæld for at se, om de kan omstruktureres uden juridisk bistand. Ellers kan konkursbegæring være det første skridt mod en økonomisk sikker fremtid.