10 bedste linkbygningsstrategier i 2022 (for at øge dine placeringer)

Backlinks er en integreret del af SEO. Det siger sig selv, at hvis du seriøst vil flytte nålen, når det kommer til at forbedre din placering, skal du indarbejde linkbuilding -strategier i din plan.

Links er som internetets valuta. De er en tillidserklæring fra et websted til et andet, der fortæller Google og andre søgemaskiner, hvor autoritativt dit websted er. Og jo flere links dit websted modtager fra andre websteder med højt domæne, desto større er dine chancer for placering.

Faktisk siger SEO-fagfolk, at 75% af SEO er off-side (linkbuilding), og kun 25% kommer fra faktorer på siden.

Hvad er de bedste linkbuilding -strategier?

Men hvad er nogle sikre måder at få links på?

Og hvad fungerer i øjeblikket for SEO’er og linkbuildere i 2022?

Uanset om du vil starte en blog eller tjene flere penge online fra affiliate marketing, vil denne guide give dig de 10 bedste linkbuildingstrategier til at indarbejde i dine marketingplaner i år.

1. Gæstepostering (den korrekte måde).

Chancerne er, at du har hørt om gæsteblogging, og dette er nok en af ​​de mest almindelige måder at opbygge links på lige nu. Begrebet gæstepostering er let, og det er ofte lettere at afgøre, hvilke websteder der skal målrettes.

Men hvis du aldrig har hørt om det, er gæstepostering temmelig selvforklarende – find andre relevante websteder og skriv en artikel for dem (eller i samarbejde med dem). Ofte får du lov til mindst et backlink til gengæld, enten inden for indholdet eller i bioafsnittet i bunden.

Når jeg siger “den rigtige måde”, er det jeg mener, at fokusere på relevans.

Ja, autoritetsmålinger som DA (Domain Authority) har deres anvendelser. Men bundlinjen er at skrive til websteder, der er relevante for dit websted, eller som kan gøres i overensstemmelse med et stykke, der bygger bro mellem din niche og din.

Så der vil være et par trin involveret.

1. Efterforskning.

Tænk på søgeord, der er relateret til din niche eller de emner, du gerne vil tale om. For hvert af disse søgeord, tag de avancerede operatører for at prøve at finde passende websteder på Google:

Søgeord + “Indlæg fra mine gæster.”
Søgeord + “Gæsteposter nu accepteret.”
Nøgleord + “Retningslinjer for forsendelse”.
Søgeord + “Send et gæstepost.”
Nøgleord + “Send artikel”.
Søgeord + “Send blogindlæg.”
Nøgleord + “Send gæsteindlæg”.
Nøgleord + “Send nyheder”.
Søgeord + “Foreslå et gæstepost”.
Søgeord + “Næste gæstepost.”
Søgeord + “Dette gæstepost er fra”
Søgeord + “Dette gæstepost blev skrevet”
Nøgleord + “Skriv os”.
Nøgleord + inurl: retningslinjer for gæsteposter
Nøgleord + inurl: gæsteposter
Nøgleord + inurl: skriv til os

Virkeligheden er, at der sandsynligvis er mange flere operatører, du kan mærke på, men dette burde give dig et godt udgangspunkt.

Du vil også gerne indsamle en passende kontakt -e -mail for hvert websted.

Ofte vil det være i kontakt eller på siden “om os”. Men det er måske ikke så indlysende som det. I så fald kan du bruge værktøjer som Hunter.io til hurtigt at udtrække de e -mails, der er knyttet til webstedet. Bare sørg for at nå ud til den bedste person (ofte webstedets ejer eller en udpeget redaktør).

2. Vurder disse udsigter.

Præcis hvordan du vurderer dem afhænger af dine præferencer, men jeg råder dig til i det mindste at se på en autoritetsmåling og en hurtig trafikvurdering for at finde ud af, om det er det værd.

Der er trods alt ingen mening i at lægge al din indsats i artikler til websteder, der får en håndfuld besøgende, medmindre det naturligvis er et nyt websted, og du tror, ​​at det har potentiale til at blive et stort websted i den nærmeste fremtid..

Et temmelig svagt backlink fra et nyt websted som det kunne blive meget stærkere med tiden, så længe webstedet vokser og udvikler autoritet.

Du kan bruge værktøjer som Moz, eller hvis du foretrækker domænekvalificering, kan du bruge Ahrefs. Du kan læse min fulde guide til de bedste SEO -værktøjer og min Moz vs Ahrefs vs SEMrush sammenligning for mere information.

3. Kommuniker med dine kundeemner.

Jeg er ikke fan af at omskrive artikler og indsende dem. Når alt kommer til alt, skal dine gæsteposter være unikke, og du kan ikke tillade mere end et websted at sende det samme stykke.

Der er mange gæstepostskabeloner, men de er alle ret ens. Du får dog de bedste resultater, hvis du udvikler din egen grundlæggende skabelon og tilpasser den passende.

Jo mere personlige dine e -mails er, og jo mere du skiller dig ud fra mængden, jo flere svar får du, og jo bedre er din succesrate.

Men generelt vil du:

 1. Vis dem dit tidligere arbejde (andre gæsteposter eller artikler, du har lavet)
 2. Foreslå et par titler, som du synes er passende (du kan gøre dette i den indledende præsentation, men jeg anbefaler det senere i samtalen)
 3. Skriv artiklen og få den offentliggjort (naturligvis)

Når du har aftalt en titel, rækkevidden af ​​ordtælling og analyseret dine retningslinjer, skal du holde dig til det og skrive en unik, velundersøgt artikel. Sørg for, at grammatikken og stavemåden er korrekt, så de ikke behøver at redigere meget.

Se min guide til de bedste værktøjer til kontrol af grammatik, der kan bruges i år, hvis du vil forbedre dine skrivefærdigheder.

Og hvis du kan, så se om du kan få en indikation på, hvornår den bliver offentliggjort. Nogle gange vil du opdage, at du skal følge op en eller to gange for at skubbe indholdet.

2. Krav om links.

Dette er især nyttigt for ret store mærker, der har flere omtale af deres mærke eller produkter.

En måde at gøre dette på er at Google med denne operatør:

“Dit brandnavn” -websted: yourwebsite.com

Du kan erstatte det første søgeord med dit brandnavn eller navnet på et specifikt produkt, du tilbyder. Dette viser alle de tilfælde, hvor det er nævnt på nettet, men fjerner naturligvis resultaterne fra dit eget websted.

Du kan endda bruge Ahrefs Content Explorer til at gøre dette. Nyttigt, hvis du vil udtrække det til en rapport eller tilføje bestemte filtre.

Du skal blot kontakte en simpel e -mail og takke dem for at have bragt det op, men bare påpege, at ved at linke til det kan brugerne lettere klikke sig igennem for at lære mere om dit brand.

Og hvis det er et produkt, giver det endnu mere mening. Bare sørg for at tilbyde produktsiden som et link.

3. Dit eksisterende netværk af kontakter.

Er du eller din virksomhed en del af en faglig, industriel eller lokal forening eller organisation?

Har du talt eller sponsoreret en branchebegivenhed eller konference?

Har du nogle referenceleverandører til dine produkter eller tjenester?

Eller mangeårige kunder?

Alle disse områder kan være potentielle kilder til links. Og linkene vil naturligvis have en vis grad af relevans. Du er måske mere tilbageholdende med at kontakte kunderne for at anmode om et link. Dog kan dine produktleverandører have en passende “Nyttige links” -side, hvad angår de foreninger eller organisationer, du er en del af.

4. Links til ressource -siden.

Der er mange websteder, der har disse sider med typen “Nyttige ressourcer” eller “Nyttige links”. Og hvis du kan finde nogen i din branche eller beslægtede nicher, kan det være en meget forenklet måde at opbygge links på.

Et eksempel på hvordan man ser ud

Og som du kan se, har BWA været knyttet til virksomheder, der er relateret til træskæring, f.eks. En træleverandør og en virksomhed, der arbejder med træbearbejdningsmaskiner og værktøjer. Meget relevant for emnet og en potentiel trafikkilde, der bliver til salg.

Det vil handle om brainstorming af søgeord til din niche eller relateret til din niche, og igen, tagging nogle avancerede forhandlere.

Lad os bruge eksemplet ovenfor:

Han har en virksomhed, der sælger træbearbejdningsmaskiner. Tænk på søgeord som “tømrerarbejde”, “tømrerkursus”, “tømreråd”.

Tag derefter avancerede operatører som disse:

Søgeord + “ressource sider”.
Søgeord + + “nyttige links”
Søgeord + + “nyttige links”
Nøgleord + + nyttige ressourcer
Nøgleord + foretrukne links
Nøgleord + yndlingswebsteder
Nøgleord + intitle: ressourcer
Nøgleord + intitle: ressourcer
Nøgleord + inurl: links
Nøgleord + inurl: links

Gennemgå derefter resultaterne, og vælg dem, der er passende. Jo tættere din søgeordsforening er på din egen virksomhed, desto mere sandsynligt er det, at du støder på konkurrenter.

Det er dog usandsynligt, at de knytter sig til dig. Men når du har opbrugt dine første søgeord, ville du gå til tilstødende eller “niche op” nicher og få ressource sider derfra.

Nøgleord som “møbelsnedkeri”, “tømrerarbejde”, møbelreparation.

5. “Link Bait” indhold.

Det er her, du skal begynde at blive kreativ med din indholdsstrategi. Når det kommer til “Linkbait”, skaber du i det væsentlige indhold, der er skabt med det formål at tiltrække eller være mere tilbøjelige til at linke.

Når det udføres fejlfrit, kan link agnindhold gå viralt.

Det kan være direkte relateret til din virksomhed og den type service / produkt, du tilbyder. Men det er måske ikke sådan. Sørg dog bare for, at det er logisk relateret til dit brand på en eller anden måde.

Dette indhold kan påvirke et eller flere af følgende:

 • Det er nyhedsværdigt
 • Det er sjovt / trist / inspirerende, eller det påkalder en anden følelse.
 • Det er ekstremt værdifuldt (eller et værktøj, der kan bruges)
 • En meget visuel måde at vise indhold eller data på.

Et godt eksempel på en, som jeg fandt i en anden artikel, var denne artikel, der byggede på filmens succes, Inception:

https://ahrefs.com/blog/wp-content/uploads/2017/02/inception-explained-1.jpg

Kilde: inception-explained.com

Det introducerer og forklarer grundlæggende filmens plot, som nogle af jer måske kender, menes at være et af de mest suggestive plots i biografens historie.

Det er ikke nært beslægtet med det mærke, der udviklede det (Sammen, nu nedlagt). Mærket var imidlertid en applikation, der tillod folk at dele fotoalbum privat.

Filmen delte minder og handlede om at trænge ind i folks minder og drømme – man kan se sammenhængen.

6. Undersøgelse af konkurrencen.

Dette kan være rigtig godt, hvis du har en meget succesrig konkurrent, der har bygget links i et stykke tid, og du vil reverse engineer, hvad de har gjort.

Et godt værktøj til at bruge dette er Ahrefs.

Det jeg normalt gør er:

 • Lav en liste over de 5 bedste konkurrenter (10 konkurrenter, hvis de har relativt små backlink -profiler)
 • Tilslut hvert websted til Ahrefs
 • Gå til sektionen “Backlinks”
 • Filtrer efter link type “Dofollow”
 • Og træk en regnearksrapport fra disse links.

Nu hvor nogle mennesker begår en fejl, går man op til hvert websted og beder dem om at gæstepostere. Du bør dog evaluere hver af dine konkurrenters links fra sag til sag. Hvad gjorde de for at få det link? Hvilken “type link” er det?

Dette kan ofte være en mulighed for at få en idé om, hvilken type indhold der anses for værdifuldt nok at linke til, så det vil også være nyttigt for din indholdsstrategi i fremtiden.

7. Kig efter de seneste nyheder og tendenser.

Er der nogen “hot trends” eller nyhedsemner, som du kan bygge videre på og skabe et stykke indhold?

Google Trends kan være en god markør for at se “hvad der er varmt” såvel som sociale medier. Det er her, du bør tænke mindre som en SEO og mere som en PR.

Tænk over, hvad der er aktuelt, eller noget folk snart vil tale om, og kom med ideer, der relaterer din niche til det emne.

For eksempel, da alle talte om Boris Johnson (Storbritanniens premierminister), skabte Wired dette stykke SEO “techie”, der diskuterede, hvordan Google kan rode med resultater med sine PR -kampagner.

Og jeg er sikker på, at nogle SEO -blogs indså dette og begyndte også at diskutere det.

8. College stipendier (kun hvis det giver mening for dig).

Ideen om at få links fra universiteter og gymnasier kan være meget attraktiv – højt autoriserede domæner med stærk link equity.

Og denne teknik involverer dybest set:

 • Oprettelse af en stipendiumside for universitets- eller universitetsstuderende. Forklar, hvorfor den findes, og hvordan en elev kan søge. Angiv en pris for det beløb, du vil betale studerende for deres stipendium.
 • Opret en liste over institutioner, der skal kontaktes. Brug bare Wikipedia og opret listen manuelt, eller brug Google -søgeoperatører som følgende:
  • Inurl: .edu + “eksterne stipendier”.
  • Inurl: .edu + “eksterne stipendier”
  • Inurl: .edu + “stipendier”
 • Kontakt universiteter (enten regionalt eller nationalt) og forklar dit stipendium. Spørg, om de ville være interesserede i at linke til dig fra deres stipendieside. (Ofte vil det være Finance / Financial Aid -afdelingen, hvis du ikke kan finde en bestemt person til at håndtere stipendier.) Og nævn, hvor meget en studerende modtager i stipendium for deres uddannelse.

Problemet med denne metode er nu, at nogle benyttede sig af denne teknik i de seneste år, og slutresultatet var stipendiumssider, der så virkelig spam ud (læs mere om det i denne artikel). Det var sandsynligvis ofte de mindste institutioner, der var lidt slappe af kvaliteten af ​​de stipendier, de linkede til.

Det du skal gøre er at sikre, at dit stipendium og den institution, du kontakter, fremstår som legitime, og at du får links fra sider, som Google ikke ville identificere som “spam”.

Og en bestemt ting, som jeg også vil foreslå, er, at hvis din virksomhed er i en bestemt branche eller område, tilbyder du stipendier specifikt til studerende, der forholder sig til den pågældende branche. For eksempel, hvis du er et regnskabsfirma, skal du tilbyde et stipendium til studerende, der ønsker at komme ind på regnskabsområdet.

9. Ekspertmøder.

Har du nogensinde set de indlæg som “50 (industri) eksperter deler deres tanker om XXXX”?

Det er en ekspertopsamling, og det er ofte en glimrende måde at drive links, engagement og trafik på. Og han gør det hovedsageligt ved at kærtegne folks egoer.

Her er et lynkursus om, hvordan det gøres.

 • Opret en indholdsidé til din branche eller sektor, som kan defineres som et enkelt spørgsmål. Sørg for, at det er noget, der kan samle nok “influencers” (folk med ekspertudtalelser) i din branche til at give en kommentar eller et afsnit.
 • Lav en liste over disse påvirkere og kontakt dem, bed dem om at give deres “råd” om en kommentar eller deres svar på et spørgsmål.
 • Saml alle disse data fra alle, og kombiner dem i ét stykke. Sørg for, at den er godt bygget og flyder som en ordentlig genstand. Det forventes, at du opretter forbindelse til hver af eksperterne.
 • Lad dem vide, hvornår det bliver offentliggjort, og få deres hjælp til at promovere varen. Det er det bedste for dem, som nævnt i artiklen.

En del af dem vil sandsynligvis linke til dig OG i det mindste dele det på sociale medier, hvilket kun øger din rækkevidde endnu mere.

For at få de kreative juicer til at flyde, er her et eksempel på en, der blev brugt i min egen linkbuilding -niche.

Spørgsmålet, som eksperterne blev stillet, var: “Hvad var det bedste bånd, du byggede?”

10. Vidnesbyrdslinks.

Bruger du flere værktøjer, produkter eller tjenester? Især hvis de er meget relevante for din virksomhed, kan du være på udkig efter en potentiel kilde til et link.

Nogle ting at huske på:

 • Ikke lyve. Sørg for, at det er værktøjer, du rent faktisk bruger.
 • Sørg for, at de virkelig har plads til vidnesbyrd / succeshistorier og aktivt leverer links.
 • Nævn specifikt i afsløringsprocessen, hvordan værktøjet eller produktet hjalp dig, og påpeg de specifikke resultater, du fik fra det, eller hvordan det hjalp din virksomhed.

Fordelen er selvfølgelig på to måder, og det er derfor, det virker. Du får en smule mærkebevidsthed og en vis værdi i links, mens du får en ægte vidnesbyrd om dit produkt fra en rigtig bruger.

Link Building Strategies – Konklusion.

Nu er dette på ingen måde en komplet liste over alle de strategier, du kan bruge til at bygge links. Virkeligheden er, at der sandsynligvis er snesevis flere udover disse.

Nøglen til at tage med hjem er, at de fleste af disse teknikker har en grundlæggende ting til fælles: gearing. Hvis du har indflydelse, får noget den anden person i slutningen af ​​e -mailen får dem til at tænke og gør det mere sandsynligt, at de vil linke til dig.

Linkbuilding er en af ​​de bedste SEO -strategier derude. Med de rigtige SEO -værktøjer og blogstrategier opbygger du domæneautoritet på ingen tid.